2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Apc mindig baloldali község volt, legfontosabb a személyes kontaktus (Lengyel László, 14 település MSZP-vezetője)

Apc mindig baloldali község volt, legfontosabb a személyes kontaktus (Lengyel László, 14 település MSZP-vezetője)
2014-09-24
A polgármester-jelölt Lengyel Lászlóval villáminterjúnkat a heves megyei községben, azon a szüreti ünnepségen forgattuk, amelyet Apcon minden évben megrendeznek és amely a település egyik legfőbb ünnepe. A minden évben, a hagyományoknak megfelelően megrendezett Szüreti felvonulás és az azt követő rendezvényeken a bal- és a jobboldal pártjai egyaránt részt vettek. Így jelen voltak a Lengyel Lászlót támogató Korózs Lajos szociológus is, aki az MSZP elnökségi tagja és országgyűlési képviselő (a vele készített interjúnkat ide klikkelve láthatják), valamint Érsek Zsolt közgazdász, aki a megyeszékhely Hatvan korábbi polgármestere és háromszor megválasztott parlamenti képviselő.

Lengyel László, az MSZP polgármester-jelöltje - amint azt az alábbi rövidfilmben tőle is hallhatják - elmondja, hogy örül annak, hogy ilyen sokan eljöttek a szüreti ünnepségre, de a sátrak kicsit távolabb állnak egymástól, mint kellene, ami mutatja, hogy a megosztottság létezik.

- ... a célom mindenképpen az, hogy ezt a megosztottságot megszüntessem... - nyilatkozta. - Meggyőződésem - mondotta -, hogy az embereket a személyes kontakttal, tehát a személyes találkozással, beszélgetésekkel lehet a legjobban meggyőzni. (...) Szeretnek a faluban, én ennek nagyon örülök, úgy érzem, hogy az emberek jelentős részének a bizalmát élvezem...

Az esélyeiről kérdezve Lengyel László elmondta:

- Ez a falu igazából az elmúlt 4 évben volt csak jobboldali beállítottságú, hiszen az előző polgármester több, mint 20 éves ciklust tud maga után, és köztudottan Gémes Gábor úr is baloldali polgármester volt.

Lengyel László a tapasztalatok alapján úgy összegezte, hogy ezek szerint Apc "a baloldali értékrendet sokkal inkább magáénak vallja, mint a jobboldalit."

Az interjút - 2 és fél percben - ezen a média-lejátszón is végignézheti:
 
 
 
Nyilatkozik:
Lengyel László
Riporter:
Molnár F. Árpád (ÉLI)
Interjúoperatőr:
Kovács Adrienn Nikoletta
Executive Producer:
Emma Paradigma
Zeneszerző: Sid Modwooder
Társoperatőr és Rendezte:
Molnár F. Árpád (ELI)
 
 
A filmben érintett nevekből, tartalmakból és fogalmakból:
Apc, MSZP, Lengyel László, szüreti felvonulás, interjú, riport, Gémes Gábor, Korózs Lajos, Érsek Zsolt, Hatvan, Heves megye, szüreti bál, Fidesz, község, falu, ünnepség, ünneplés, település, polgármester-választás, aláírásgyűjtő ívek, jobboldal, baloldal, értékek, értékrend, szeretet, összefogás, összetartás, béke, rend, Molnár F. Árpád, HÍRHÁTTÉR, HírAréna, Kovács Adrienn Nikoletta, sátrak, megosztottság, egység, Magyar Szocialista Párt, választási program, villámriport, rövidfilm, politika, önkormányzat, polgármesteri hivatal, hagyomány.
 
 

Csillag Ösvény Jósda