2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Circuit of Ireland előzetes! (Várkonyi-Csányi) (Sporttudósításunk)

Circuit of Ireland előzetes! (Várkonyi-Csányi) (Sporttudósításunk)
2016-04-01
Újabb nehéz kihívás előtt a Ritmus Ase csapata, azon belül is a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond Peugeot 208R2 trió. Ugyan tavaly Várkonyi Szabolcs már indult ezen a megmérettetésen, azonban az 5. gyorson kiesett, így nem mondhatni, hogy nagy előnyt jelent ez nekik idén.

Várkonyi Szabolcs:
Tavaly, amikor kiestünk, nagyon csalódott voltam, abban azonban biztos voltam, hogy bár az egyik legnehezebb verseny a naptárban, visszatérek. Nagyon kell figyelni, az előző évben egyenes úton estünk ki, valami úgy megdobta az autó hátulját, hogy nekicsapódott egy sziklának, elgörbítve a hátsó hidat és még szerencsésnek mondhattuk magunkat, hogy nem borultunk fel. Az időjárás itt szinte mindig kiszámíthatatlan, erre fel kell készülni, pillanatok alatt változhat a helyzet. Sajnos a tavalyi kiesés miatt nem tudtam igazából megtapasztalni, hogyan lehet átmenni a rengeteg ugratón úgy, hogy gyors legyél, de az autóban se tegyél kárt és ne is ess le az útról, ez az egyik legnehezebb ebben a versenyben. Nem könnyű a pályabejárás sem, jobba kormányos autóból nem mindig ugyanazt látja az ember az útból, ráadásul, ha hirtelen jönnek szembe, ösztönösen jobbra rántod a kormányt, ez az elmúlt évben produkált pár ritka élményt, láttam olyat, aki kénytelen volt egy kertbe bemenni, hogy elkerülje az ütközést. Egy szó, mint száz, nehéz verseny, ráadásul itt már a junior versenyzőkkel kiegészülve 27 R2-es autó nevezett, akik nem az óvatos vezetésükről híresek, nagy részük gyári csapat tagja, szinte bármit ki tudnak cserélni, tehát nem óvatoskodnak. Úgy gondolom, reálisan nézve a pont szerzés, ami cél lehet, ha a top 5-be kerülnénk, az nagy szó lenne, mivel úgy gondolom, a juniorokkal kiegészülve ez a kategória erősebb, mint az abszolút, bár most ott is nagyon sok R5-ös autó lesz. A héten még csinálunk egy nagyobb tesztet itthon, aztán 3.-án indul is a csapat.
 
Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Excellent Kft.
 
Fotó: Dudás Endre
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda