2021. 01. 24., Vasárnap
Timót névnapja

Az USA-kormány FEMA-táborba költöztetne 1000 illegális bevándorló gyereket

Az USA-kormány FEMA-táborba költöztetne 1000 illegális bevándorló gyereket
2014-06-18
A BuzzFeed nevű laphoz került dokumentum szerint döntés született 1000 kiskorú illegális bevándorló FEMA-táborba helyezéséről, akiket az elmúlt hónapokban a keleti parti létesítményekben őriztek.
 
Cikk: Emma Paradigma
John Stanton (BuzzFeed) cikke alapján

A BuzzFeed-hez került dokumentum szerint döntés született 1000 kiskorú illegális bevándorló áthelyezéséről, akiket az elmúlt hónapokban a keleti parti létesítményekben őriztek.

Washington – Az Obama-adminisztráció azt tervezi, hogy 1000 kísérő nélküli, kiskorú illegális bevándorlót költöztet át a Virginiában található FEMA-táborba (igen, ez az, ahol az a rengeteg műanyag koporsó van felhalmozva), abból a célból, hogy csökkentse a túlzsúfoltságot és kezelje a határ menti humanitárius válságot.

Több százezer közép-amerikai gyermek – sok 10 év alatti – özönlött át a határon és zsúfolt, szűk fogdákban várja sorsát. A Fehér Ház utasította a FEMA-t, hogy a belüggyel együttműködve helyezzék át a gyerekeket.

A Belügyminisztérium már elkezdte a gyerekek költöztetését Texas és Kaliforniában és szombaton indulnak az oklahomai Fort Sill katonai létesítménybe.

A BuzzFeed birtokába került az intézkedési terv szerint először Baltimore-ban és Richmondban szállásolják el őket egy menekülteknek fenntartott létesítményben és a St. Paul Főiskolán, ahol a dokumentum szerint több, mint 500 ágy áll rendelkezésre. Buszokat, repülőket és kereskedelmi járatokat fognak igénybe venni a közlekedéshez.

A gyerekek költözésének híre feldühítette a konzervatívokat, köztük Arizona főügyészét, Tom Horne-t, aki azzal fenyegetőzött, hogy bepereli a kormányt és lecsukatja őket egy arizonai létesítménybe.
 
Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője, Ken Wolfe nem kívánja kommentálni a tervet, hogy a gyerekeket Virginiába szállítják. A Fort Sill erőd ideiglenes védelmet nyújt ebben a Kísérő Nélküli Idegen Gyermekek holnapja programban. Még nincs közlemény a jövőbeli elhelyezés létesítményeiről.

Csillag Ösvény Jósda