2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Alulról kell szerveződni, mint Ukrajnában (Dr. Monostory Attila, nemzetközi hírű jogász) (+Videoriport!)

Alulról kell szerveződni, mint Ukrajnában (Dr. Monostory Attila, nemzetközi hírű jogász) (+Videoriport!)
2014-03-09
A nemzetközi hírű jogász, a számos neves civil szervezetet tömörítő Devizahiteles Karta megválasztott elnöke, aki Magyarországon rendkívüli súllyal politikai üldözött nyilatkozott ma, a budapesti Városligetben.

Nyilatkozik: Monostory Attila
Interjú és cikk: Molnár F. Árpád
Operatőr: Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
 
 
Dr. Monostory Attila, a nemzetközi hírű jogász a Devizahiteles Kartáról, a magyarországi korrupcióról és annak felszámolási módjáról, valamint ez utóbbiakhoz kapcsolódóan az ukrán forradalomról is szólt. Monostory Attila - a lakossághoz is halmozottan fordulva - mindenkit megkér arra, hogy ismerőseiket is győzzék meg arról, hogy nincs más lehetőségünk, mint az összefogás és a tömegerővé válás.

- Ugyancsak meggyőződésem - nyilatkozta -, hogy alulról jövő, aktív tömegeknek, mozgalmaknak a mindennapokban történő térnyerésére elengedhetetlenül szükség van. Mindannyian tudjuk - folytatta -, hogy mi történt Ukrajnában; Ukrajnában tömegek. Gyakorlatilag a tömegek alulról megszerveződve váltották le azt az oligarchikus és minden pénzügyi és fegyveres hatalommal rendelkező, képletesen mondom: élet-halál urait, akik hosszú éveken keresztül emberek tízmillióin uralkodtak, kizsákmányolták őket, ellehetetlenítették őket, mi több, a mindennapjaikat is tönkretették.

Dr. Monostory Attila szerint:

- ... elkerülhetetlen a magyarországi politikai-társadalmi rendszernek az alulról jövő megtisztító folyamata; az a katalizátori szerep, amit kizárólag tömegek tudnak Magyarországon biztosítani.

Mint azt mondotta:

- Nos, ebből a felismerésből adódóan vállaltam el ennek a Kartának az országos elnöki tisztségét (...). (...) Jelenleg is több ezer aktív tag van a Kartában (...).

Dr. Monostory Attila - nyilvánvalóan sokak megelégedésére - kijelentette:

- Na most a korrupció - az én megítélésem szerint - ma már majdhogynem elérte a terrorizmus veszélyének a szintjét (...).

Mint azt neves hírű jogász - akinek ugyancsak nagyon jót tett a politikai üldözés - elmondta: ha a korrupció fenti terjedését, burjánzását hagyjuk, akkor mi magunk fogjuk halálra ítélni azt a társadalmat, amelynek nem csak mi, de gyermekeink és unokáink is szeretnének élni.

Dr. Monostory Attilával készült interjúnkat teljes egészében itt megtekinthetik:
 
 
Filmfelvétel: 2014.03.08.; Városliget, Budapest.
Készült: 2014.03.08.; Budapest, Hungary.
Premier: 2014.03.08.
 
Molnár F. Árpád fotóján Domján Tibor operatőr, világszintű Echelon-leleplező és dr. Monostory Attila, nemzetközi hírű jogász.
 
Domján Tibor filmfelvételén Molnár F. Árpád világszintű Echelon-tényfeltáró és dr. Monostory Attila, nemzetközi hírű jogász.

Csillag Ösvény Jósda