2020. 02. 17., Hétfő
Donát névnapja

Borbély József: Újra öltek a móri gyilkosok

Borbély József: Újra öltek a móri gyilkosok
2014-09-26
Feljelentés foglalkozás körében elkövetett tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, a második és a harmadik Orbán-kormány tagjaival szemben - adta közzé tegnap a Facebookon Borbély József kormányzó, a Tempo Párt elnöke.
 
Folytatódik a csalássorozat az úgynevezett devizahitel ügyben. A kormány közpénzből televíziókban hirdeti, hogy a 2010 előtti kormányzat felelőtlen politikája miatt a bankok a devizahitelezést törvénysértően végezték, de a mostani kormány igazságot szolgáltat az adósoknak, elszámoltatja a bankokat. A korábbi szocialista kormányokkal – „elmúlt nyolc év” - szemben megfogalmazott kormányzati vádak egyébként igazak azzal a kiegészítéssel, hogy ugyan ez vonatkozik az első és második Orbán-kormányra is.

Borbély József, TEMPO Párt
 


A jelenlegi kormány mostani intézkedései illetve annak kommunikálása rendkívül álságos, mivel több mint négy évnek kellett eltelnie - illetve a Kormányzó fővédnöksége alatt 2011. óta működő Jogsegélyszolgálatnak közel 100 pert kellett megnyernie - ahhoz, hogy fellépjenek a „bankokkal szemben”.

Lehet, hogy a devizahitelezéssel kapcsolatos visszaélések a szocialista kormányoknak róható fel, viszont az annak következményeként 2010 óta, a móri gyilkos Orbán-kormány működése alatt saját bevallásuk – köz TV - szerint 130.000 kisemmizett embert lakoltattak ki. Mivel ez már az Orbán-kormány működése alatt történt, Orbán Viktor kormányfő az első számú felelős/elkövető, ugyanis kormánya minden eszközzel rendelkezett, ami a végrehajtások felfüggesztéséhez és a törvényes állapot helyre állításához szükséges.
 
Ahelyett hogy felléptek volna kormányra kerülésüket követően a bankokkal szemben, négy éven túl is nemcsak, hogy eltűrték a pénzügyi és közüzemi szolgáltatóknak a lakossággal szembeni visszaéléseit, hanem kifejezetten az állami szerveket utasították, hogy biztosítsák, hogy, a bíróságok meghosszabbított kezeként működő végrehajtók – akiknek a kezük beleért a bírók zsebébe - be tudjanak jutni az kisemmizettek ingatlanába, illetve ki tudják tenni a kisemmizetteket az utcára.

 
Konkrétan a fideszes kommunista felbujtókhoz (pénzmosás) köthető nyolc ember halálát követelő móri gyilkosság is tömegszerencsétlenségnek minősül, ugyan úgy mint a – hivatalosan - 9 halálos áldozattal járó kolontári iszapkatasztrófa, melynek szintén az elmúlt 25-70 évben működő fideszes és nem fideszes kommunista állami maffia a felelőse. Az elmúlt négy és fél évben illetve a mai napig történt kilakoltatások általi stresszhelyzet okozta depresszió és annak kapcsán kialakult szervi betegségek folytán bekövetkezett korai elhalálozás és az öngyilkosságok száma sajnos több ezer, de lehet, hogy több tíz-ezer halálos áldozatot követelt, mely folyamat jelenleg is tart. Amennyiben meg is oldódnának rövid időn belül, azaz rendezésre kerülnének a rendszer kisemmizettjeinek a pénzügyei, is hosszan elhúzódó folyamatként hatna még akár évekig a korai elhalálozás jelensége.

A kormány/kormányok fentiek szerinti cselekvősége nem csak a tömegszerencsétlenség okozásának a törvényi tényállását meríti ki, hanem az ugyancsak Btk.-ban rögzített népirtásét is.

A tegnapi napon elfogadott újabb, a fogyasztói kölcsönszerződéssekkel kapcsolatos törvény sem rendezi azon adósok helyzetét, akinek már felmondták a hitelét, vagy már ki is lakoltatták. A kormány tagjai a Btk. 137.§ (1.) hatálya alá tartozó hivatalos személyek, akikre vonatkozik a Be. 171.§ (2.) bekezdésében foglalt feljelentési kötelezettség, melynek több mint 4 éve nem tesznek eleget (annak a hivatalos személynek, aki eljárása során bűncselekményt észlel, feljelentést kell tennie, ha az elkövető személye ismert, akkor konkrétan vele szemben, a bizonyíték megőrzése mellett, a kormány tagjai hivatalos eljárásuk során észlelték az egyébként nevesített pl: Csányi Sándor OTP elkövetőket). A kormány/kormányoknak bűntársai a bankárok, csak szakosodtak, a kormánytagok és rokonaik/cimboráik a nemzeti vagyont nyúlták le, a bankok pedig a lakosság befizetéseit.

Van megoldás! Megoldás a jogi út. A Kormányzó, mint a közfeladatot ellátó TEMPO Párt elnöke nem csak a bankokat, a kormányt is elszámoltatja jogi úton, kizáratva az illegitim, joghatás kiváltására alkalmasan soha létre nem jött 3. Magyar köztársaság elfogult bíróságát.

 

Csillag Ösvény Jósda