2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Az országból távozók kreatívabbak - mondta a titokminiszter testvére, Szilvásy Péter

Az országból távozók kreatívabbak - mondta a titokminiszter testvére, Szilvásy Péter
2014-07-24
Szomorú, hogy annyian távoznak Magyarországról, de akik elmennek, kreatívabbak az átlagnál - mondta Szilvásy Péter azon a találkozón, amelyre a HírAréna is meghívást kapott és amelyre a Budapest belvárosában lévő VAM Design Centerben került sor.
 
Cikk: Molnár F. Árpád
Felvételek: Molnár F. Árpád és Domján Tibor

Szilvásy Péter az MSZP-kormány titokminiszterének, Szilvásy Györgynek a testvére. Szilvásy Péterről a magyar lakosság legtöbbször a Kormányzati Tanácsadó Jósda kapcsán hallott, amelynek igazgatója volt, és amelynek jelenleg is a vezetője. Szilvásy Péterrel legutóbb a Budapest VI. kerület Király utca 26. szám alatt található VAM Design Centerben találkoztunk, ahol egy általa szervezett rendezvényre hívott meg minket.

- Fennáll annak a veszélye - mondta beszédében Szilvásy Péter -, hogy ma, a magyar társadalomnak, társadalmi rendszernek nincsen olyan jó, pozitív jövőképe, mint amilyenre szükség lenne, mint ami vonzaná az embereket, aminek érdekében érdemes lenne tevékenykedni, ami nyilván munkahelyeket teremtene, programokat és így tovább.

Az országból távozók nagy arányát és az egyetemet végzettek tömeges külföldre távozását "szomorúnak" nevezte. Mint mondotta:

- Azért, mert Magyarországra kellenének azok az értelmes emberek, de nyilván, akik elmennek, azok az átlagnál kreatívabbak, aktívabbak. Ezt meg lehet figyelni; és elkeseredettebbek, mert nem tudnak igazából jól érvényesülni.

Szilvásy Péter felkérte a VAM Design Center igazgatóját, Vincze Miklóst, hogy tartson egy beszédet, aki eleget téve a felkérésnek a VAM Design Centernek otthont adó műemlék jellegű épület történetéről és a lebontástól való megmenekítéséről beszélt, befejezve a VAM Design Center létrehozásának történetével és annak jelenlegi működésével. Szilvásy Péter mind a saját beszédében, mind pedig azt követően, négyszemközt is külön méltatta a VAM Design Centert.

Szilvásy Péter és Vincze Miklós beszédeit követően Pók Zille Katalin kommunikációs menedzser tartott igen magas szintű ismertetést arról, hogy a beszédek után tartott borkóstolóra milyen saját termelésű borokat hozott és azok hogyan készültek. A Kovácsvágáson található pincészetet egyébként 2011-ben, Farkas Dezső és családja alapította. A termelés helye pedig a Tokaji Történelmi Borvidék szőlőkaszter szerint I. osztályú besorolású területek a sárospataki Darnó dűlőben. A ritkán hallható és szuggesztív szakmai ismertetések hatására mi is többféle bort megkóstoltunk; érdekesség, hogy Kovács Adrienn Nikoletta - aki korábban az Alsóörsi Hírhatár, jelenleg a Multimédia Hírháttér és a HírAréna újságírója, emberjogvédő és állatvédő - az egyik borról visszatérően úgy nyilatkozott, hogy még soha életében nem kóstolt ennyire finom bort.
 
A beszédek után Szilvásy Péter és Molnár F. Árpád.
 
Sütemény- és borkostóló a Szilvásy Péter által szervezett találkozón.
 
A beszédek után Szilvásy Péter és Kovács Adrienn Nikoletta.
 
A képen - a beszédek után - Szilvásy Péter és Domján Tibor.
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda