2020. 05. 28., Csütörtök
Emil,Csanád névnapja

Bűnöző csoportot véd a Facebook - mondja a híres vlogger, Photoboy

Bűnöző csoportot véd a Facebook - mondja a híres vlogger, Photoboy
2019-07-11

Az ATV-től a nagykövetségekig egyre több a műsor és a panasz minden politikai oldalon, hogy a Facebook politikai és saját vélt üzleti érdekei szerint avatkozik bele a magyar és más államok belügyeibe, önkényesen töröl, átláthatatlanul működik, és durván üldözi a sajtószabadságot. Ugyanakkor a bűnözőket, akik mesenévvel és arctalanul regisztrálnak, valamint a prostituáltakat, akik szintén kamuprofillal hirdetik szexuális szolgáltatásaikat, minden jelentés ellenére sem törlik vagy követelik személyazonosításra. (A cikket közben átvette az amerikai és a magyar nemzetbiztonsági hivatal, és visszajelzett legalább egy amerikai állam FBI szerve is.)

Van a Facebookon - a Facebook által teljes védettségben - egy Trasch nevű gyűlöletcsoport. Ez egy zárt csoport, ami gyakorlatilag egy bűnszervezet - mondja Photoboy, a közismert videoblogger, azaz vlogger, más néven youtuber. Mindenki tudja, melyik csoportról van szó - mondja Photoboy, aki maga is állandó áldozata ennek a Facebook által védett társaságnak, amely a Büntető Törvénykönyv (Btk.) paragrafusai értelmében Becsületsértésre (Btk. 227. §), Rágalmazásra (Btk. 226. §), Zaklatásra (Btk. 222. §) és többek között a szerzői jogokkal való gátlástalan és korlátlan visszaélésre szakosodott, mint pl. a Bitorlás (Btk. 384. §) és a Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése (Btk. 385. §). A csoport családi és szexuális zaklatásokat is folytatólagosan és rendszeresen elkövet.

A bűnöző társaság azzal hívta fel magára médiáink figyelmét, hogy tegnapi élő adásunkban - amit Photoboy is élőben nézett, műsorunk pedig kitért az ellene elkövetett bűncselekményekre - először durván megtámadták a híres vloggert, válogatott obszcén szavakkal és rágalmakkal illették, szexuálisan molesztálták, és a hírhedt facebookos Trasch csoport egyes tagjai minket is fenyegetve és mocskolva követelték, hogy márpedig ők azt csinálnak, amit akarnak, és minden általuk kikezdett videós féreg, buzi, rohadék, és mind megérdemli, amit kap.

A facebookos csoportban - tárja fel Photoboy az alábbi videójában - nyíltan beszélik meg, hogyan okozzanak híres és kevésbé ismert vloggereknek komoly anyagi károkat, és nyíltan tárgyalnak arról, hogy pizza kiszállításával stb. foglalkozó vállalkozásoktól, őket is megkárosítva, kamu megrendeléseket címeznek videósok számára, amiket az érintettek természetesen nem fizetnek ki, így az éttermeket és a pizzafutárokat stb. is megkárosítja ez a Facebook által védett bűnöző csoport. Photoboynak is szoktak ilyen kamurendelésekkel ételt kiszállíttatni; például éjjel is szállíttattak már neki pizzát, amit ő nem vett át, és azokat már eladni sem lehet - mondja -, azaz a facebookos csoport tagjai büntetőjogi szempontból is üldözendők és bíróság elé állítandók - tárja fel.

Azt mondja Photoboy, hallani több helyről, hogy a csoportot bűnüldöző szervek is figyelik.

A bűnelkövetésre szakosodott csoport és egyes tagjai ellen sok a büntető feljelentés.

Photoboy ismerteti, hogy a Facebooknak viszont hiába jelenti bárki a kamuprofillal rendelkező elkövetőket, a Facebook hagyja a bűnözést, és hónapokkal később is ugyanazok az elkövetők működnek tovább, ugyanott.

Idézve Photoboy szavaiból:
- A Facebook meg ugye ehhez asszisztál, mert jelentett kamuprofilként ugye gyakorlatilag semmi nem történik, tehát asszisztál ehhez a bűncselekményhez ugye a Facebook, mert nyilván, ha gondolnák, akkor megszüntetnék az egészet, de hát nem nagyon akarják, és ugye ott írogatták, hogy ennek, meg annak ilyet kell rendelni, tehát én nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége, de hát kíváncsian várom ugye, ezt a gyűlölködő csoportot majd mikor vonják felelősségre (...).

Nevek nélkül meg is szólítja a csoport Facebook által védett bűnöző tagjait:
- De hogy te ott arctalanul gyűlölködsz egy ilyen zárt csoportban, tehát nem is nyitott, hanem ugye zárt csoportban, ez szerintem tényleg mindennek a legalja. Ugye arcodat nem vállalod, nevedet nem vállalod, semmidet nem vállalod, csak ez folyik, hogy ugye a másikat ócsárolod, és még ugye tőlem lopnak le videókat (...).

A szerzői jogokkal való életvitelszerű visszaélésekről Photoboy egyebek mellett így nyilatkozik:
- Érdekességként, Amerikában ugye több millió dolláros perek vannak ugye, hogy valaki mittudomén a filmemet vagy tartalmamat ellopta és ugye sajátként közli (...).

A csoport zárt csoport, de abba - természetesen - könnyű bekerülni, mint majdnem az összes zárt facebookos csoportba, így Photoboy is látja, miket művelnek a Facebook által minden tekintetben megvédett bűnözők.

Az egyik embernek - mondja el Photoboy -, akinek a videójába tegnap botlott bele, tévét rendeltek, ami ugye - mondja a vlogger - már egy jóval nagyobb tétel, ami bőven megállná a helyét a bíróságon.

Photoboy aktuális panasza a videója 10. perc 42. másodpercétől látható és hallható. Ha a videóra klikkel, az rögtön az érintett résztől indul:

A magyar facebookos moderálásáért - a Facebooknál (korábban) dolgozott, titoktartást aláírt egyes magyarok tárták fel - a Berlinben található Facebook-székház magyar adminisztrátorai felelősek. Őket az RTL Csoportot is tulajdonló német Bertelsmann nevű multinacionális vállalat pénzeli, a Bertelsmannt pedig Mark Zuckerberg bízta meg. Azaz minden - a 2018-as parlamenti választások nyílt manipulálásától kezdve a civilek üldözéséig és betiltásig, a prostitúciós hirdetésektől a troll bűnözők és bűnszervezetként működő csoportok védelméig - ezek az idegen multinacionális vállalatok és fizetett magyarjaik a felelősek. Akik szintén - mint a Trasch csoport elkövetői - anonimitás mögé bújnak, és betiltják azokat is, akik őket bármi kritikával illetik, vagy büntetőjogi felelősségükről és nemzetbiztonsági szempontból is elfogadhatatlan tevékenységeikről mernek beszélni.

A Hírháttér Multimédia üzent Photoboynak, hogy ami a bűnüldözést illeti, bizonyos csekély információk elküldése esetén a média jelentést tesz az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, szorgalmazva a helyzet rendezését. Az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója Kiss Zoltán dandártábornok. Egyébként a Facebook az összes olyan médiának is betiltotta a hirdetéseket, amely médiák Magyarország legtöbb szavazatot kapott pártjához tartoznak, és amely párt vezetője Kiss Zoltán dandártábornokot titkosszolgálati főigazgatóvá kinevezte.

A Facebook és az amerikai multik valamire nagyon haraphatnak, mert szinte kivétel nélkül minden olyat is betiltanak, amiben Kiss Zoltán dandártábornokot, a legismertebb magyar titkosszolgálat vezetőjét bűnüldözés és/vagy nemzetbiztonság szempontjából megemlítik. Ez a tény önmagában is komoly nemzetbiztonsági tétel, bővíti és megerősíti az ellenséges szolgálatok/vállalkozások ellenséges tevékenységeiről szóló, naponként szaporodó botrányokat, és szervezésekre, valamint fellépésekre sürgetik a magyar titkosszolgálatokat és a magyar, valamint más nemzetek elhárító szerveit. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy az amerikai-német Facebook láthatóan semmiféle demokratikus és jogállami követelményeknek nem képes és egyáltalán nem is akar megfelelni. Ezért végleges állami és államközi, valamint kontinentális és interkontinentális megoldások kellenek a Facebook-Probléma végleges és teljes körű elhárítására.

---

 

 

 

Gondjaikkal, problémáikkal keressék médiáinkat! Tel.: +36/30/919-6386.

Támogassa munkánkat, bűnügyi nyomozásainkat és az emberi jogok védelmét:
Számlaszám:
11773322-00818357
IBAN: HU63117733220081835700000000
SWIFT-kód: OTPVHUHB
Code BIC: OTPVHUHB

Ha Ön haragszik a (volt) munkahelyére, vagy ha rendőr, katona vagy hírszerző (volt) stb., várjuk jelentkezését együttműködésre: Telefon: +36/30/919-6386.

Hírháttér Multimédia: http://echelon8.org
HírAréna Online: http://hirarena.com
Tel.: +36/30/919-6386

Csillag Ösvény Jósda