2024. 07. 19., Péntek
Emília névnapja

Bevált a határ menti tyúkháló: visszatartja a tyúkokat

Bevált a határ menti tyúkháló: visszatartja a tyúkokat
2015-08-27
Ami felépült a magyar határszakaszon, az nem kerítés, hanem tyúkháló. Tehát a feladatát ellátja, mert nem ereszti át a háztájit. Sem Szerbiából Magyarországra, sem Magyarországról Szerbiába. A migráns tyúkok létszáma...
 
Villámpamflet: Molnár F. Árpád

Ami felépült a magyar határszakaszon, az nem kerítés, hanem tyúkháló. Tehát a feladatát ellátja, mert nem ereszti át a háztájit. Sem Szerbiából Magyarországra, sem Magyarországról Szerbiába. A migráns tyúkok létszáma így lényegében nullára csökkent, mégpedig megközelítőleg nulláról csökkent nullára. Tudniillik a tyúkokra eddig sem volt jellemző a migráció és a menekültáradat. De tisztázzuk: tyúkhálóra akkor is szükség van, mert ma emberi migráció tombol Európában, holnap viszont ki tudja, mert a tyúkok is megindulhatnak, hiszen külföldön megeszik őket.

Itt is.

De - és éppen ezért - a tyúkháló fontos kultúrpolitikai, kultúrszociológiai és lakossághangulati szerepet is betölt: nevezetesen azt a biztonságérzetet nyújtja, hogy nem mászkálhatnak a tyúkok ki és be egyik országból a másikba, mindenféle ellenőrzés és mindenféle papírok nélkül, hanem bölcs és hős kormányunk nulláról nullára redukálta az illegális tyúkmigráns-áradatot.

Éljen hát szeretett és bölcs vezérünk, aki népünk nagy finkelsteini tanítómestereként a tyúkhálót megalkotta és népünk védelmére kiterjesztette, aki nem más, mint a tyúkmigrációtól szeretett népét megvédő hős oligarcha vezér és keresztapa: Orbán Viktor. Éljen a kormány! Halál a tyúkokra!

A határ mentén futottunk össze Hende Csabával, a Fidesz honvédelmi miniszterével is, aki éppen védőfelszerelésében tyukászott. A bátor férfit is megkérdeztük, aki rögtön pilótamikrofont is tett a szája elé, és abba beszélt, kiabálva, úgy beleélte magát abba, hogy vadászgépen ül:

- Sokan félreértették a tyúkháló célját, mert azt hitték, embereket akarunk vele visszatartani! - harsogta örömmel. - Pedig a célunk eredetileg is az volt, hogy a tyúkok menekültáradatát akadályozzuk meg! - esküdözött lapunknak boldogan Hende Csaba, a Fidesz honvédelmi minisztere, aki profi tyukászó védőfelszerelésében megígérte: - A kormány továbbra is határozottan áll ki a magyar állampolgárok és a magyar családok érdekében, és továbbra is megvédi őket az idegen és azonosítatlan tyúkok inváziójától!

Pintér Sándor Belügyminisztériumának illetékes szakértője, Berze-Búb János kérdésünkre elmondta: a BM továbbra is határozottan kiáll a tyúkok menekültáradatának megakadályozására és folyamatosan végzi a tyúkok azonosítását, akik már a határátlépés előtt útleveleiket összetépik. Ugyanakkor az illegális emberi migránsokat továbbra is - mint azt a médiát bejárt filmfelvételek is mutatják - széles mosollyal engedik át a határon.

Tik-Máhe Tivadar, a Magyar Honvédség tyúkellenes zászlóaljának parancsnoka elmondta:

- A honvédség teljes kivezényelt hadereje és különleges alakulatai folyamatos ellenőrzéseket végeznek a tyúkháló mentén, keresve az illegálisan átlépett tyúkok nyomait, de eddig egyetlen szakértő sem talált a hálón fennakadt tyúktollakat. - Mint azt Tik-Máhe Tivadar elmondta: - Ez is azt bizonyítja, hogy a tyúkok messzire elkerülik a kerítést, és egyetlen illegális tyúkhatárátlépés nem történt.
 
A tyúkhálóra (lásd a képet) Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is megrázó fensőbbségtudattal tekintett: lefelé. Minthogy a kerítés sokkal alacsonyabb, mint ő és Lévai Anikó jól láthatóan átérzi, mennyivel hatalmasabb ő, mint egy tyúk. "Ami egy tyúkot visszatart, minket nem" - gondolja határozottan. Mint az fotónkon látható, a mögötte álló ismeretlen arab bevándorló is kénytelen több mint félig lecsukni a szemeit, hogy egyáltalán meglássa az orbáni tyúkhálót - pedig a tetejét nézi, nem a közepét vagy az alját -, míg a képen, háttérben egy örömében már fideszessé vált menekült is narancsruhában mutatja ki örömét és boldogságát, hogy milyen vicces a tyúkháló mérete, és milyen jó is embernek lenni, hogy így le lehet nézni a tyúkokra.
 
Mint az másik frissen készült fotónkon látható, Orbán Viktor és Hende Csaba azt is megvizsgálták, milyenre sikerült ez a kerítés. Hende Csaba utóbb be is számolt róla, hogy olyan hatalmas a kerítés, hogy a végét sem látta, hanem a teteje a fekete űrbe vész! De aztán analfabéta arab migránsok felvilágosították, hogy azért nem látta a kerítés végét, mert elmulasztotta levenni a távcsőről a védőkupakot.
 
Orbán Viktor viszont sikeresebben vizsgálódott: ő ugyan szintén nem látott kerítést, de nem azért, mert elmulasztotta levenni a védőkupakot, hanem mert maga a dolog annyira kicsi.
 
- Az asszony célzott már erre jó párszor, de sosem gondoltam voltam, hogy ennyire kicsi - mondta el nekünk hatalmas tényfeltáró sóhajjal Orbán Viktor. 

Csillag Ösvény Jósda