2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Butuló nemzet, a közmunkások országa! - TomCat-teszt, Orbán-értelmiség (Spontánfilmmel!)

Butuló nemzet, a közmunkások országa! - TomCat-teszt, Orbán-értelmiség (Spontánfilmmel!)
2014-06-18
Bizarr humorban és kormányzati ürülékben sem szűkölködő filmmel. - TomCat-ék alapműveltségi kérdéseket tettek fel egyetemistáknak, akik kevesebbet tudnak az iskolázatlan generációknál. A magyar diákok a nemzetközi versenyen katasztrofálisan leszerepeltek. Ezekről is beszélnek Molnár F. Árpád és Domján Tibor médiavezetők a napokban készült spontánfilmben, amely kemény társadalom- és főként súlyos kormánykritika is egyben.
 
Előadók:
Molnár F. Árpád (ÉLI) és Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma

A spontánfilmhez az indító lökést Polgár Tamás (TomCat) két részes filmje adta, amelyben főiskolásokat és egyetemistákat olyan alapfogalmakról kérdeztek, mint pl. mikor volt a II. Világháború, mi történik a tollal, ha egy a Hold felszínén álló űrhajós elengedi, melyik tenger határolja Csehországot, hány voltos a magyar elektromos hálózat stb. A diákok természetesen katasztrofálisan leszerepeltek.

A 13 perces filmben Molnár F. Árpád és Domján Tibor kiemelten beszélgetnek Orbán Viktor és dúsgazdag, mélyen immorális arisztokrata társai munka alapú társadalmáról, amely egy gödörben fillérekért ásó, butuló, szellemileg és erkölcsileg leépülő nemzetet és a leghitványabb életminőségre tervezett nemzeti jövőképet vázol fel.

A film - bár spontánfilm, mégis autentikusan - társadalmi és Orbán-kormányzati kritika és szatíra is egyben, éles bírálat tárgyává téve Orbán Viktort és Orbán, valamint bandája által lepusztulásra szánt Magyarország primitív, sötét és rosszindulatú oligarcha, feudalista, földesúri osztályát és annak színvonalát.

Szörnyűségesen alacsony színvonalú oktatáspolitika, Orbán-kondicionált és elitprogramozott egoizmus, központilag szervezett teljes társadalomerkölcsi leépítés, kötelező és népi baromlétként terjedő szociopátia, kormányzatilag kiépített, szélsőséges protekcionizmus stb.; egy ország, ahol a tehetség semmit sem ér, a korrupció és a protekcionizmus pedig szinte mindent meghatározó.

A 13 perces film a következő média-lejátszón is megtekinthető:
 

Csillag Ösvény Jósda