2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Devizahitel-törlesztésekre évente a GDP 2-3 %-a vész el, főleg külföldi bankok zsebeibe! (Z. Kárpát Dániel)

Devizahitel-törlesztésekre évente a GDP 2-3 %-a vész el, főleg külföldi bankok zsebeibe! (Z. Kárpát Dániel)
2014-03-24
A Fidesz azt ígérte, leghamarabb 4 év múlva oldja meg a devizahitel-problémákat, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője viszont azt állítja: a GDP 2-3 %-a vész el évente, külföldi milliárdosok zsebeibe vándorolva!
 
(A mellékelt fotón - az egyik devizahitel-kerekasztal rendezvényen - Z. Kárpát Dániel és Tatár József. Fotó: Molnár F. Árpád; Képviselői Irodaház, 2013. december 13., Budapest.)

Alig több, mint pár napja a Fidesz ígéretet tett arra, hogy "a következő ciklus végére lehet megoldás a devizahitelek ügyében".

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője - ezzel szemben - januárban is azt nyilatkozta egy tévéinterjúban:

- A GDP-nek a 2-3 %-át törleszti a magyar lakosság évente, jellemzően külföldi hátterű bankok felé, kiszivattyúzzák ezt a hatalmas pénztömeget az országból, ilyen körülmények között gazdasági fejlődést elérni szinte lehetetlen, tehát be kell avatkozni, nem várni, nem teszetosza módon húzni az időt.

A GDP (ejtsd: dzsídípí) az angol gross domestic product rövidítése, ami magyarul azt jelenti: bruttó hazai termék. A Föld bolygó közgazdaságtanában minden országban mérceként szolgáló GDP-t leggyakrabban a vizsgált állam egy év alatt produkált termelésének mérőszámaként említik. Így említette Z. Kárpát Dániel is, azaz akként, hogy Magyarország összes megtermelt javainak 2-3 %-a vész el minden évben, mégpedig amiatt, mert az extrém gazdag milliárdosok devizahitel-csapdába csalták a polgári lakosság hatalmas tömegeit, az így szerzett uzsorakamat pedig minden évben az ő zsebeikbe vándorol. A magyar kormány bármikor, egy tollvonással megoldhatná az egész problémát, de ezt nem teszi, ezzel pedig nem csak a magyar családok hatalmas tömegeit tette tönkre és teszi ezt ezután, sodort öngyilkosságba több ezer embert, de az egész magyar gazdaságot katasztrofális veszteségbe és vereségre kényszerítette.

Z. Kárpát Dániel az összes országgyűlési képviselő közül az abszolút rekorder a tekintetben, hogy a legtöbb kilakoltatáson jelent meg, a kilakoltatások megakadályozására. Z. Kárpát Dániel az országgyűlési választásokra összeállított jobbikos pártlista 6. helyén indul.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom volt továbbá az egyetlen párt, amelyik a lakosság és a civil szervezetek számára devizahitel-kerekasztalokat vagy konferenciákat szervezett.
 
Villámcikk: Molnár F. Árpád

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda