2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Behívót kapott Turcsinov fia, azonnal kirúgták a felelősöket

Behívót kapott Turcsinov fia, azonnal kirúgták a felelősöket
2014-07-30
Menesztették tisztségükből a hadkiegészítő parancsnokság azon munkatársait, akik behívót küldtek Olekszandr Turcsinov házelnök fiának, írta a kárpátinfó.net, kárpátaljai internetes hírportál.
 

Domján Tibor, Budapest
Forrás: karpatinfo.net 
 
 
Ifjabbik Turcsinov elsőként érezhette meg az újonnan hozott törvény hatását. Az ukrán házelnök fia ugyanis a részleges mozgósításról szóló rendelet érvénybe lépése után szinte azonnal megkapta a katonai behívót. A mozgósítás a tartalékos tisztekre és őrmesterekre vonatkozik, valamint azokra a személyekre, akik valamilyen képesítésre tettek szert a katonai szolgálat során, továbbá a magas beosztású tisztekre.
 


A 21 éves Kirill Turcsinov azonban semmiféle katonai képzésben nem vett rész, nem rendlekezik  katonai múlttal. A középiskolai tanulmányok befejezését követően a Kijevi Nemzetgazdasági Egyetem jogi karára nyert felvételt. Szüleihez hasonlóan a protestáns vallást gyakorolja. Az Élet Igéje gyülekezet pásztora kijelentette, hogy ifjabbik Turcsinov számára csakis egy alternatív szolgálatban való részvétel megengedett. 

Csillag Ösvény Jósda