2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Angry Birds in Vatican - avagy, nem lesz béke Ukrajnában?

Angry Birds in Vatican - avagy, nem lesz béke Ukrajnában?
2014-01-27
A Vatikánban semmi sem történik ok nélkül, abban a bizonyos ablakban pedig pláne nem, legyen az akár ima, szentbeszéd vagy békegalamb eregetés. Tízezrek kísérik figyelemmel közvetlenül a Szent Péter téren és milliók a TV-k képernyőjén szerte a világban. Tegnap, két fehér galambot engedtek el onnan, az ukrajnai békéért szóló imádság után, melyekre - állítólag - azonnal két mérges madár támadt rá, amiről ugyan szenzációs fotók készültek, videók azonban nem árasztották el mindezidáig az internetet, a jelenlévő kamerák százai ellenére. 

Domján Tibor, Budapest
 
Ahogy a felvételeken is jól látszik, Ferenc pápa mellett két,   mátrix-i színekben pompázó, kék és piros ruhás gyermek, egy-egy hófehér galambot enged útjára, jelképezve a Vatikán álláspontját az ukrajnai történésekkel kapcsolatban. Az üzenet egyértelműnek tűnhet a Szent Péter téren tolongók és interaktív milliók számára: Legyen béke!
 
A békegalambokra azonban - a média tanúsága szerint - mérges madarak támadtak, egy varjú és egy sirály, melyek ugyan nem kifejezetten ragadozó madarak, de gond nélkül verekszenek más szárnyasokkal, sőt eszenek is belőlük ha a helyzet úgy kívánja. Mindezeken felül nagyon intelligensek, könnyen idomíthatóak, a varjú, állítólag még szavakat is képes elsajátítani. 
 
 
A Vatikán, tudomásunk szerint egyelőre nem kommentálta az esetet, pedig ők az úgynevezett: Jelek nagy szakértői, a közönség soraiban viszont egyértelműen rossz Omennek tartják a látottakat, ha egyáltalán történt ott valami, mert egylőre csak fényképeket láttunk, videók sehol és sem a pápai ablakból, sem pedig a közönség soraiból nem látszik megrökönyödés vagy szörnyűlködés, az egyébként joggal megdöbbenést keltő incidens után. 
 
 
Az esetre egyébként számos magyarázat lehet, mint ahogy az internet (nem hazai) népe is széles spektrumban kommentálta a média által elétárt történéseket, az Isteni kinyilatkoztatástól kezdve, a Mossad és/vagy a CIA elmeirányított mérges madaraiig bezárólag rengeteg ötlet összejött és olyan is volt, aki szerint teljesen normális, hogy két békegalambra egyszerre támad rá egy varjú meg egy sirály mert mindkettő pont akkor éhezett meg. 
 
A legtöbben egyébként arra voksoltak, hogy - ebből is látszik - Ukrajnában egy darabig még nem lesz béke, sőt... 
 

Csillag Ösvény Jósda