2019. 08. 18., Vasárnap
Ilona névnapja

Egy török kommunista hackercsoport, 670 milliárd dollárnyi villanyszámlát törölt a rendszerből

Egy török kommunista hackercsoport, 670 milliárd dollárnyi villanyszámlát törölt a rendszerből
2014-11-23
Törökország legjelentősebb hackercsapata, a RedHack meghackelte a Török Elektromos Vállalat weboldalát, melyről - állításuk szerint - 1,5 billió török líra értékű függő számlát töröltek. Ennek a lépésnek elvileg igen sok török család örülhet, akinek tartozása volt török villamos művek felé. 

Amennyiben a RedHack csoport állítása igaznak bizonyul és a Török Elektromos Elosztó vállalati hatóságának nincs másolata a függő számlákról, az komoly veszteséget jelent a török elektromos társaságnak, hiszen ez az összeg 668 milliárd 523 millió 705 ezer dollárnak felel meg.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
A RedHack egy 1997-ben alakult török hackercsoport akik marxista-leninista ideológiát követnek, számos hacktivista projectben vesznek rész, például a török internet cenzúra törvények elleni tüntetések szervezésében. Feltörtek már számos magas szintű török weboldalt, köztük a Felsőoktatási Tanács, a török rendőrségi erők, a Török Hadsereg, a Türk Telekom és a Nemzeti Hírszerző Szervezet honlapját.
 

Egyesek szerint a központi mag 12 emberből áll, vezetőjük a MaNYaK álnévre hallgat. A RedHack azért is egyedi, mert ők az egyetlen terroristaként nyilvánított hacker szervezet és a világ legkeresettebb hacker csoportja közül az ötödik a listán.
 
A csoport egy videót is közzétett a villamos művek meghackeléséről:
 

 

Csillag Ösvény Jósda