2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Avar János a paksi Orbán-beruházást az elavult gőzmozdonyokhoz hasonlította

Avar János a paksi Orbán-beruházást az elavult gőzmozdonyokhoz hasonlította
2014-01-22
Avar János újságíró az elavult gőzmozdonyok technológiájához hasonlította Orbán Viktor egy személyes, Magyarországot legalább 3 billió Ft-tal eladósító paksi beruházását. Avar János hétfőn, az ATV Újságíróklub című műsorában beszélt az Orbán-Putyin-paktumról és az atomenergia elavulttá váló alkalmazásáról.

Villámcikk: Molnár F. Árpád
 
A Vecernji list című horvát napilap napokban közölt cikke 12 milliárd eurós orosz kölcsönről (azaz 3 billió 600 milliárd Ft), a Rzeczpospolita nevű konzervatív lengyel napilapban Jaroslaw Gizinski pedig minden magyar idők legdrágább üzletéről beszél, amellyel a magyarok - lásd orosz gáz, orosz kőolaj, orosz atom - teljes energetikai függőségbe hozták magukat Oroszországtól. Azzal, hogy Orbán Viktor egy személyben döntést hozott és legkevesebb 9-10 milliárd eurós adósságba verte Magyarországot, kollégáimmal - így pl. Domján Tiborral, a Debreceni Hírhatár főszerkesztőjével, a HírAréna lapigazgatójával - azonnal rávágtuk, hogy tehát minimum ennek a háromszorosába fog kerülni a project - amennyiben, persze, nem sikerül Orbánt és külön bejáratú orosz adósságprojektjét idejében leállítani és eltávolítani.

Avar János újságíró az ATV hétfői adásában így nyilatkozott:

- A múlt héten olvastam a Washington Postban egy amerikai energetikai szakértőt Amerikáról (...). Csak annyit mondott, hogy 20-30 évre előre nem is merne jósolni, mert annyira bizonytalan, hogy hogy fog alakulni a világ energiahelyzete. Új energiahordozókat fedeznek föl! Például a palagázról még nem is volt szó és majd lesz, és az alternatív energiákban is óriási áttörések várhatók; magyarán oktalanság lekötni magunkat egy bizonyos, az elmúlt 40 évben valóban bevált dolog mellett. Ez kicsit engem emlékeztet - ha már oroszokról van szó -, annak idején még Hruscsov mondta - amikor még leszámolt a Kaganovicsékkal, Molotovékkal -, hogy Kaganovics - aki az iparfelelős volt - egyre jobb gőzmozdonyokat épített, egyre korszerűbben, csak közben a gőzmozdonyok kimentek a divatból. Most nagyon félek attól, hogy az elmúlt 40 év üzlete a következő 40 év legrosszabb üzletének fog bizonyulni!
 
A Rózsa Ferenc-díjas újságíró Avar János az időnként Magyarországhoz tartozó, ma Szlovákiához csatolt Rozsnyó településen született, 1938. június 13-án.


Megjegyzés: Avar János kapcsán a fenti cikk szerzője, Molnár F. Árpád legutóbb az Alsóörsi Hírhatárban publikált cikket "Kulcsgondolatok az Emberiségről is (Avar János)" címmel.

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda