2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Az állatok elképzelhetetlen szenvedésen mennek keresztül! - Paul McCartney, a legendás Beatles együttes gitárosa is felszólal

Az állatok elképzelhetetlen szenvedésen mennek keresztül! - Paul McCartney, a legendás Beatles együttes gitárosa is felszólal
2014-06-26
Hello, Paul McCartney vagyok. Gyakran mondogatom, ha a mészárszéknek üvegfalai lennének, mindenki vegetáriánussá válna.
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Ki ne ismerné Paul McCartney-t, a legendás hírű Beatles együttes gitárosát? Nos, szinte nincs is ember, aki ne tudná, kiről van szó. Egy ilyen híres személyiség embertömegeket tud gondolkodóba ejteni és megmozgatni akár a háttérhatalom ellen is. John Lennont az együttes énekes tagját pontosan ezért ölték meg 1980. december 8-án. John Lennon harcolt a háttérhatalom ellen. A gitáros Paul McCartney régóta állatvédő és van olyan intelligens, hogy tudja: amit az ember tesz az állatokkal, az a legkegyetlenebb horror, amit a Földön elkövetni csak lehet. Ha az emberek gondolkoznának, talán rájönnének, hogy sok ember nem véletlenül adja akár az életét is azért, hogy ez a kegyetlenkedés megszűnjön a Földön. Mert tudom, hogy mindannyian az életünket adnánk, kiknek felnyílt a szeme és látja, mi folyik körülötte. Tudom, hogy nem az emberek hibája, mert sokunk nem látta jó ideig. De eljön az idő, amikor mindenkinek ki fog nyílni a szeme.

Paul McCartney filmet készített, hogy embertömegekhez tudjon szólni. Fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy abba kell hagyni az állatok kínzásával járó brutális megölésüket. Ő ugyanúgy tudja és látja azt, ami körbeveszi a világot. Elhatározta, hogy most felébreszti az embereket. Nos, azt gondolom, jó lenne tényleg felébredni, kedves embertársaim és nem abban a kőkorszaki barbár létformában tengeni-lengeni, amibe beleneveltek mindenkit. Paul McCartneynak szívből gratulálok és mélységes tisztelem az övé! Innen szeretném üzenni neki, hogy nagyszerű, amit tesz! Rengeteg embert fog megindítani a helyes irány felé. Örülök, hogy egyre többen hallatják a hangjukat a hírességek közül a témában, ugyanis ők rengeteg emberhez tudnak szólni egyszerre.

Azt gondolom, kötelességünk más életek védelme és nem az ego hatalma alatt vegetálva, önző, barbár módon tömni, kéjelegve a fejünkbe a megkínzott élőlények halott testét. A napokban megláttam híres magyar sportolók fényképét egy közösségi oldalon, ami alatt éppen egy luxus étterem ételeit dicsérték fennhangon. Nos, ezt nem is részletezném túlzottan, viszont fel voltam háborodva rendesen, mivel ezeket egy ország nézi és ahelyett, hogy helyes irányba terelnék az embereket, ők maguk sincsenek tisztában a helyes iránnyal. Hát mit tesz a pénz az emberrel? Megnöveli az ember egóját annyira, hogy ne lásson meg olyasmit, minthogy az állatokat kínozzák, megölik, szennyezik a környezetet, megbetegítik az embereket. Ezt nem látják, nem, nem. Csak azt, hogy abban az étteremben omlós húsú halottakat szolgálnak fel, amit élvezettel az arcukba tömtek és még a gyerekeiket is azonnal odaviszik, hagy részesítsék ők is előnyben a gyilkolást, hadd nevelkedjenek fel azon, hogy élvezet az állatokat megölni. Ilyen a mélységesen egoista ember. Vak és világtalan. Egy csillogó, bódult, félrevezetett, egy saját illúzióvilág lakója, amit egy szappanbuborék vesz körbe és annak falai lezárják a valóságtól. Hát elég sokan lebegnek ilyen szappanbuborékokban. A valódi világ nem ilyen.

Az is furcsa a számomra, hogy valaki, aki spirituális embernek tartja magát, egy meditáció után elmegy megkínzott állatokat vacsorázni. Ez valahogy nem egészen van rendben, szerintem. A spiritualitás nem arról szól, hogy félrevonulok, meditálok, jaj de jó nekem, de szeretem a világot, árad belőlem a szeretet, juhééé! Aztán megyek és teletömöm magam egy halálra kínzott állat testrészével, vagy ugyanúgy megkínzott állatok testéből származó tejjel, tojással. Szóval ez elég beteg dolog szerintem és ez így nincs is rendben. A spiritualitást és Isten világát akkor érthetjük meg igazán és akkor fogunk tisztábban látni mindennel kapcsolatban, ha a lehető legszerényebb életet éljük és a testünket távol tartjuk az erőszak minden formájától, vagyis nem táplálkozunk holttestekkel. Hogyan beszélhetnénk szeretetről ilyen öldöklés mellett?

Nézzük akkor, Paul McCartney miről is beszél a, kisfilmjében (részletek):

"Hello, Paul McCartney vagyok. Gyakran mondogatom, ha a mészárszéknek üvegfalai lennének, mindenki vegetáriánussá válna. A korszerű nagyüzemi gazdaságokban nevelt és mészárszéken leölt állatok szinte elképzelhetetlen szenvedésen mennek keresztül. Remélem, hogy amint rájössz arra a rutinszerű kegyetlenségre, amivel az élelmiszer céljából tartott állatok nevelése, szállítása és leölése jár, csatlakozol a sok-sok millió emberhez, akik úgy döntöttek, hogy örökre elhagyják a húst.

Földünkön az állatok közül kétség kívül a csirkékkel és pulykákkal bánnak a legrosszabbul. Tízezrével(!!!) zsúfolják őket koszos neveldékbe és arra kényszerítik őket, hogy saját ürülékükben éljenek. A csirkéket és pulykákat úgy tenyésztik, hogy nagyra nőjenek és gyorsan, így sokan saját súlyuktól nyomorodnak meg."

"A tojásipar által használt tyúkokat olyan szűk ketrecekbe zsúfolják, hogy semmi olyat nem tudnak tenni, ami természetes vagy fontos lenne számukra, egyetlen szárnyukat sem tudják kiterjeszteni. Érzékeny csőrük végét forró késsel levágják. Ez olyan krónikus fájdalmat okoz, ami a tanulmányok szerint egy hónapnál is hosszabb ideig eltart."

"A vágóhidakon a madarak lábát lebéklyózzák, torkukat elvágják, sokuk ilyenkor még teljesen a tudatánál van."

"Napjaink tehenészeteiben a teheneket egyenesen tejgépként kezelik. Némelyiküket genetikailag úgy manipulálnak, hogy tízszer annyi tejet adjon, mint amennyit borjaik természetes módon szopni tudnak."

"Akár hús, akár tej miatt nevelték, a szarvasmarha szívfájdító utazást tesz a vágóhídig élete végén. A sertésekhez hasonlóan a sokkoló gyakran hatástalan és még hosszabb agóniát okoz. A rituális gyilkolás legalább olyan kegyetlen, mint a hagyományos leölési módszerek."

"A húsevés rossz az egészség számára, rossz a környezet számára és közvetlenül támogatja az állatokkal szembeni döbbenetes kegyetlenséget. Te döntesz, kérlek, légy könyörületes és oszd meg ezt a videót a barátoddal! Köszönöm!"
 

Csillag Ösvény Jósda