2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Avatárok is tüntettek Palesztináért, könnygázzal üdvözölték őket, a média pedig elhallgatta

Avatárok is tüntettek Palesztináért, könnygázzal üdvözölték őket, a média pedig elhallgatta
2014-08-09
Palesztin politikai aktivisták na'viknak, az AVATAR kék lényeinek maszkírozva tüntettek Izrael agresszív területfoglalásai és jogtalan elkerítései ellen. Tiltakozásuk még 2010-ben történt és bár a megmozdulás részükről teljesen békésen, látványos és innovatív jellegénél fogva pedig világszinten is jól fogyaszthatóra sikerült, a mainstream média - Magyarországon pedig kiváltképp - igyekezett tudomást sem venni róla.
 
A HírAréna - Toochee blogjának köszönhetően - most bemutatja önöknek az AVATÁROK évekkel ezelőtti lázadását.

Domján Tibor, Budapest
Forrás: Toochee
 
 
 
A politikai aktivisták vezérszónoka párhuzamot vont a James Cameron nagysikerű filmjében szereplő bolygó és Palesztina, valamint a Na'vik és a Palesztinok sorsa között. A film egyértelmű üzenete a kisemberek felé, hogy sikeresen ellenállhatnak egy nagyobb és erősebb hatalom agressziójának. Ez az egész világon növeli az ellenálló kedvet minden olyan emberben, akik úgy érzik, elfojtják őket, és hajlandóak harcolni a nagy ellenség ellen.
 
 
A palesztinok összefüggést látnak abban, hogy a filmben a hatalmas vállalat bányászta az értékes unobtanium ásványt, míg a való életben Amerika és a Nyugat az egész Közel-Keleten a fekete aranyat termeli ki.
 
 
A Na'vi nép békében és harmóniában él a természettel, és imádja az anyaistennőt. A palesztinok önmagukat azonosítják ezzel a törzzsel.
 
 
A film happy enddel végződik, mert a vállalati személyzetet (a rossz fiúkat) elkergetik Pandoráról, míg a győzedelmes jó fiúk maradtak. A palesztinok is abban reménykednek, hogy ilyen happy end lesz az ő történetük vége is.
 
 
Ezeken a képeken Bilin falu lakosai láthatóak, akik az izraeli határ ellen tiltakoznak.
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda