2022. 10. 03., Hétfő
Helga névnapja

Buda-Cash-botrány: az ilyen szervezetek pörgetik a fekete pénzeket

Buda-Cash-botrány: az ilyen szervezetek pörgetik a fekete pénzeket
2015-02-25
- Sokan elmondják, (...) hogyan forgatták ezek a pénzeket (...) és minden maffiózó, bűnöző kormánytag stb. nyomta ezekre a helyekre, ahol komolyan tudták forgatni. A hülyéket mindig lehúzták, de mindig lehúzták a hülyéket(!), aki meg olyan volt, annak frankón forgatták a pénzét - mondta Domján Tibor egy a Molnár F. Árpáddal folytatott beszélgetésen.

Cikk: Sz. L.

Részletek Molnár F. Árpád, a HírAréna főszerkesztője és Domján Tibor, a HírAréna lapigazgatója egyik mai, kötetlen stílusú háttérbeszélgetéséből, a Buda-Cash Brókerház bukása témakörében.

A Buda-Cash Brókerházat azzal gyanúsítják, hogy 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni, csalásait pedig 15 éve egyhuzamban folytatja.

Domján Tibor mondja, aki a bankszakmában is járatos:
- Amióta létrehozták, az ilyen szervezetek pörgetik a fekete pénzeket. Sokan elmondták, (...) is, meg (...) is, hogyan forgatták ezek a pénzeket az ilyen és más pénzintézetekben, és minden maffiózó, bűnöző kormánytag stb. nyomta ezekre a helyekre, ahol komolyan tudták forgatni. A hülyéket mindig lehúzták, de mindig lehúzták a hülyéket(!), aki meg olyan volt, annak frankón forgatták a pénzét. Tehát rengeteg embert megkopasztottak, nagyon sok embert tönkre tettek, nagyon sok embernek viszont elég jól forgatták a pénzüket. Akiknek voltak külföldi befektetői hátterük, meg egyebek, azokat rendesen kistaférungolták, de irgalmatlan sok embert behúztak. Rengeteget. (...) Én azt gondolom, hogy kettő könyvelés minimum volt, de inkább három; egyet az ügyfeleknek, amivel mutogatják, hogy milyen frankók, egy a felügyeletnek, amivel a felügyelet ki van békülve, egy meg a rendes mondjuk.

Molnár F. Árpád mondja:
- Mert az lehetetlen, hogy ennyi időn át nem veszik észre, hanem ki kellett fizetni azokat, akiket ki kellett fizetni, hogy ne legyen észrevéve.

Domján Tibor mondja:
- Igen.

Molnár F. Árpád mondja:
- Ha mi erről akkoriban beszélünk, semmi látható nem történik! Semmi! Semmi! Minden média eltitkolja, a hatóságok elnyelik! Ha elmentünk volna politikushoz, akkor ha valami hatékonyabb dolgot leteszünk az asztalra, akkor az a politikus, ha jóban vagyunk vele, akkor lehet, hogy egy kicsit utánanéz, aztán vége van!

Domján Tibor mondja:
- De azért, Molnár, mert a Buda-Cash az kimondottan az a brókerház, ahol szerintem a Parlamentben ülő gazdag képviselőknek mindegyiknek fölkték a pénzét. Bizonyos ideig. Tehát azért érdemes ilyeneket fenntartani, mert a nem hivatalos pénzeket ők tudják fialtatni, és nincs nyoma. Tehát ennyi. Ezért jó az ilyeneket fenntartani, mert nem tudná az ember hol dolgoztatni a pénzét úgy, hogy annak ne legyen a vagyonnyilatkozatában nyoma, meg ilyenek. És mondom: nincs más helye, ahol nyugodtan lehet forgatni ezeket a fekete pénzeket, mint a saját brókerházunk; tehát idézőjelben saját: közösen védett. Minden politikai oldalról védett.

Molnár F. Árpád mondja:
- Mindenki ki volt fizetve. Ekkora tételeknél nem nehéz megtalálni az amúgy is korrupt rendszer amúgy is korrupt politikusainak és hivatalnokainak az árát. A nagyon alátámasztott feljelentéseink esetén is azt a választ kaptuk volna például, hogy továbbították ide, meg oda, aztán a végállomásnál közlik, hogy a pénzügyi felügyelet évenként elvégzi az ellenőrzést és mindent rendben talált. Tehát akkor azt mondják, hogy feljelentésünkben eljárni illetékességi hiány miatt nem tudnak vagy feljelentésünk - mert ott van az évenkénti ellenőrzés, ami mindent rendben talált, ezért feljelentésünk - alaptalan. Ezért nincs teendő. Mindenki tudja, hogy van, olyan, mint a Vizo-birodalom, ezrek látják minden hétvégén, hogy ott árulják a kábítószert, de nem jár arra rendőr, ezt is tudja mindenki, az interneten meg is beszélik, hogy legális a drog, minden. Ezért semmilyen feljelentésnek nincs következménye.

Domján Tibor mondja:
- Persze, Molnár, most gondolj bele: hogy ha politikusoknak ott van a pénzük. Az általuk kezelt alapokba és nem a saját pénzük van benne, hanem a strómanokon keresztül kezelt pénzük, akkor mikor zárolják? Ilyenkor az van, hogy vagy valakinek a pénzét elkúrták például, vagy valamilyen pénzek megálltak valamilyen irányba, és akkor azt mondták, hogy akkor sztoj! Tehát zárták! 2010-ig egészen biztos, hogy addig nagyon pörgette ott mindeniki a pénzét. Az MSZP-sek azok egészen biztos, mert a tőke, a könyvek ezzel vannak tele, konkrétan, nem megnevezve, hanem általánosan, de a fideszesek is, meg MDF-esek is, meg mindenkinek, akinek pénze volt, meg ilyen háttérmilliárdosok. Nem jó bankban tartani a folyamatosan gyülemlő fekete pénzeket, meg az ilyen zsebpénzeket, hanem azok különböző alapokba mentek ki, különböző cégek... Ők megcsinálták hozzá a céget, az off shore céget stb., stb. Nem csak brókertevékenység volt, hanem mindenféle egyéb pénzügyi dolog, amivel az egészet megcsinálták. Ha valaki csak lerakott egy aktatáskát, mondta, hogy ez az enyém, és én vagyok a belügyminiszter, meg akárki, akkor azt tudták, hogy az a táska, azt úgy kezelni, hogy meg kell csinálni a céget, mindent.


A kapcsolódó irodalomból:

 

Csillag Ösvény Jósda