2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Donald Sutherland: Holttá lesztek, ha vezetőiteknek vakon hisztek

Donald Sutherland: Holttá lesztek, ha vezetőiteknek vakon hisztek
2015-11-24
- Ha pedig valaki felteszi a kérdést, hogy a Hunger Games mit jelképez, elárulom. Az Egyesült Államokban a hatalmon lévőket. A nyerészkedőket. A háború a profitért folyik. Nem azért, hogy megmentse a világot, nem a demokráciáért, egy királyságért vagy országért folyik.

Villámhír: Molnár F. Árpád
 
Az évtizedek óta világhírű színész nagyszerű gondolatait a "The Hunger Games", vagyis "Az Éhezők Viadala" című mozifilm bemutatója előtt nyilatkozta. Mint azt Donald Sutherland - a filmben az elnök diktátort alakító színész - elmondta:

- Ha pedig valaki felteszi a kérdést, hogy a Hunger Games mit jelképez, elárulom. Az Egyesült Államokban a hatalmon lévőket. A nyerészkedőket. A háború a profitért folyik. Nem azért, hogy megmentse a világot, nem a demokráciáért, egy királyságért vagy országért folyik. Nem. Ez baromság. Azért folyik, hogy profitot hozzon a felső 10 %-nak. És azoknak a fiataloknak, akik megnézik a filmet, rá kell jönniük, hogy ha a jövőben vakon hisznek a vezetőiknek, ahogy Springsteen mondta, "holttá lesznek".

A Francis Lawrence által rendezett film - amelynek alcíme ez: "A Kiválasztott" - előzetese így mutat:
 
 
 
És a film még egy előzetese:
  

Csillag Ösvény Jósda