2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Betegség hajlamaink, gyenge pontjaink a csillagok szerint

Betegség hajlamaink, gyenge pontjaink a csillagok szerint
2014-01-27
Az asztrológusok már Ptolemaios idejében is foglalkoztak orvoslással. Az írástudó papok, akik gyakran csillagászok, asztrológusok voltak, megfigyelték, hogy betegségekre milyen időben, mi a megfelelő gyógymód. Mátyás király Regiomontanust hívatta magához Bécsből, hogy gyógyítsa meg súlyos bőrbetegségét. Mivel a tudós sikerrel járt, így Mátyás király udvari asztrológusa lett a király haláláig.

Krősz Zsuzsanna, Budapest
 
A mai asztrológia az emberi test különféle részeit az asztrológia a 12 jegyhez kapcsolja, bolygókhoz és elemekhez kapcsolja. A születési horoszkóp pontos képet tud adni, hogy az illető milyen konkrét betegségre számíthat élete során, melyek azok a betegségek amelyekre hajlamos, illetve, hogy azokat miként kerülheti el.

Az egyes állatövi jegyek szülötteinek leggyengébb pontja, melyre fokozottan ügyelniük kell:
 
Kos: A feje a legérzékenyebb. Folyamatosan "pörög", néha túlerőlteti az agyát, és ha ilyenkor nem alszik eleget, annak fejgörcs lesz a vége, nőknél gyakori a migrén.
 
Bika: Jegyükhöz soroljuk a középfültőtől a vállig tartó részt. A torkuk, a nyakuk és a fülük, valamint ugyanott a belül elhelyezkedő szervek (pl. gége, hangszálak) a legérzékenyebbek.
 
Ikrek: Miután az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik, így a tüdejük a leggyengébb,erre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük. Jellemzően sokat gesztikulálnak, karjaik állandó mozgásban vannak, ezért vállnak, alsó- és felsőkarjuk, valamint kézfejük is sérülékeny.
 
Rák: Uralkodó bolygója a Hold, amely az asztrológiában az anya, a táplálás, az emésztés és a növekedés funkciójához kapcsolódik. Ha bármilyen lelki probléma éri a Rákot, a gyomrán rögtön érzi azt. Ide tartoznak még a tüdő felső csúcsának problémái is.
 
Oroszlán: A hátrész és a szív tartozik hozzá. Az Oroszlán mindent szívvel-lélekkel tesz, szívből kiabál, és szívből ajándékoz is, nem csoda, hogy ez az "alkatrésze" megy tönkre a leghamarabb.
 
Szűz: Ősszel folyik az érett termények betakarítása, osztályozása, raktározása, őrlése, ezért a Szűz jegyűek ne diétázzanak úgy, hogy nem esznek gabonaféléket, emésztőrendszerük rosszul viselné ezt.
 
 
Mérleg: Fő problémái a vesékkel kapcsolatosak. A mérlegnek két nyelve  van, így ha párkapcsolati problémái adódnak, rögtön a veséjén fogja érezni. Elengedhetetlen számára a bőséges folyadékfogyasztás.
 
Skorpió: Rendkívül jó a szaglásuk, lelki probléma esetén általában asztmatikus tüneteket produkálnak, nőknél ez nőgyógyászati, férfiaknál pedig prosztata problémával szokták tetézni. Keressen egy bizalmast lelki dolgai megbeszélésére.
 
Nyilas: Testrésze a comb és a csípő. Csípőből tüzelnek, nagyon jó futók. Fontos számukra a jó testtartás, hogy a jésőbbi combcsont problémákat elkerülhessék.
 
Bak: Minden olyan testrészük érzékeny, ami csontokból vagy inakból áll, elsősorban a gerincük, a térdük, és a fogaik. Vigyázzanak magukra, mert minden betegségből lassabban gyógyulnak, mint a többi ember!
 
Vízöntő: Ide soroljuk a vérereket, a lábszárat, a vádlit,az idegeskedést, a görcsöket. A Vízöntő számára elengedhetetlen a napi 8 óra pihenés, alvás.
 
Halak: A Halakhoz kapcsolódnak a lábfej, a boka alatti rész, a talpak és a lábkörmök problémái. Vigyázniuk kell, hogy ne fázzanak fel, emellett könnyebben kapnak lábgombát, mivel uralkodó bolygójuk a Neptunusz többek között a "Vízzel járó fertőzéseket" is magában hordozza.
 

Csillag Ösvény Jósda