2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Boldog Születésnapot Vízöntők!

Boldog Születésnapot Vízöntők!
2014-01-22
A Vízöntő állatövi jegyben (január 20-tól - február 18-ig) születettek nem ítélhetők meg a többi ember mércéjével. Mivel a Szaturnusz mellett a másik uralkodó bolygójuk az Uránusz, ezért forradalmárok, jellemükben van valami extravagáns. Szimbóluma, a vízöntő, egy férfi, aki vizet önt ki egy korsóból, azt jelképezi, hogy a Vízöntők szeretik az új gondolatokat, ideákat, eszméket.

Krősz Zsuzsanna, Budapest
 
 
A Vízöntő jellemrajza:

Bár vágyik a biztonságra, de amint megkapja, újból az elérhetetlen, az újdonság felé veszi az irányt. Hagyjuk meg a szabadságát, hadd járja a saját útját. Érzelmileg nem lehet rá hatni. Sokszor érzi úgy, hogy még nem értett. Érzéketlennek tartják, pedig valójában csak fél kimutatni érzéseit, vagy inkább nem vesz róluk tudomást. Idealista, független, aki igazságosságra és önzetlenségre törekszik. általában jól ismeri a lélek rejtelmeit, az emberi viselkedéseket, jó pszichológus, aki másokra nagyon jól rálát, a saját hibáira már kevésbé. Az intim, személyes dolgok iránt kevés érzéke van. Erősen intellektuális beállítottságú, büszke természet, aki hisz a saját eszméiben, az elveiben, emiatt nem túl rugalmas. Szeret különbözni másoktól, és egy Vízöntő sohase lehet olyan, mint a többi ember, ő más, és ezt vegyük észre öltözködésében, gondolatiságában, viselkedésében, ami sokszor excentrikus, vagy bizarr. Nem lehet unatkozni mellette, társaságkedveló, a barátok első helyen állnak az életében. Ha valaki segítségre szorul a baráti környezetéből, ő az első, aki azonnal mozdul.

A Vízöntő karmikus feladata:

A Vízöntő karmája a korábbi lázadásokból ered. Karmikus küldetése, hogy megtartsa a jó dolgokat a múltból, a többit hagyja el, és próbáljon rugalmassá válni. Eszméiben és hitében való meggyőződését adja át másoknak, hogy az az emberek javára fordítódjon, így szinte bármire képes lehet, rendszereket dönthet le és építhet újakat.
 

A Vízöntő erősségei:

A társadalmi beállítottságú lelkiismerete erősen befolyásolja, ezért pontosan tudja, hogy mire lesz szüksége a világnak húsz év múlva, és már most szervezni kezdi a változásokat. Mivel nagyon együtt érző  és bajtársias, ezért nagyon jól tudja mások érdekeit képviselni, felszólalni akár tömegek előtt, illetve megérinteni azokat.

A Vízöntő gyengéi:

Hajlamos a múló szeszélyeket követni, és könnyen megragad a különcség csapdájában. A jegy másik szélsőséges tulajdonsága, hogy a változás utáni vágy minden más kárára is képes uralkodni benne, és nem kizárt, hogy hirtelen és meggondolatlanul dönt. A kisebbrendűségi érzése is a gyengeségei közé tartozik, nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Kellő önbizalmat kell gyűjtenie, hogy meg is mutassa azokat. Nem szabad bezárkóznia.

A Vízöntő a szerelemben:

Nem túl szerencsés, mivel nagyon zárkózott, illetve nehezen tolerálja a másik hibáit, és nehezen alkalmazkodik, pedig ezek elengedhetetlenek egy hosszabb párkapcsolathoz. Érzésein nehezen igazodik el és gyakran kiszámíthatatlan így nehezen tud a kapcsolatában kibontakozni.
 
Sokszor egy baráti kapcsolatot előbbre tart a szerelemnél. Nehezen kiismerhető, ha viszont valakinek sikerül közel kerülni hozzá, akkor nyílt és őszinte lesz és hűséges. Családban gondoskodó, gyermekszerető, függetlenségét viszont még házasságon belül is megakarja őrizni. Nem érzelgős.

A Vízöntő gyerek:

Nagy érdeklődést mutatnak a világ  és az emberiség fejlődése, sőt még lakóhelyük, iskolájuk fejlődése iránt is. Ami figyelemre méltó egy olyan gyerektől, aki inkább az énközpontúságra és saját örömei kielégítésére hajlamos. A Vízöntő gyerek ettől nagyban különbözik, bármely nemről van is szó, de különösen a fiúk rendelkeznek egy kifejezetten humanitárius vonással. Valamilyen nagyszabású módon akarja szolgálni a világot, és kevésbé értékeli önmagát. Ez a késztetés gyakran zsenit eredményez valamilyen területen.A szülők feladata az, hogy a kötelező oktatást vonzóvá tegyék számára, mivel semmit nem utál jobban, mint a kötelező dolgokat.

A Vízöntő a barátságban:

A Vízöntők a legnemesebb típusú barátok az összes jegy közül. A barátság adottságuk: nem féltékenyek, birtoklóak, hanem  őszintén érdeklődnek az emberek iránt. Igazságosak, józan módon nagylelkűek, és ösztönösen tudják, hogyan adjanak és fogadjanak el: mindez szükséges a sikeres barátsághoz. Nagyon válogatósak, és míg saját érdeklődésük cseppet sem sznob, közeli barátaikat mindig a legnagyobb gondossággal választják meg.

A Vízöntő és a munka:

A Vízöntő ideális egyetemi tanár. Ezen jegy szülöttei csodálatos intellektussal rendelkeznek. Soha nem maradiak, épp ellenkezőleg, mindig haladó ötleteket és új gondolatokat keresnek. A Vízöntő természetétől fogva feltaláló, és függetlenül attól, hogy mit dolgozik, ki tud találni valamit, amivel segít önmagán vagy főnökén az üzleti fejlesztésben. Kítünő szervezők és reformerek. Sikeresek a a kiadói üzletben, a reklámozás, különösen a rádió, a média, és a telekommunikáció területén. Minden vonzza, ami újdonság, zseniálisak az informatikában. 

Csillag Ösvény Jósda