2019. 08. 24., Szombat
Bertalan névnapja

Bebizonyosodott: tömegek aláírását hamisították a választásokra! Újságírónkat szintén tanúként idézték!

Bebizonyosodott: tömegek aláírását hamisították a választásokra! Újságírónkat szintén tanúként idézték!
2014-05-06
Tanúként kellett tegnap megjelennem az esztergomi rendőrkapitányságon, legalább huszadmagammal. A népes társaságot választási csalás tanúiként idézték be 05.05-én, hétfőn, 13 órára.
 
Cikk: Emma Paradigma

Az április 6-i választás jócskán ad munkát a nyomozóknak. A bizniszpártok jelölőlap-hamisítási ügyében csoportos kihallgatásra névre szóló paksamétákat állítottak össze. Mindenki fényképpel és eredeti aláírással ellátott fénymásolt fedőlapos csomagot kapott, ami tartalmazta a hamisított, szintén fénymásolt jelölőlapokat is. Az ellenőrök bekarikázták a gyanúsnak tűnő adatokat. Így is csak a durva hibák buktak ki, akkor, ha a hamisító pontatlan vagy figyelmetlen volt. Elírta a személyi számot vagy eltévesztette a nevet.

Érdekes volt látni, hogy milyen gátlástalanul aláhamisították az aláírásom; de azon még nem bukott volna le a hamisító, de az anyja neve rovat kitöltése meghaladta a képességeit. A szépen, lelkiismeretesen másolók természetesen nem buktak el ezen, mert csak a durva eltéréseket lehet így kiszűrni. Annál is furcsább volt látni az aláírásom egy ilyen íven, mivel én egyetlen pártnak sem írtam alá ilyesmit. A nevet és a személyi számot viszont pontosan tudták valahonnan.

Gyorsítandó a folyamatot, egyszerre töltették ki mindenkivel a nyomtatványt, miközben a rendőrségi alkalmazott felolvasta a tudnivalókat.

Olyan kérdésekre kellett válaszolnia a jelenlevőknek, hogy melyik pártnak írtak alá, vagy aláírtak-e egyáltalán. Aluljáróban, piacon vagy rendezvényen jártak-e és felismernék-e az aktivistákat. A mellettem ülő neve két hamis íven is rajta volt, de az én nevem csak a Nemzeti Érdekért Párt aláíróívén szerepelt. Természetesen mindenkinek a maga esete jutott eszébe, mégis, egy hónap olyan hosszú idő, hogy volt, aki már csak arra emlékezett, hogy a kezében volt egy ív, de hogy aláírta-e, arra már nem.

Végül mindenkitől kértek három aláírást. Jobb kézzel, ülve hármat, aztán jobb kézzel, állva hármat. Ez még ment is mindenkinek. Utána bal kézzel, ülve hármat, aztán bal kézzel, állva hármat. Ez már nehezen ment a jobbkezeseknek, nem indulhatnának vele szépírásversenyen, de az aláírás-azonosításhoz természetesen elengedhetetlen.

A választás kimenetele szempontjából nincs jelentősége, hogy a Nemzeti Érdekért Párt csalt-e, mert a választási iroda döntése alapján nem is indulhatott a választáson. Visszaélés történt, ez tény, a választás tisztasága miatt végére kell járni ennek és remélem, elveszik a kedvét a hamisítóknak. Mégis úgy gondolom, hogy az igazi csalók nem ilyen pancserok, mint ezek a kisstílű, kampánypénzekre ácsingózó bizniszpártok, ezért nehezen leleplezhetők.


A kapcsolódó irodalomból:
A 2014-es választási csalások bizonyítékaiból! (Molnár F. Árpád - Domján Tibor) (Videó!)
Mondjuk ki: Az emberprogramozás mellett Orbán választási csalások garmadával nyert! (Molnár F. Árpád első reflexiója)

Csillag Ösvény Jósda