2020. 10. 26., Hétfő
Dömötör névnapja

Az MTI-n keresztül rémüldözik a felcsúti Mészáros

Az MTI-n keresztül rémüldözik a felcsúti Mészáros
2014-01-29
"Mostanáig semmire sem reagáltam, a céltalan hadakozás helyett végeztem a feladatom, munkát és megélhetést teremtettem több mint hatszáz embernek, hatszáz családnak, vezettem a települést teljes járandóságomat közcélokra ajánlva fel" - keseregte az MTI-nek Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, aki nem mellesleg tavaly óta az ország 88. leggazdagabb embere. Most viszont rémület lett úrrá még a rokonságán is, mert kötelet emlegettek neki a legutóbbi MSZP nagygyűlésen.

Domján Tibor, Budapest
 
 
Bár a történtek alapján szinte bizonyosnak látszik, hogy Mesterházy és az MSZP sem a tökösséggel próbálja megnyerni a bizonytalan szavazókat, a felcsúti hídfőállás helytartójának rokonsága - állítólag - így is bevonalkódozta az alsókat.
 
Történt ugyanis, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és miniszterelnök-jelöltje igen szép számú érdeklődő előtt tartott kampányindító beszédében hogy, hogy nem, szájára vette Mészáros Lőrincet, a felcsúti oligarchát és néhány rá jellemző momentumot, amit aztán a hallgatóság - ki-ki izlése szerint - egyszerű bekiabálással próbált kiegészíteni. Így esett, hogy még a fideszék Kövérének  egyik legkedveltebb kifejezését, a "kötelet" is odaidézte valaki, mások meg mást mondtak, amik közül aztán Mesterházy - pontos forrásmegjelölés nélkül - bele is szőtte egyiket a további stand up-jába. A jelen lévő média szerint ez így hangzott:
 
Mesterházy:
"Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon
Egyik (vagy több) bekiabáló:
"Kötelet!"
És, persze, volt aki mást kiabált be, aztán megint jött Mesterházy:
"De mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".
Szóval, kéremszépen, ilyeneket mondani egy kampányban? Ilyen csúnyákat? Hát, kérem, hogy lehet ezt megengedni, hogy embernek ilyen kijöjjön a száján? Hát, kérem szépen, ez botrány. Szó se róla, botrány! 
 
 
Meg is kereste a Mészáros az MTI-t nagy rettenetében; idézem gondterhelt sorait:
"Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség" - vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila "átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban"
De nem ám csak a felcsúti és pereputtya csokizta össze magát a "következményektől", hanem az MSZP is, mert erre a "borzalmasan" elvetett sulyokra a következőképpen reagáltak:
Az MSZP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért - közölte a szocialista párt - bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök "másra reagált, az MSZP be fogja perelni - úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette". A szocialista párt szerint a "Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt", és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.
 
Hát, gratulálunk! Nem is tudom, valójában kik a nagyobb gyökerek?
 
Emberek ezrei lesznek öngyilkosak az előre tervezetten rájuk szabadított devizacsalás következményeként, ugrálnak ki az ablakokon a kilakoltatás elől, iskolaigazgató ugrik vonat elé, emberek százai fagynak meg hajléktalanként minden télen az utcán (ezen a télen eddig 88-an), mert a Pintérék még a frekventált aluljárókból is kiüldözik őket.
 
Közben ezek a zsúrpubik meg elhatárolódnak még a saját szimpatizánsaik véleményétől is, amikor azok egy letagadhatatlanul közpénzmilliárdos strómanra - hú, de nagy botrány -  beszólnak. Az már csak hab a tortán, hogy éppen azzal a szóval, amit a Fidesz és szavazói lassan már mindegyiküknek jól hallhatóan odaígértek, a legnagyobb nyilvánosságok közepette!

Csillag Ösvény Jósda