2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Bayer Zsolt a kussoltató bértollnok

Bayer Zsolt a kussoltató bértollnok
2014-01-19
Bayer Zsolt, a Fidesz médiamaffiájának egyik legmocskosabb szájú bértollnoka, méltán népszerű tehát a jobboldali olvasni tudók körében. Kocsmai szintű leugatásaival igen hatékonyan teszi egyre lejjebb a lécet, ráadásul mindezért igen komoly fizetést és publicitást kap cserébe.
 
Orbán legújabb atombombájáról szóló írásának nemes egyszerűséggel a Kuss! címet adta, melyhez aztán a tartalom is sikeresen felzárkózott.

 
Domján Tibor, Budapest
 
Mint ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk a németországi atomerőmű bezárások kapcsán is, az állami gigaprojektek elsősorban soha nem a lakosság érdekeit hivatottak szolgálni, hanem különböző irányú lobbik befektetőinek rövid-, közép- és hosszútávú befektetéseit. Ezek a lobbik ráadásul magasról tesznek az aktuális kormányzatokra, de természetesen van érzékük (idejük, türelmük és szakértelmük) kivárni, hogy éppen melyik és mikor hajlandó a legkevesebbért elárulni az országa érdekeit.
 
Mindez természetesen nemzetközi jelenség, de vannak országok és Magyarország, sajnos, nagyon ezek közé tartozik, ahol olyan szinten fertőzött a társadalom alakító és véleményformáló rétege, hogy játszi könnyedséggel lehet évszázados üzleteket csinálni megfelelő tőkével és háttérrel, de csak a lakosság nyomorítása árán.
 
 
Miközben az ország és a lakossága éppen egy stratégiai eladósítás (devizahitelek) kellős közepében dagonyázik és a gyorsan fogyó levegő után kapkod, addig az izgága nyelvű miniszterelnöke ahelyett, hogy a népet mentené, egy közel azonos mértetű adósságot próbál annak nyakába varni, csak most a Paksi Atomerőmű bővítése apropóján.
 
Mit csinál ilyenkor a pártidióta bértollnok? Elkezdi lebegtetni, hogy kik akarták szintén nyilvánvalóan anyagi és egyéb haszonszerzés céljából már korábban is ezzel eladósítani az országot, függetlenül attól, hogy valójában szükség lett volna-e rá vagy sem. Úgyhogy kuss a nevetek - mondja Bayer.
 
 
Mivel a rezsimeket általában politikusok vezetik, akik rendszerint a saját zsebük tömködésén kívül - iskolai végzettségüktől függetelnül - valójában nem értenek semmihez, ezért gyakran van szükségük az "alsóbb" szintű kiszolgálókra - lásd: szakértők -, akik kisebb pénzekért ugyan, de bármit úgy szakértenek és deklarálnak, ahogy a megrendelő óhajtja. Eztán már csak oda kell adni az ilyen "szakértéseket" a Bayer-féle média figuráknak, akik aztán habzó szájjal ugatják bele az éterbe, hogy: Kuss!
 
„A magyarországi villamosenergia-ellátás forrásai között nélkülözhetetlen az atomenergia. A megvalósításban való részvétel nagy lehetőség és nagy kihívás a hazai mérnöktársadalom számára. Az orosz–magyar kormányközi megállapodás a nukleáris energetikai együttműködésről megszünteti a bizonytalanságot a Paksi Atomerőmű termelőkapacitásának hosszú távú fenntartását illetően. A Magyar Mérnöki Kamara üdvözli a paksi nukleáriserőmű-kapacitás fenntartásáról szóló megállapodást. (…) A fejlesztés 60 éves üzemidőt céloz meg. Ezért a finanszírozás a kockázatkerülő, rövid idejű és biztos megtérülésre számító kereskedelmi banki környezetben nehezen vagy csak igen drágán oldható meg. Ezen segít a kormányközi megállapodás, a felelős politikai tényezők stratégiai kötelezettségvállalása.” 
 
A fenti iromány lelkes szerzője - mint azt azóta több média megállapította - az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-hez is több szállal köthető Zárándy Pál, ami valójában mindegy volna, ha nem ez lenne egy ordas nagy lehúzás és a habzó szájú kussember "szakmai" alátámasztása.
 
 
Az, persze, már nem mindegy, hogy ezzel egy újabb kamara (Magyar Mérnöki Kamara) kerül a nemzet szemétdombjára, de legalább nem fognak unatkozni, ugyanis ott kapirgál már egy ideje az ügyvédi, a végrehajtói, a bírói és sorolhatnám.
 
"Az számít, hogy a beruházás tízezer munkahelyet teremt" - őrjöngi Bayer, aki természetesen elfelejti hozzátenni, hogy ebből kb. 9000 kubikus segédmunkás lesz néhány évig, de persze nem ám piaci alapon, hanem parazita közmunkásként odavezényelve Simicska és társainak - már atomerőmű építésére is kvalifikált - cégeihez. Akik gyaníthatóan már most bontogathatják a pezsgőket, mert az oroszok által elhullajtott morzsákból is garantáltan megugorják az eddigi félbilliós közbeszerzési rekordjukat.
 
Hol voltak/vannak a mérnökök, a szakértők és a kamarák akkor, amikor többek között Bóly, 2012-ben egész Európában a második helyet szerezte meg egy uniós, a megújuló energiaforrásokat legeredményesebben használó települések versenyén? 
 
Ahol, mert volt rá "politikai akarat" egy közel mindössze 400 millió forintos geotermikus beruházásból adódóan, már éves szinten 40 millió forintos megtakarítással számolnak, nem beszélve arról, hogy a bekerülésnek több, mint a felét az EU biztosította, vissza nem térítendő támogatás formájában. Ha így folytatják, lassan nem csak a közintézményeket fűtik és látják el ingyen energiával, hanem a település lakóházait is, akár a kutyaólakat is beleértve. 
 
Nem is valószínű, hogy éppen a bólyiakat fogja Orbán megvásárolni a rezsicsökkentő őrültségével, de ennek ellenére senkinek nem lenne szabad tétlenül néznie, hogy Magyarországot "komoly szakértők" és bértollnokok segítségével újabb adósságcsapdába és a vele járó, beláthatlan következményű, több generációt érintő energiafüggésbe taszigálják.  
 
A kárpát medence országai ugyanis, a természeti adottságainak köszönhetően, megfelelő országvezetéssel és egy komolyabb (de közel sem ekkora) energetikai befektetés után, igen rövid időn belül, akár geotermikus nagyhatalmakká, de minimum, bármilyen külső "szolgáltatótól" független országgá válhatnának, ahol a rezsicsökkentés végre úgy valósulhatna meg, hogy egyáltalán nem kellene a fizetni a rezsiért, senkinek!

Csillag Ösvény Jósda