2020. 10. 01., Csütörtök
Malvin névnapja

Az egész világ lehet az ügyfelem - mondta Osmin Hernandez

Az egész világ lehet az ügyfelem - mondta Osmin Hernandez
2014-02-27
Osmin Hernandez egy kubai elit alakulatban szolgált katona. Rendkívül hatásos és egyedülálló, sokak szerint kegyetlen stílusú edzéstervét rendszeresen figyelemmel kísérhetjük a DoQ műsorai között.

Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
 
 
Az "Osmin gatyába ráz" című amerikai valóságshow sorozatban a jelentkezők általában fogyni szeretnének és fogalmuk sincs, mire vállalkoznak, amikor szerződést kötnek Osminnal. Már a harminc napos megállapodás első napján azonnal megterhelő, fárasztó edzés várja a jelentkezőket. Osmin Hernandezt nem érdekli nyafogás, hiszti, jajgatás. Változó helyszíneken - akár egy parkolóban vagy forgalmas utcán - kíméletlen edzés veszi kezdetét, ami mellett szigorú diétát is megkövetel. Ha az alanyok közül valaki csalni merészel, nem tartja be a megállapodást, olyasmit fogyaszt el, ami "tilos", látszólag igen mérges tud lenni és ez  rendszeresen büntetést is von maga után.

Azt is megfigyelhetjük, hogy nem csupán a testet hozza formába, de Osmin a lelket is megtöri olyan megalázó feladatokkal, amiket érzékenyebb lelkületű jelentkezők nem szívesen tesznek meg. Rendszeres a sértődés, a sérülés, a szerződés látszólagos felbontása, de kis idő elteltével mégis ismét megjelennek a jelentkezők az edzések alkalmával. Az edzéstervben résztvevők gyakran úgy fogalmaznak, hogy "Osmin teljesen őrült". És valóban elég őrültnek látszik, az eredmény azonban rendkívüli. Harminc nap elteltével, bizony, minden személynél megfigyelhető a jelentőségteljes változás. Nemcsak formába hoz, hanem "embert" farag a legtöbb jelentkezőből.

Osmin arra is felhívja az emberek figyelmét, hogy nem kell feltétlenül drága konditerembe járni, hiszen bárhol és bármikor edzhet az ember akár egész nap, folyamatosan  beiktatva azt mindennapi teendői közé. Azt mondja: a világ a tornaterem és benne bármi lehet a berendezés. Így az ember akár reggel kezdheti otthonában, aztán folyamatosan egész nap sportolhat, fekvőtámaszt csinálhat, lépcsőt használhat vagy akár takarítás közben is sportolhat. A lényeg, hogy lássuk meg, vegyük észre, hogyan iktathatnánk be mindennapjainkba a mozgást anélkül, hogy ezt külön programba kellene beépítenünk.
 
Már napi pár perces intenzív sportolás is megváltoztathatja az egész napunkat. Sokkal frissebbnek és energikusabbnak érezhetjük magunkat általa. Mindenképp' pozitív hatásra számíthatunk.
 

Csillag Ösvény Jósda