2021. 12. 04., Szombat
Barbara,Borbála névnapja

Civilként megoldjuk!

Civilként megoldjuk!
2016-05-18
Tegnap átvetettük azt a levelet a Nemzetgazdasági Minisztériumban, az Igazságügyi Minisztériumban, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságán, amelyet az április 11-i követelésünk figyelmen kívül hagyása miatt írtunk.
 
KÖVETELJÜK A KILAKOLTATÁSI, VÉGREHAJTÁSI, ÁRVEREZÉSI ÉS BIRTOKBA ADÁSI ELJÁRÁSOK AZONNALI MEGSZÜNTETÉSÉT!

Cikk: Kerékgyártó Katalin, Budapest
 

Hosszú évek óta tudjuk, hogy egy hatalmas átverés szenvedő résztvevői vagyunk. Lassan eloszlott a köd, lassan rájöttünk, hogy csinálták, lassan rájöttünk, hogy az emberi gonoszságnak, kapzsiságnak és az ehhez szükséges hazudozásnak nincs határa, mert emberek képesek a pénzért, a hatalomért, nem emberi módon viselkedni.

Mi megpróbáltunk sok mindent, írtunk a bankfiókokba, elmondtuk, hogy ezt nem lehet fizetni. Az elején még reménykedtünk, hogy ez csak átmeneti állapot, hogy ha nekünk kölcsönünk van, akkor kölcsönként vissza is fizethetjük. Rá kellett jönnünk, hogy ez nem is kölcsön, devizát sosem látott valami, amit nem lehet visszafizetni.
 
Ezt a borzalmat emberek találták ki, emberek ellen!

Tüntetünk, vonulunk, pereskedünk, feljelentünk, de érdekes módon a tüntetésekre, petíciókra soha nem érkezett érdemi válasz. Vajon miért nem? Vajon, miért csak olyan „megsegítést” (amit végül is soha nem is kértek) kaptak a károsultak, amitől sikítva menekültek volna inkább? A feljelentéseknek miért nincs foganatja? Hogy lehet az, hogy nincs elkövetője egy olyan ügynek, amiben már százezrek mentek tönkre! Százezrek! Meghaltak, öngyilkosok lettek, elvesztették a lakásukat, kicsúszott a talaj a lábuk alól!
 
Százezreket tett tönkre Magyarországon egy pénzügyi termék!
 
Ennek a pénzügyi terméknek nincs felelőse. Akik ezt a terméket árulták, ma nagy konferenciákat tartanak, csillogó-villogó 5 csillagos szállodákban. Milliárdokról döntenek, még ma is! Akik mindezt engedélyezték, még mindig felelősségteljes beosztásban vannak és továbbra is dönthetnek emberi sorsokról. Hogyan lehetséges ez? Hogyan lehetséges az, hogy a jogi út egyre nehezebb, egyre nagyobb csavarok kellenek ahhoz, hogy egy szerződésről, amelyre anno 10 perce volt az ügyfélnek, átolvasni, értelmezni, aláírni, - ki lehessen deríteni, hogy kukában a helye?

A nyilvánvaló igazság miért nem derülhet ma ki Magyarországon?

Megéltük, hogy a bíróságok fölött álló Kúriának egy vezető beosztású embere elnézést kér és nagy alázattal teljesíti eme évek óta tartó háború egyik résztvevőjének a kérését? S nem történik semmi? Ez így normális?! Az egyik fél mindent visz, pedig elhallgatta a sorsdöntő információkat, a másik fél pedig ebbe nyugodtan pusztuljon bele? Ennek szabad utat engednek ma Magyarországon?

Április 11-én, a Nyugati téren, körülbelül 1000 ember aláírásával beadtunk egy követelést a mostani döntéshozóknak, melyben a kilakoltatások, végrehajtások, árverezések, birtokba adások azonnali megszüntetését követeltük. Nem reális ez a követelés? Nem reális ilyen jogi helyzetben (ahol nincs jogbiztonság)? Nem reális, ahol az eddig kevés figyelmet kapott, ezer sebből vérző, aggályos közjegyzői okiratokra indítanak gátlástalanul végrehajtást a bankok? Nem reális akkor, amikor a bankok aljas módon eladják a családok otthonait a tudtuk nélkül egy harmadik félnek ( harmad áron) és ártatlannak mondják magukat az ezt követő birtokbavételekben?

Felháborító, hogy ennyire agyatlannak nézik a népet. A magyar állampolgárok is jártak iskolába, tanultak ezt-azt, jogot, közgazdaságtant vagy pénzügyet például. Azért, mert a mi hangunk nem hallatszik olyan messzire, (nem is kapunk lehetőséget erre), azért még az igazság ideát van!

S mégsem foglalkozott ezzel a követeléssel (sem) senki érdemben. Ma, ezért bementünk ahhoz a 3 döntéshozóhoz, akiket Orbán Viktor kabinetirodája, illetve az Országgyűlés Elnöki Titkársága illetékesnek jelölt. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságához, Bánki Erikhez, a Nemzetgazdasági Minisztériumba Varga Mihályhoz, az Igazságügyi Minisztériumba Trócsányi Lászlóhoz. Átvetettük a leveleket és megmondtuk, hogy ez volt az utolsó levél, amit írtunk nekik.

Az alkotmányos jogainkat akarjuk, az otthonunkhoz való jogunkat akarjuk. Nem levelezünk tovább!

Magad uram, ha szolgád (kormányod) nincs. Mostantól megszervezzük a saját “dac-védszövetségeinket”. Lakóhelyünkön, közel egymáshoz fogjuk segíteni és védeni egymást. Ezután sokan járunk tárgyalásra, többen, együtt megyünk el a közjegyzőhöz, és sokan fogjuk várni a végrehajtót is.

Nem fogjuk halkan megadni magunkat. Mikrofon nélkül is zengeni fog a minket ért igazságtalanságtól a közel s a távol.

Egyet megígérhetünk, nagyon drágán fogjuk adni a bőrünket! Mostanra rá kellett jönnünk, hogy ettől a rendszertől nem várhatjuk a megoldást, sem, mint „deviza” károsultak, sem egyéb bajaink vonatkozásában!
 
A levél, melyet beadtunk, természetesen a megfelelő címzéssel.
 
Nemzetgazdasági Minisztérium
Tisztelt Varga Mihály miniszter úr!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint a 152/2014. (VI. 6.) Korm. rend. értelmében a 2016.április 11-i követelésünket (melyet mellékelünk az aláíró ívekkel egyetemben) a Nemzetgazdasági Minisztérium (Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.) illettékességébe utalta.

Ennek már 1 hónapja.

A helyzet azóta is kritikus, egymás után történnek a kilakoltatások és indítják a végrehajtási eljárásokat. Ráadásul Wellmann György által a Bankszövetség részére írt levél csak még inkább aggályossá teszi a helyzetet. Nincs jogbiztonság, nem érzik biztonságban magukat a bírósághoz fordult károsultak. Mivel még mindig azt hallani a médiából, hogy a kormány megmentette a „devizakárosultakat” (akik soha nem láttak devizát), kénytelenek vagyunk ismét leírni, hogy ez NEM így történt. NEM mentették meg az embereket, hanem bebetonozták a jogtalan banki követeléseket a bankok javára, az emberek - családtagjaikkal együtt mintegy 3-4 millió ember - kárára! Lelki és testi betegségekhez, öngyilkosságokhoz, családok szétszakításához és széthullásához, a társadalom majdnem felét jelentő embertömeg teljes ellehetetlenítéséhez vezet a kilátástalanságba taszítás! Ennek igazolásául hadd tájékoztassuk Önt, hogy az elmúlt rövid időszakban 3 öngyilkosságról van tudomásunk, melyet a kilátástalan helyzet, a kilakoltatás réme miatt követtek el szerencsétlen emberek. Ők is azok, akik Önök szerint meg lettek mentve.

Nem értjük a késlekedés okát. Nem értjük, miért nem állítják le azokat az eljárásokat, melyek ilyen jogbizonytalanságban beláthatatlan következményekhez vezetnek a károsultakat illetően. Önök visszafordíthatatlan károkat okoznak emberek tízezreinek, százezreinek hamarosan, a közel jövőben pedig az emberek millióinak a jogfosztottsággal, az anyagi ellehetetlenítéssel és az emberi méltóság sárba tiprásával! Hiszen egy aggályos körülmények között (közjegyzői okiratok ezer sebből véreznek) elindított végrehajtási eljárás egy olyan bírói gyakorlatban, ahol a Kúria Kollégiumának vezetője bocsánatkérő levelet ír a Bankszövetségnek egy nekik nem tetsző ítélet miatt, mindennek nevezhető, csak jogbiztosnak nem. Mi történik, ha ilyen áldatlan körülmények között elveszik valaki otthonát? Később már hiába derül ki az igaza a károsultnak!

Nekünk nap mint nap sérülnek az alkotmányos jogaink. Amennyiben Önök nem tudják, nem merik, vagy nem akarják megoldani ezt a problémát, akkor tudomásul kell venniük, hogy minden egyes elvesztett otthon, élet az Önök felelőssége.

A népnek, az embereknek van állama, kormánya és nem fordítva! Önök vannak értünk, nem mi vagyunk Önökért. A nép, akit a bankok kifosztanak, az nem szabad, azt Önök, az állam, engedi megfosztani a szabadságától, a méltóságától.

Mi civilek, kénytelenek leszünk mindent megtenni, hogy az otthonunk ne lehessen másé. A kifosztás áldozatait Önök kényszerítik abba a helyzetbe, hogy egy lehetőségük marad: BÁRMI áron megvédeni az otthonainkat. Akit az egyik legdrágább kincsétől, a családjával közös otthonától fosztanak meg, annak nincs hová hátrálnia, nincs mitől félnie! Megteszi, amit kell: érvényt szerez az igazságnak! Ha önök nem tudják megoldani az évszázad csalását, akkor mi leszünk kénytelenek megtenni azt.

Tudjuk: „Nehéz lehet azoknak felfogni, akik a hatalmat vélik igazságnak, hogy az igazság a hatalom.” (Gerald Massey)

Ismerjük a tényt: „Az igazság létezik - csak a hazugságot kell kitalálni.” (Georges Braque) Önöknek ideje tudomásul venni: „A hazugság az igazság meggyilkolására tett reménytelen kísérlet.” (Müller Péter)

Tegyenek úgy, ahogy a haza bölcse mondta és higgyenek neki: “Az embereket puszta eszközöknek soha ne tekintsd, bármilyen alant álljanak is. Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot.” „ Nincs hatalom, mely erősebb, mint az igazság.”
 
Ellopták és ellopják folyamatosan a csaló bankok a szabadságunkat és a méltóságunkat is, nemcsak a családunk biztonságát jelentő anyagi javainkat! Önök ezt nem akadályozták meg eddig! Az embereknek jár a szabadság, a méltóság és az igazság! Ha az államban nem bízhatnak az emberek, akkor saját kezükbe veszik a sorsukat és érvényt szereznek az igazságnak. Teszik ezt úgy, ahogy lehetőségük van. Mert az igazságról nem mondhatnak le és nem is mondanak le!

Amennyiben erre e levelünkre sem kapunk érdemi választ, vagyis intézkedést, akkor több petíciót, kérelmet nem szándékozunk írni Önök felé, mert ha akartak volna már foglalkozhattak volna az eddigiekkel. Ezután saját erőből vagyunk kénytelenek képviselni a saját érdekeinket és minden ezzel járó áldozat csak és kizárólag az Önök felelőssége lesz! Számunkra egyértelművé vált (melyre bizonyítékok is vannak), hogy Magyarország táv vezérelt kormánya elkötelezett arra, hogy a magyar népet tönkre tegye.

Budapest, 2016. május 11.

Tisztelettel:

A tiltakozó civilek nevében az esemény szervezői és támogató civil csoportok.
Az aláíró íveket a személyes átadásnál odaadtuk április 11-én. Most csatoljuk az azóta összegyűlt listát.
Deviza Alapú Csalás Áldozati
Devizahitelesek Mentőöve
Győz 19 Civil Társaság
Hajdú Hon és Otthonvédők
Hiteles Magyarok
Hiteles Mozgalom
Jogállamért Egyesület
Nagy Családosok Országos Egyesülete
Otthonvédelmi Tanács
Radikális Bankellenes Csoport
 

Csillag Ösvény Jósda