2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Asztrológia - az önmegvalósítás filozófiája

Asztrológia - az önmegvalósítás filozófiája
2014-08-24
Az asztrológia a planéták emberekre gyakorolt hatását vizsgáló tudomány. Az ember számára az egyik legjobb módszer, hogy megtanulja: ki ő, honnan jött és hová tart? Az asztrológia feltárja a jellemet és a jellem azonos a sorssal.
 
Krősz Zsuzsa, Csillagösvény Jósda

 
 
”Vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőle. Vigyázz szavaidra, mert cselekedetek lesznek belőle. Vigyázz cselekedeteidre, mert szokások lesznek belőle. Vigyázz szokásaidra, mert szenvedély lesz belőlük. Vigyázz a szenvedélyedre, mert rabsággá és végzeteddé válhat.”
 
 
Az asztrológia, főleg az egészséget, betegséget, jellemanalízist, gyermekhoroszkópokat és az emberi kapcsolatokat vizsgálja, csak tendenciákat  jelez. Az ember akaratával irányíthatja sorsát és ha azt dönti el, hogy halad az árral, akkor a születési horoszkópban jelölt tendenciák érvényesülnek. A szabad akarat gyakorlása teljes mértékben az egyéntől függ. A bölcs ember képes irányítani a „csillagait”. A balga embert pedig azok irányítják. Ide-oda sodorják az élet tengerén.

„Nem ér révbe annak  a kapitánynak a hajója, aki nem tudja melyik kikötőbe tart."

Az asztrológia előrejelzéseket ad és így az ember könnyebben felkészülhet arra, hogyan tudjon megfelelni az életben adódó feladatoknak. Fontos szem előtt tartani, hogy az úgynevezett „jó és rossz” bolygóállások nem a véletlen vagy szerencse folytán adódnak, hanem múltbeli cselekedeteink eredményei, a horoszkóp pedig megmutatja, mit tanultunk elmúlt életünkben és így mire vagyunk hivatottak a jelenben. Ami ebből az életünkből hiányzik, az úgy szerezhető meg, hogy mindig elvégezzük az aktuális, vagy adódó feladatokat. A csillagok csak utat mutatnak és nem kényszerítenek. Ahogy Goethe, a nagy misztikus mondta:
 
„Ha az ember képes az önuralomra, akkor képes arra is, hogy megszabadítsa magát a korlátoktól.”
 
Az ok- okozat törvénye (amint vetsz, úgy aratsz) harmóniában áll a planétákkal. A lélek akkor születik  le a fizikai világba, amikor a törvény és a planéták egymással harmóniában vannak. Az ego születésének idejét a „sors ura” olyan pontosan szabja meg, hogy a horoszkóp, amely a sors órája, számon tartja azt az időt is, amikor ezeket az adóságokat meg kell fizetni, amikor az elvetett magokat le kell aratni . A végzet törvénye azonban nem egy vak törvény, mert az akaraterő mértékének megfelelően az ego bizonyos fokig módosíthatja azt a törvényt.
 

Csillag Ösvény Jósda