2020. 11. 25., Szerda
Katalin névnapja

Dabasi Tamás: A követeléskezelőket el kell zavarni

Dabasi Tamás: A követeléskezelőket el kell zavarni
2014-03-27
Mi a különbség az önálló bírósági végrehajtó és a hasonló szerepkörben tetszelgő, ám igen gyakran köztörvényes bűnözőként, köztörvényes bűncselekményeket elkövető behajtók, követeléskezelők és végrehajtók között? Majdnem semmi, ám az elsők rendelkeznek némi törvényi felhatalmazással, az utóbbiak viszont lényegében csak bennfentes információkkal.
 
Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők Országos Szövetségének elnöke, egy közérthető és valóban hiánypótló felvilágosító videóban, néhány mondatban összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
Dabasi Tamás, nemrég a facebook oldalán jelentette be, hogy ügyfelét képviselve, 2014. március 4-én, jogerősen pert nyert a szombathelyi törvényszék előtt az OTP Faktoring ingatlanmaffiózó bűnöző ellen.
 
A per, a végrehajtás megszüntetésében indult, melyben az ingatlan maffiózó követelés vásárlásából származó hitelszerződését is érvénytelenítette a másodfokú bírói testület (3 fő). 
 
Az ítélet szerint,  az OTP Faktoringnak kell fizetnie az összes perköltséget, valamint a végrehajtónak járó díjat is, továbbá az adóstól jogtalan végrehajtásban levont díjat is meg kell fizetnie (780 000,- Ft) 
 
Dabasi Tamás szerint, a deviza nálunk itt egyébként is olyan, mint Colombo felesége, soha senki nem látta, még is mindig hivatkoznak rá. 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda