2020. 02. 24., Hétfő
Mátyás névnapja

Egy hülye idióta vagy? A Black Friday-t neked találták ki! (Video)

Egy hülye idióta vagy? A Black Friday-t neked találták ki! (Video)
2015-11-28
Végre hazánkba is begyűrűzött a fejlett nyugati civilizációkban már régóta kiválóan alkalmazott emberkísérlet, amikor emberek megveszekedett állatok módjára taposnak át egymáson, a néhány százalékkal olcsóbb fogyasztási cikkekért.
 
Azért azt mindenképpen fontos hozzátenni, hogy az állatok ilyet csak halálfélelmükben szoktak csinálni, az emberek viszont a beléjük programozott fogyasztói modell hatására, mely célzottan a legalantasabb ösztöneikre apellál.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
Nem is fűznék hozzá sok kommentárt, mert a képek önmagukért beszélnek. Egyesek azt mondják, marketingfogás, pedig aligha. Sokkal inkább egy kísérlet, az emberi faj porig alázásának, önmagából való kifordításának, lelke elveszejtésének egyik igen sikeres módszere. Egy a megszámlálhatatlanból. 
 
Nem nehéz továbbgondolni a dolgot, hogy mit tennének ezek az emberek, ha nem éppen fogyasztási cikkre mennének, hanem például elfogyna az élelmiszer...
 
 
Ha most poénkodni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a valódi Black Friday Afrikából származik, mint ahogy azt az alábbi videón is láthatjuk, de sajnos a fejlett nyugati civilázió emlőin nevelkedett úgynevezett kultúrnépek emberi viselkedése már messze lemaradt még e mezei vadak mögött is.
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda