2023. 01. 27., Péntek
Angelika névnapja

Az orbáni milliárdosgyár piaci értéke nagyjából nulla (Róna Péter közgazdász)

Az orbáni milliárdosgyár piaci értéke nagyjából nulla (Róna Péter közgazdász)
2016-08-02
A jobb- és baloldal körében is népszerű közgazdász a Matolcsy-féle több százmilliárdos rablás közepén már felhívta a figyelmet a történelmi szabadrablásra. Ezért a Parlament mindent eltussolt, Matolcsy pedig a bíróságra rohangált Róna Péter ellen.

(Felhívjuk Orbán Viktor mi pénzünkből kényszer-eltartott dúsgazdag polgármester-bűnözőinek figyelmét, hogy a cikkben olvasható egyes részleteket ellenünk közpénzen szervezett további büntető feljelentések tárgyává tehetik.)

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Róna Péter közgazdász - aki Orbán haverjaival és polgármester-bűnözőivel gyökeres és kategorikus ellentétben roppant népszerű a lakosság jobb- és baloldali szavazóinak körében - az egyik tévének nyilatkozott. Odébb a nyilatkozatából idézünk.

Róna Péter közgazdász a Matolcsy-féle Magyar Nemzeti Banknak (MNB) is felügyelőbizottsági tagja volt, és ilyen minőségében már régen figyelmeztetett a Matolcsy-féle Orbán-jegybank alapítványi és vásárlási herdálásaira. A felügyelőbizottság tagjának ugyanis ez a dolga. Azonban az orbáni Parlamentmaffia - ahová jelentését a törvényeknek megfelelően átadta - a jelentést lesöpörte, és az orbáni Matolcsy számára további teljes körű szabadrablási lehetőséget biztosított.

Az orbán ráheli Matolcsy György pedig a bíróságra rohangált a hozzá képest mérhetetlenül értelmesebb és tisztességesebb Róna Pétert feljelentgetni. Amolyan nagy gábor tamásos, vattamány zsoltos, kovács róbertes orbán-polgármesteri módra, akik két bűnügyi botrányuk és két kilakoltatásuk között Orbán hatóságaihoz rohangálnak, amiért az áldozataiknak megengedjük, hogy interjút adjanak. Az orbáni polgármesterizmus éppen úgy azonos a gátlástalan bűnözéssel, mint az orbán ráhelista orbáni matolcsyzmus.

Matolcsy György is hiába vágtázott, mint a futóbolond a hatóságokhoz, hogy Róna Pétert elhallgattassa. Egy idő után nem sikerült tovább eltussolni az orbán ráheli Matolcsy-féle féktelen szabad rablást, és kirobbant az újkori történelem vagy a magyar történelem legnagyobb jegybanki szabadrablási botránya. Ebben sok egyéb mellett nyilvánosságra került, hogy az orbán ráheli szellemben közpénzes orbánista Matolcsy György és szervezett bűnbandája - miután azért verte le a forint értékét (1 milliónál több devizást is még hatalmasabb katasztrófába sodorva), hogy hatalmas haszonhoz jusson -, a devizahitelesek és a magyar nép megnyomorításán szerzett irdatlan vagyont - főleg az általa létrehozott alapítványokon keresztül - egyszerűen ellopta és szétosztotta önmaga és orbán ráheli minőségű klientúrája között.

A fideszes megélhetési bűnözőkkel és polgármesterférgekkel - tehát az alsórendűekkel - ellentétben felsőrendű Róna Péter úgy nyilatkozott:

- Ami engem érdekel, tehát mint közgazdász, ami engem érdekel, az, hogy hol van az a kapitalista, tőkés, nagytőkés réteg Magyarországon, magyar nagytőkés réteg, amelyik a gazdaság növekedését, fejlődését, modernizációját előmozdítja!

- Nem lát ilyet? - kérdezte a riporter, Rónai Egon.

- Én ilyet nem látok! - felelte Róna Péter közgazdász, az orbáni alsórendű bűnöző fajra utalva. - És ez a lényeg! Tehát az, hogy XY-nak van egy hatalmas vagyona, a semmiből hirtelen összehozott mittudomén hány 100 milliárd forintot, vagy micsodát, az engem, sajnálatos dolog, de közgazdasági szempontból ebben nincs semmi jó! A jó az van, ha termelő, munkáltató képességeket hozzunk létre! Amelyek életképesek, amelyeknek vannak hozamai, amelyeknek van értelme! Na most hol van az az Orbán Viktor által favorizált - és egyébként nagyon jó cél lenne, ha jól csinálná -, hol van az a réteg, amelyik ezt meg tudja csinálni! Én nem látom!

A riporter - az Orbán-faj néppénzen eltartott tehetségtelen és rosszindulatú senkijeinek maffiájára gondolva - megkérdezte:
- Mert a tudása hiányzik hozzá? Hiszen hogyha önnek igaza van, akkor a vagyona megvan!

- A vagyona megvan, de a tudása nincs! - felelte Róna Péter közgazdász. - Tehát hol van, ilyen méretű vagyonok esetében, amelyek már felhalmozódtak! Itt már azért nemzetközileg is jegyzett cégek vannak a világban! Tehát ilyen vagyon mellett komoly exportpiacokról, komoly kutatás, fejlesztés, technológiai eredményekről és tevékenységekről lehetne hallani!
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda