2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Amerikai szenátor szólt Orbán civilek és tényfeltárók elleni üldözése miatt

Amerikai szenátor szólt Orbán civilek és tényfeltárók elleni üldözése miatt
2014-09-13
Benjamin Cardin maryland-i szenátor fellépésre szólította fel a nemzetközi közösséget a magyarországi civil szervezetek és a tényfeltáró újságírás üldözése miatt. Ben Cardin egyébként visszatérően emeli fel szavát a magyarországi demokrácia hanyatlása ellen. Mostani közleményét a szeptember 15-ei demokrácia világnapja előtt adta ki.
 
 

Cikk: Molnár F. Árpád
 
 
"A hét elején a magyar hatóságok rajtaütöttek két budapesti civil szervezet irodáján, ami, úgy tűnik, a civilekre gyakorolt egyre erősebb nyomásgyakorlás része" - fogalmazta meg közleményében az amerikai demokrata szenátor, majd így folytatta: "Ezek a tettek nem csak a demokráciát ássák alá, de az oknyomozó újságírásra is bénítólag hatnak. Itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség visszaverje ezeket a civilek ellen intézett támadásokat és megvédje munkájukat, amellyel az erős demokratikus intézményrendszer kiépítésén dolgoznak."

Az 1943. október 5-én született Benjamin Louis Cardin (másként Ben Cardin) szenátor egyébként - demokrataként - közös politikai platformon van Barack Obama jelenlegi USA-elnökkel. Az amerikai Helsinki Bizottság elnöki posztját is már jóval korábban megszerezte. Említésre érdemes, hogy a külföldi lapok szerint Cardin még sosem veszített választást.

Ben Cardin szenátor nagyszülei Oroszországból kivándorolt zsidók voltak. Apja, Meyer M. Cardin 98 éves korában, 2007-ben halt meg.

Benjamin Cardin szenátor a demokrácia világnapja előtt, most kiadott közleményében kitért Magyarországnak és Lengyelországnak a kelet-európai rendszerváltozásokban betöltött szerepére is. Mint azt megfogalmazta: "Magyarország rendkívül fontos szerepet játszott, amikor megnyitotta a határokat a nyugatra menekülő keletnémetek előtt és kulcsszerepe volt, amikor elküldte a határőröket az osztrák határról. És ott volt mindenek felett a lengyel Szolidaritás, amely egyedül nyújtott inspirációt mindenki számára, aki a totalitárius rendszerekben, szovjet elnyomás alatt élt. Ott voltam, amikor leomlott a berlini fal, és soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot."

Viszont minden elnöki diktatúrának megvannak a katasztrofális következményei a polgári lakosság intelligenciájára és ítélőképességére nézve. Orbán Viktor 2010-es tébolyországlása óta Magyarországon is elharapóztak azok a nézetek, amik szerint aki külföldi politikusként, jogvédőként, bármiként bírálat tárgyává teszi Orbán Viktor bármely intézkedését vagy bármiképpen megszólal a magyar polgári lakosság jogaiért, az megtámadta Magyarországot és egy a nemzetet elveszíteni akaró nagy világ-összeesküvés része. Ez az orbáni és szélsőjobboldali propaganda - amely a diktatúrák szokványos gyakorlatának megfelelően - végül sokak számára megértő fülekre talált, ahhoz vezetett, hogy a magyar lakosság erősen hanyatlott szellemi állapotán először világszerte megrökönyödtek, aztán megjelentek a világsajtóban a megállapítások, hogy a magyarok úgy általában érzéketlenek és tehetségtelenek a demokráciára és önmaguk ellenségei, majd pedig sokan egyszerűen cserben hagyták az elbutult népekhez hasonlóan kollektív öngyilkosságot elkövetni próbált együgyű magyar népet.

Orbán Viktor 2010-es országlása óta - mint azt egy EBESZ-es már sokkal korábban bejelentette - 800 törvényt hoztak a demokrácia felszámolása irányába. 2010 óta a hatóságok - akik esetünkben is volt, hogy nem titkolták, hogy politikai megrendelésre dolgoznak és kényszerítve érzik magukat, különben a legkevesebb, hogy ki fogják őket rúgni - irdatlan mennyiségben indítottak politikai koncepciós pereket civilek, emberjogvédők és oknyomozó, tényfeltáró újságírók ellen. Ezen konkrét üldözések ténytömegeit a bal- és jobboldali oligarcha médiumok igyekeztek 100 %-ban agyonhallgatni és eltussolni, ezért számos politikai üldözött jogvédő és újságíró az egyre látványosabban lezüllő magyarokat megkerülve intézkedett az orbáni tébolyrezsim fékezésére illetve Orbán Viktor és az Európai Unió demokratikus sereghajtójává züllött kormányzata elleni politikai, gazdasági stb. büntető szankciók sikeres biztosítására.

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda