2020. 05. 28., Csütörtök
Emil,Csanád névnapja

Csárdi Antal fóruma a parkolási maffiáról: Ha..., akkor Karácsony Gergelynek is börtönben a helye!

Csárdi Antal fóruma a parkolási maffiáról: Ha..., akkor Karácsony Gergelynek is börtönben a helye!
2019-04-06

Csárdi Antal, az LMP parlamenti képviselőjének parkolási maffiáról tartott tegnap esti, a 8. kerületben tartott fórumán jártunk. Először a 444.hu nevezetessé vált tényfeltáró dokumentumfilmje került levetítésre, amely mindenki számára cáfolhatatlanul leplezte le a sok tízmilliárd forint parkolási pénzt magánzsebekbe rabló politikai parkolási maffiát, majd Csárdi Antal (LMP) előadása következett, megbeszélve a dolgokat a megjelentekkel.

Cikk és fotók: Molnár F. Árpád

2010-ben, amikor a Fidesz lényegében teljhatalomra került, azt hazudta, végleg megoldja a parkolási pénzek ellopásának ügyét. Azonban ígéretével ellentétben nem egységesítette, hanem részben az eddigi bűnözők számára kiszervezte, valamint egy sor további céget és céghálózatot létrehozva olyan mennyiségben kezdte kilopni az autósok által az automatákba bedobált tízmilliárdokat, mint még soha, senki azelőtt! Ehhez a teljhatalmú Fidesz törtvényt is hozott, így miközben már a gyufaszál árusítását is élőben, online köttette be az adóhivatalhoz, a NAV-hoz, és ha bárki 5 forinttal nem tudott elszámolni, horror büntetéseket kapott, addig az autósok terrorizálása által elszedett parkolási tízmilliárdokat semmiféle számlaadási kötelezettséghez nem kötötte, hanem biztosította, hogy a Fidesz által megbízott pár ember azoknak akár 90 %-át is ellophassa.

 Az LMP országgyűlési képviselője, a kilakoltatásokon, a kilakoltatások ellen is fel-feltűnő Csárdi Antal tegnap este tartott fórumot az LMP 8. kerületi irodájában. Mi is jelen voltunk. A téma a parkolási maffia volt.

Csárdi Antal (LMP) közölte, hogy a parkolási biznisz terén, pl. Ferencváros esetében, a kerület költségvetésének 10 %-a lehet az, amit a parkolási automaták által ellopnak. Ha pl. 7 kerülettel számolunk - mondta -, akkor az évente 7 milliárd forint!

Orbán Viktor módszere, hogy segítsük a jobbmódúakat, és engedjük el a szegények kezeit - folytatta. A családvédelmi akcióterv is arról szól, hogy ha jó anyagi körülmények közt vagy, akkor kapsz hitelt. A családvédelmi akcióterv is egy hitelprogram, ahol a bank úgy, mint más hitelezésnél, hitelképességi vizsgálatot tart. Ez a konstrukció, amit Orbán családvédelmi akciótervnek nevez, ki lett szervezve a bankok profitját növelő hiteltermékké.

Csárdi Antal (LMP) Budapest főpolgármesterére, Tarlós Istvánra emlékeztetett, aki (Tarlós) elmondta, hogy a miniszterelnök úr neki egyetlen kérését nem volt hajlandó teljesíteni, azt, hogy a parkolási maffiát felszámolja. Ebből - mondja Csárdi - mindenki levonhatja a következtetést.

Csárdi Antal (LMP) a parkolási maffia talán legismertebbé vált botrányát, a zuglói példát külön kiemelte. Polgármesterként - mondta Csárdi - Karácsony Gergely volt az előterjesztője. Ha Karácsony Gergely nem terjeszti elő, nem kerül elfogadásra. Ugyanakkor a szavazásnál tartózkodott, ahelyett, hogy ellene szavazott volna! Továbbá: minden polgármesternek joga van, hogy a döntést megvétózza. Nem tette meg ezt sem! Millió eszköz állt a rendelkezésére! És ő csak egyetlen szereplője ennek a kerületek sorát behálózó történetnek. És annak, hogyan árulja el az országot a szocialista párt (MSZP) a Fidesszel, a KDNP-vel, adott esetben a PM-mel karöltve. Higgyünk a szemünknek, ne azt higgyük el, amit el akarnak hitetni velünk!

A parkolási maffia körüli botrányoknak a kovásza az az Ács Dániel, aki a 444 újságírójaként megcsinálta ezt a filmet, ami közbeszéddé tette, hogy mi folyik a fővárosban.

Ha sikerül megérteni, milyen mennyiségű pénz folyt el, mennyi pénz lenne szociális ügyekre, kisvállalkozások támogatására stb., ha mindezeket a pénzeket nem lopják el, mi mindenre lett volna pénz! És ráadásul ez csak egy korrupciós ügy a millióból! De összességében, Mészáros Lőrincig bezárólag annyi pénzről van szó, amennyit el sem tudunk képzelni! - taglalta Csárdi Antal.

A HírAréna Online újságírójaként Csárdi Antaltól megkérdeztem, hogyan lehet ezek után az EP-választásokon Karácsony Gergelyre szavazni? Hiszen amikor a parkolási maffia megszavazására került sor, a filmfelvételen látszott, hogy rossz érzésekkel, de a befolyás hatására tartózkodott, ahelyett, hogy egyértelműen elutasította volna. Holott Karácsony Gergely tudta, miről szól a dolog! És amikor az ügyek kibuktak, először elmondta, hogy Zuglóban MSZP-Fidesz mutyiról van szó, aztán látható, hogy valószínűleg főleg az MSZP befolyására, pár nap múlva már mindenki felelősségét igyekezett kimosni, azaz még ellenzékiként is elesett! Holott ellenzékben senki nem tehet meg ilyet, és hogy akar így pozíciót, ha ennyire gyenge és befolyásolható? (Utólag, a cikk írásakor teszem hozzá: Karácsony Gergely az a politikus, aki akkor is képes magát kompromittálni, ha egy fillér haszna sincs belőle, hanem kizárólag kárt szenved. Egyébként Csárdi Antalnak a fórum kezdete előtt is megemlítettem, hogy Karácsony Gergely láthatóan rendkívül befolyásolható.)

Csárdi Antal válaszában közölte, hogy Karácsony Gergőtől nem ez volt az első és az utolsó ilyen eset. Nem az a baj, hogy tartózkodott. A baj, hogy egész halom eszköze lett volna, hogy megakadályozza! De mosta kezeit! Tisztában volt minden hatásával, mégsem tett ellene semmit!

Csárdi Antal (LMP) azt ígérte, hogy miután nyáron bekötésre kerülnek a NAV (tehát az adóhatóság) rendszerébe a parkoló automaták, figyelemmel kíséri, hogy alakul a nyereség. És ha többszöröse lesz, mint eddig volt, akkor mindenkinek börtönben a helye! Karácsony Gergelynek is!

Megkérdeztem Csárdi Antalt (LMP), helyes-e egyáltalán az önkormányzatok felől a vállalkozások számára ennyi mindent kiszervezni, így pl. az olyan jól jövedelmező üzletágakat, mint a parkolás, amit bárki tudna működtetni. Akkor pedig a kiszervezés anyagi károkat okoz, és herdálja a közpénzt. A kiszervezések általában véve is nem okoznak-e veszteségeket az állam számára, hiszen - mondtam - én nem értek a parkolási üzlethez, de én is meg tudnám szervezni!

Csárdi Antal (LMP) válaszában kitért rá, hogy végül is van-e megoldása a parkoltatási ügyeknek? Azt mondta, ki kell venni a kerületek kezéből és odaadni a fővárosnak. Mert ez a város nem 23 kis királyság, hanem a főváros, Budapest, de hogy a parkoltatás 10-15 helyre legyen kiszervezve, az az átláthatóság kárára megy. Egységes, átlátható, az autósok számára is követhető rendszerre van szükség. A cégek fenntartása egyébként is sok pénzbe kerül. Egyetlen céget kell fenntartani, nem sokat, és így máris rengeteg pénzt megspóroltunk. Egy cégre van szükség, és nem szervezzük ki az önkormányzatokhoz 100 %-ban, és így csak itt-ott kellenek alvállalkozók, mint pl. bankszámla, könyvvizsgáló stb. Megfelelő szabályozással - közölte mintegy zárásként - a parkolási maffiának mindhárom lába le lenne vágva.

Csillag Ösvény Jósda