2020. 02. 24., Hétfő
Mátyás névnapja

Csernobil, Gorbacsov és a szocialista világrend összeomlása (Műsorunk)

Csernobil, Gorbacsov és a szocialista világrend összeomlása (Műsorunk)
2016-01-23
Már az első hetekben sok ezer halott, a környező országokban azóta is 30-szoros rák, ma is csempészett sugárzó élelmiszer, talán örökre lezárt terület, 245 ezer év felezési idő, népirtás. Következménye a szocialista világrendszer összeomlasztása és a szovjet hadsereg Magyarországról történő kivonása. Ez Mihail Szergejevics Gorbacsov, a Szovjetunió akkori első titkára, akinek megbocsátotta a világ Csernobilt.

Molnár F. Árpád és Domján Tibor beszélgetésfilmje, és a komolyság mellett pár vicces és nem vicces beszólással is, amik amúgy ki lennének vágva a felvételből, de erre most mégsem került sor.
 
Csernobil, Gorbacsov és a szocialista világrend összeomlása
(Molnár F. Árpád - Domján Tibor)


 
 
Évekkel ezelőtt és éveken át sok olyan - még életben lévő - magyar kereste Molnár F. Árpádot, akik a csernobili atomkatasztrófa idején Csernobil közelében például kamionnal haladtak el, vagy Ukrajnában dolgoztak. Mindannyian sugárbetegek lettek, vagy sugárfertőzést szenvedtek. Mindannyian - akik még élnek - speciális, összetéveszthetetlen maradandó egészségkárosodással küzdenek, és az arra elhaladt magyaroknak talán több, mint a fele meghalt. Mindannyian ugyanazt panaszolták el: a magyar állam mindent el akar tussolni, őket el akarják hallgattatni és el akarják rejteni a nyilvánosság elől.

Akkoriban nem volt lehetőség arra, hogy
Molnár F. Árpád ezekkel az ügyekkel elégségesen foglalkozzon. Most viszont keressenek minket, akik még élnek, és keressenek, akik tudnak bármiről. Hívjanak minket a túlélők és a tanúk: +36/30/919-6386.
 
Ne törődjenek a Csanálosi Ákos-féle ügyvéd és más bűnöző bíró-féle gátlástalan, aljas, bűnöző és gengszter gyilkosokkal és népirtó terroristákkal, akik Orbán Viktor és bandája fizetett gengszterei mögé bújva igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy senkiért ne tehessünk és annyi ember haljon bele az ő ámokfutásaikba és szabad rablásaikba, ahány csak lehetséges. Minket nem állít meg senki. Semmilyen áron. Aki viszont keresi a bajt, próbálkozzon tovább...
 
 
Szólnak:
Molnár F. Árpád (ÉLI)
Domján Tibor

Executive producer:
Emma Paradigma
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda