2024. 06. 14., Péntek
Vazul névnapja

Állami embervadászat? Fiatalok dulakodtak, csoportos rablást húztak rájuk

Állami embervadászat? Fiatalok dulakodtak, csoportos rablást húztak rájuk
2014-01-22
Holnap lesz az elsőfokú bírósági ítélet abban a dulakodási ügyben, amelynek három, 10 hónapja előzetes letartóztatásban lévő, 19-21 év körüli, magyar származású vádlottjai ellen meglehetősen feltűnő állami visszaélések látszanak manifesztálódni. A dulakodást a három célszemély ellen csoportos rablássá átminősített vagy átszerkesztett állami ügyben mintha a hatóságok nagyon le akartak volna valakit csukni, ezért semmilyen bűncselekmény megszerkesztésétől sem riadtak volna vissza. Mi történt? A cikkben átfogóbb állambűnözői tényfeltárást is olvashatnak, megannyi eltussolt állami bűntettel.

Molnár F. Árpád cikke.


MI TÖRTÉNT?
 
2013. március 12-én, Békéscsabán, a Csaba Center második emeleti parkolójában három fiú odament egy ismerősükhöz, H. Rolandhoz, aki a későbbi sértettel, V. András Joachimmal és annak barátnőjével cigarettázott. A három fiú H. Rolanddal kezet fogott. A sértettről, V. András Joachimról később kiderült, hogy rendszeres drogfogyasztó, amiről alább a saját szavait is olvashatják. Eme sértett elmondása szerint a három fiú csárt (azaz legális kábítószert) kért tőle, amiről azt állította, hogy nincs nála olyan. Elmondása szerint ekkor nekiestek és dulakodás alakult ki köztük. V. A. (a sértett) barátnője tanúvallomását olvasva azt látjuk, hogy bár ő is ott állt, de elmondása szerint ilyen fenyegetőzést nem hallott. A dulakodás csaknem egész idejét - amelynek a barátnő is tanúja volt - a biztonsági kamerák rögzítették, de hangot nem. A konfliktusnak csupán azon pillanatai nem láthatók, amikor bármelyikük az egyik kamera látószögéből éppen kilépett, a másik kamera látószögébe pedig még nem lépett be. A konfliktust állítólagosan elkezdő három srác (a három vádlott) tagadja a fenyegetéseket és bármiféle rablást, a csetepatét pedig elismerik. A dulakodás közben a sértett, V. András Joachim hátizsákja leesett. A kamerafelvételek hivatalos leirata is arról tanúskodik, hogy azt senki nem tépte le róla, senki nem próbálta meg elvenni. A dulakodás ideje alatt, a filmfelvételek leirata szerint a táskát van, hogy odébb viszik. Később a táskát a három fiú egyike ledobta az emeletről. A tanúként beidézett H. Roland szerint brahiból, balhéból. Később a táskát átvitték az úttest túloldalára, majd ott egy padon hagyták. A hivatalos iratok áttekintése alapján máig nem tisztázott illetve nincs bizonyíték arra, hogy bármi eltűnt volna. A tanúvallomások szerint érték sem volt a táskában. Csár vagy más bódító szer eltulajdonítása pedig nem került szóba, így a hatóságoknak a sértett elleni büntetőeljárás megindítását sikerült elkerülni.

Az eset lényege, hogy az általunk áttekintett számos tanúvallomás és további dokumentum alapján nincs bizonyíték arra, hogy rablás történt. Arra sem, hogy a verekedést fenyegetés előzte volna meg.


KONKRÉT ESETEK AZ ÁLLAMI BŰNÖZÉSRŐL

Személyes tapasztalataink, hogy feljelentés esetén a rendőrség és az ügyészség szinte mindig, az esetek messze zömében pedig a bíróságok is lesöprik a bizonyítékokat. Személyes eseteim közül említeném pl. a 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné (Emőke) és Molnár F. Árpád (ÉLI)Faragó Ferenc Mihályné (Emőke) és családja Fidesz-utasításra végrehajtott kilakoltatásának történelmi súlyú botránysorozatát, ahol én voltam a fő tudósító. Bár az általam készített és általunk világszerte publikált, mindenki által most is szabadon hozzáférhető vágatlan film- és hangfelvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság hamisan állította, hogy a 10 gyermekes anya lakásában a hatóságok igazoltatni akartak minket és hogy a felszólítások sora ellenére senki nem volt hajlandó távozni, hanem erőszakot kellett alkalmazni, ennek ellenére a teljes bevont rendőrségi és ügyészségi állomány - megvalósítva a szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményeket -, kivétel nélkül mindenkire ráhúzta, hogy a rendőrség többször próbálta őket igazoltatni, de mindannyian megtagadták, továbbá akárhányszor szólították fel őket a távozásra, arra sem voltak hajlandók. A valóságot azonban az általunk vágatlanul publikált filmfelvételek egyértelműen bizonyítják: azaz senkit nem próbáltak a lakásban igazoltatni, továbbá az első felszólítás után - két otthonvédő korábbi akcióját kivéve - kivétel nélkül mindenki távozott. Orbániáda nyíltan, minden bizonyított tényállás ellenkezőjét állapította meg, a BRFK-tól, a Készenléti Rendőrségen és a Hatvani Rendőrkapitányságon át, Ott István főügyészségi ügyészig és vezető ügyészig, a rendőrbűnözés egyik leghírhedtebb képviselőjéig bezárólag mindenki! A bűnügyben nem leltünk olyan közpénzen fizetett hivatalnokra, aki ne követte volna el a börtönnel büntethető hamis vád, a hivatali visszaélés és a bűnpártolás bűncselekményeket! Engem a bíróság elítélt, újságíró kolléganőm, Kovács Adrienn Nikoletta hamarosan bíróság elé áll, míg mások (civilek) a börtönbehívót várják az Európai Unió legdiktatórikusabb, bűnöző tébolyállamában!

Film- és Cikkajánlatainkból: (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16.)

Számos személyes tapasztalataimból említek másikat is, mert az is vágatlan film- és hangfelvételekkel bizonyított!

2011. július 8-án közterületen, a nyílt utcán folytatott tudósításom közben Keller Éva pszichiátervezér és egyetemi tanár jól megtermett, hangja és viselkedése alapján is súlyosan pszichopata ápolója egyszerűen megtámadott. A legkevesebb testi sértéses és garázdaság ügyet - bár azonnal a rendőrségen tettünk feljelentést, a filmfelvételeket pedig az Interneten publikáltuk és számos dokumentumfilmünkbe bekerült - Magyarország összes ügyészsége, nyilvános bűntettek sorát elkövetve eltussolta. Mivel nem tudtak mit kezdeni a mindent bizonyító filmfelvételekkel, egyszerűen azt állították, hogy nem látják a filmfelvételeket, amik ekkorra már az egész világ előtt tömegével lettek publikálva és máig letölthetők a Föld csaknem összes pontjáról. Molnár F. Árpád (ÉLI) és Domján TiborA bűntettekben olyan hírhedt ügyészbűnözők kaptak vérszemet az újságírók üldözésére és az állami bűnözők minden büntetőjogi következmény alóli mentesítésére, mint Fürcht Pál, a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezető-helyettes ügyésze, a szakmai debilitásáról hírhedt Ügyészek Lapja egyik legfőbb vezetője és hasonszőrű, országos vezető ügyésztársaik.

Filmajánlatainkból:
- Kordokumentumfilm Molnár F. Árpádnak, a romagyilkosságok Keresztyén Emberjogvédő Koronatanújának orbáni elhurcolásáról a cigánygyilkossági tárgyalásról, hitlerizmus és sztálinizmus vádjával!
- Vezető ügyészek rekordbukásához
- VV Zsuzsi megverte a Blikk újságírónőjét


A fenti eljárások a 2006-os rendőrterrorhoz hasonlók, amikor a tömegesen megtámadott és összevert, sokakat nyomorékra vert és lőtt rendőrterrorizmus után az elkövetők kiemelt állami kitüntetésekben részesültek, a bíróságok pedig a meglévő filmfelvételek és minden további bizonyítékok ellenében tömegesen ítélték azonnali szabadságvesztésekre az áldozatokat, olyan szemérmetlenül, hogy emiatt az intézményesített féktelen bírói terror miatt, évekkel később 147 elzárásról szóló bírósági ítéletből 143-at egyszerűen ki kellett dobni a kukába! A bírósági ítéletek 98 %-a sima köztörvényes bűntett volt! Ha ezt a statisztikát megvizsgáljuk, úgy fest, hogy Magyarországon 100 %, hogy felmentik azt a rendőrbűnözőt, aki bűntetteket és uszkve életfogytig tartó fegyházbüntetéssel büntetendő bűntetteket védtelen civilek, nők és férfiak, fiatalok és aggastyánok ellen elkövet, és 98 % az esélye annak, hogy elítélik azt, aki ennek a féktelen szociopata maffiaterrornak az áldozata! Úgy tűnik, mintha 100 bírói ítéletből 98 esetben biztos, hogy az ártatlanokat elítélik!

A 2006-os esetek után, politika fordultát követően pedig mit láttunk? Ahol egyáltalán megállapította a bíróság, hogy a rendőrbandák csoportosan civileket támadtak meg, lőttek halomra, földön fekvő, hátrabilincselt kezű civil ujját szándékosan nyomorékra törték, ott is maximum csekély felfüggesztéses ítélet született (nem emlékszem egyetlen letöltendőre sem), mert az elkövetők közpénzen élősködő, bandákba verődött, féktelen, vértől habzó szájú, közveszélyes terrorista szociopata bűnözők!

2006-ban az addig hétköznapi és gyanútlan életet élt civilek tömegei szembesültek azzal, hogy a védelmükre felesketett, az adóik iszonyatos milliárdjaiból kitartott rendőri bandák, azonosító számaikat hiánytalan létszámban levéve, előre felkészülve a tömeges, lakosság elleni vérengzésekre, rájuk rontottak, összeverték és halomra lövöldözték őket, mobiltelefonjaikat - hogy a bizonyítékokat megsemmisítsék - erőszakkal elvették, a szemük láttára a Dunába dobták, másokét pedig zsebre tették és örökre eltüntették, valamint - amiképpen ilyen eset is kibukott - napokkal később eladták!

Ellenben lehet 10 hónapja börtönben és fegyházban aszalni 19-20 éves fiatalokat, mert dulakodtak egy kábítószerfüggővel. Ki lehet ragadni őket - mint az elsőrendű vádlott Á. Ákost - az iskolapadból, ahol - a szülői elmondás szerint - kitűnő tanuló volt, és vádlott társaival együtt 10 éves és azt meghaladó börtönbüntetéssel fenyegetni. Nem a rendőrbűnözőkön, az ügyészbűnözőkön és a politikus bűnözőkön kellene példát statuálni? A lakosság 95 %-a bizonyára azon az egyöntetű nézeten van, hogy a rendőrbűnözés, az ügyészbűnözés, a bíróbűnözés, a pszichiáterbűnözés azok a kategóriák, amik a legsúlyosabb büntetőjogi megtorlásokra érdemesek! Ehelyett azt látjuk, hogy a mi pénzünkből eltartott állam a saját lakosságát üldözi, azt bélyegzi meg, azt börtönzi be. Amennyiben hajléktalan, akkor azért, ha újságíró, akkor azért, ha emberjogvédő, akkor azért, ha ember, akkor azért.


A BÉKÉSCSABAI FIÚK (FOLYTATÁS)

A békéscsabai fiúk átlagos életkora nem érheti el a 20 évet sem. A fiatalok 19-21 év közöttiek. Ebben az életkorban a magas tesztoszteron szint, a hormonok dinamikus életmódot követelnek. 19-21 éves korban a hétköznapi fiúk jelentős része is gyakran verekedésbe keveredik és nem tudni, hány olyan discóba járó huszonéves van, aki nem keveredett verekedésbe vagy nem dobták ki a gyakran a rendőrség védelme alatt álló, súlyosan bűnöző alkatú pszichopata kidobó emberek és kapusok. Nem kell ahhoz az alvilág után vagy abban nyomozni, hogy tömegével kerüljenek elénk konkrét esetek arról, hogy a rendőrség állományába tartozó és tartozott, valamint azzal haveri szintű összefonódásban tobzódó kidobó emberek milyen bűnügyi körben mozognak, miféle súlyos bűncselekményeket követnek el naponként, s hogy amikor teljesen hétköznapi fiatalokat vernek össze brutálisan, hogyan tussolja el azokat szinte abszolút mennyiségben a velük totálisan összenőtt rendőrség. A kapusok pl. az a réteg, amelyik voltaképpen korlátlan mennyiségű könnyű és súlyos testi sértést, kábítószer-kereskedelmet stb. elkövethetnek és folytathatnak, bármilyen verőember és illegális pénzbehajtó funkcióban, teljesen zavartalanul működhetnek, mert a rendőrség és az azzal általában teljességgel összeforrt ügyészség minden bűnügyi vizsgálatot megakadályoz; ha valaki hibát követett el, azaz nyomozást indított, akkor azt leállítják, a bizonyítékokat pedig eltussolják. Amikor pedig a hatóságot ilyen helyszíni, egyoldalú verésekhez értesítik, a kiszálló rendőrök részéről gyakran hallunk ilyen kifejezéseket, mint pl. "ja, a Jani az?", vagy "a Pista?" és hasonlók. Mondani sem kell, hogy az ilyen Janiknak és Pistáknak a haja szála sem görbül, reggelig műszakban maradnak, az éjszaka folyamán akárhány további - nem verekedést, hanem - verést kezdeményezhetnek, a vérbe borult tinédzserek meg mehetnek haza, ahogyan tudnak.

A békéscsabai verekedés után, a drogos sértett esetében viszont nem sikerült egy 8 napon belül gyógyuló sérülésnél többet felmutatni, miközben az is kétséges maradt, hogy azt a sérülést egyáltalán onnan szerezte-e.

Emma Paradigma újságíró kolléganőnk és köztem sosem került szóba a temerini fiúk esete, amely világhírhedt lett és a szerb állam és igazságszolgáltatás barbarizmusára hívta fel az egész bolygó figyelmét. A parkolóházi verekedés vagy dulakodás olvasása kapcsán viszont nekem is csakhamar a temerini példa jutott eszembe, eztán pedig Emma Paradigma hangosan is kijelentette, hogy az ügy a temerini fiúk esetére emlékezteti. Aki nem tudná: a szerbiai, vajdasági temerini fiatalok egy drogossal kerültek verekedésbe, de mivel magyarok voltak és nem szerbek, ezért Szerbia átlagosan kb. 10-12 év körüli szabadságvesztésre ítélte őket.

A gyakorlott szemek sok mindent azonnal meglátnak. Domján Tibor kollégám, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője, a HírAréna lapigazgatója is azonnal kiszúrta, amit én: ha bárki más tett volna feljelentést olyan tényállás esetén, mint a drogos V. András Joachim, a rendőrség azonnal kikezdte volna azzal, hogy honnan tudták, hogy nála kábítószer lehet, mióta fogyaszt kábítószert, mennyit fogyaszt, mit képzel, hogy feljelentést tesz, örüljön, ha nem indítanak ellene büntető eljárást; na, mondja csak, milyen drogüzletei vannak, kiktől vesz és kiknek ad el; máskor ne drogozzon és nem esik baja; na, húzzon haza, amíg szépen vagyunk stb. Az, hogy a hatóságok az első pillanattól, mint a kiéhezett farkasok egy piti drogos mellé álltak és elkezdtek vadászni a három vádlottra, mindvégig a maximális bűnügyet próbálva kreálni, egyértelműen azt látszik igazolni, hogy a vádlottak közül valakit vagy valakiket nagyon le akartak vadászni.

De milyen motivációkra?

A személyes hatósági kapcsolataival kérkedő sértett, V. András Joachim kezünkbe került, privát Facebook-vitáiban és beszámolóiban rablásról szót sem ejt, hanem kizárólag egy rosszul sikerült verési kísérletet emleget, amiben a vádlottaknak hosszas börtönéveket kíván, amikhez állítólagos állami kapcsolatait is fel akarja használni.

A kezünkben, e pillanatban is előttem heverő egyik Facebook-beszélgetésben olvasható, hogy a sértett, V. András Joachim úgy dicsekszik az elsőrendű vádlott Á. Ákos édesanyjának, Fenyvesi Magdolnának, hogy nem sikerült őt megverni. Egy kívülálló személlyel való privát Facebook-os chat-elésében pedig közli (a társalgó partnert a kívülálló civil védelmében itt nem nevezhetjük meg):

"szia!!háát ez az egész szerintem csak annak köszönhető hogy kattogtak és verébnek akartak nézni de ahoz képest hogy én is egy gettós kis drogos vagyok nem csinálok ilyeneket, hogy 4haverommal 1 emberre aki nem ártott nekem be cinkelek és le akarom fenyíteni!!!!de nem sikerült!!"

Alig odébb így ír:

"de ennek még lesz következménye hissz a nagy báttyám is bent volt rendőrségen mert ő ott dolgozik csak mint büntető bíró!!!! de én nem szerettem evvel vissza élni soha de most már látom muszáj !!!!"

Másik alkalommal így fogalmaz:

"kérelmeztem h nagybáttyám kapja az ügyet és ha sikerül 8év ig remélem bent is maradnak csak meg szopják főleg ha olyan helyre mennek ahol van bent ismerősöm!!!!!! (...) mert be mennek mint Rómeó de ki jönni már csak Júlia ként fognak!!!!!!!!"

A tanúként beidézett szemtanú, H. Roland egy ugyancsak privát Facebook-os beszélgetésben pedig annak ellenére, hogy éppen támadják, azt feleli az elsőrendű vádlott, kitűnő tanuló Á. Ákosról: "a táskát ákos csak heccből dobta le nem lopot el semmit ákos".


BÉKÉSCSABA ÉS AZ ÁLLAMI BŰNÖZÉS

A vádlottakat képviselő ügyvédeknek utánanézve kiderül, hogy az első- és másodrendű vádlottnak kirendelt védője van, a harmadrendűnek pedig meghatalmazott (azaz fizetett). Az elsőrendű vádlott Á. Ákos kirendelt védője - a hozzánk eljutott adatok és információk alapján - pl. katasztrofálisan csapnivaló, hanyag és nemtörődöm munkát végzett, mint aki el akarja veszíteni az ügyet, de a minimum, hogy egyáltalán nem érdekli és aki miatt - ha létezne jogállam - az egész eljárást is elölről kellene kezdeni.

Békéscsaba egyébként sosem a lakossági és népi, hanem az állami bűnözésről volt hírhedt. Békéscsaba és Békés Megye azóta is folyamatosan állami disznóól, amióta a rendőrséggel és az akkori nevén Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH), azaz a polgári titkosszolgálattal a bűnüldözésben dolgoztam, mielőtt Orbán Viktor az első miniszterelnöksége idején - hogy elhallgassak az állam bűntetteiről - egy minden addigit meghaladó mélységi titkosszolgálati beszervezést hajtott végre, miközben kitartó és azóta is szakadatlan politikai üldözésbe kezdett ellenem.

Békéscsaba mindig az a város volt, amelyik világhírhedt volt a rendőrség, az ügyészség és a bíróság bűntetteiről. Az olajmaffia egyik legfőbb esszenciája, az olajbárók, az olajoligarchák, a szeszhamisítás gyára, az állami rendőrgyilkosságok leghírhedtebb őshazája, a rendőrségi alapítványokkal és az olajszőkítő Full Marker Kft.-kkel nyilvánosan összefonódott állami maffia, amely a rendőrség kötelekében sosem tűrte meg a becsületet és a tisztességet. Olyannyira, hogy azokat a rendőröket, akik bármiben jó útra tértek vagy csak láttak vagy olvashattak kellemetlen tartalmú aktákat, pszichiátriára kerültek, felakasztották magukat, evés közben főbe lőtték magukat, vagy éppen a rendőrfőkapitányság épületében tették ugyanezt, miután bejelentették, hogy leleplezik a magas szintű rendőrbűnözést. A rendőrgyilkosságokat szervező főrendőrök neve is ismert, mint pl. Gergényi Péter, a 2006-os sortüzes, hosszú éveken át Pintér Sándor vadásztársa és maffia végrehajtója vagy pl. Gál László, Békés Megye hajdani rendőrfőkapitánya, azzal a Pintér Sándorral, aki már a '90-es években Európa leghírhedtebb tömeggyilkos politikusának számított, és akiről a lakosság előtt már akkoriban közismert volt, hogy bérgyilkosokat mozgató keresztapa, olajmaffiózó, a budapesti, 110 körüli bombarobbantásos cselekmény és merénylet, valamint terrorcselekmény legfőbb szervezője és eltussolója. Amikor főleg a 2000-es évek első felében Békéscsabán és annak környékén az állami olajmaffiaügyek és a rendőr-, valamint állami bűnözést leleplezni akart rendőrtisztek meggyilkolása után nyomoztam, az állami titkosszolgálati fenyegetések és terror, a gyáva, alamuszi és a rendőrgyilkos politikusoknak mindig szolgalelkűen talpnyaló békéscsabai és békés megyei, intézményesített rendőrbűnözés nyílt utcai fenyegetőzései kísértek. Nem csak engem, de az általam felkeresett túlélőket is, beleértve a meggyilkolt rendőrtisztek hozzátartót is.

Békés Megye mellett a másik két állami és rendőrbűnözéses gócmegye Bács-Kiskun Megye és Csongrád Megye voltak és számos kategóriában a rekordtartók mind a mai napig. Budapesten kívül ez a három megye viszi a prímet az újságírók üldözésében is. Ezek a megyék sokak számára szó szerint élhetetlenek és életveszélyesek, annyira elviselhetetlenül erőteljes a rendőrségi, az ügyészségi és a politikai bűnözés.


AZ ORBÁNI IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS EXTRÉM ARÁNYTALANSÁGAI

A békéscsabai kvázi suhancok csetepatéja megítélése esetében az arányosság is fölöttébb aggályos. Nem csak arról van szó, hogy ebben a vitatott megítélésű könnyű testi sértéses ügyben sehol nem láttunk bizonyítékot arra, hogy rablás történt volna, pláne csoportos, de azért nézzünk szét, miféle országban élünk! Aki milliárdokat lop, gyakran egyetlen napot sem tölt fogdában, miközben 14 éves lánykát, aki rágógumit lop a boltból, bebörtönzik.

Egy ország, ahol Simicska Lajos azért, mert a haverja Orbán Viktor - Európa demokratikus sereghajtója, akinek ép elméjűségét világszerte kétségbe vonják -, ezért annak ellenére sem indul ellene nyomozás, a rendőrség és az ügyészség állományából sem látja úgy senki, hogy legalább egyetlen nyamvadt büntető feljelentésig el kellene jutnia, hogy Simicska Lajos csak 2013-ban félbillió Ft közbeszerzési pályázatot nyert el, konkrétabban 495 milliárd Ft-ot! A filbillió már az a tétel, amit a közgazdaságban nem is használunk, hanem 500- és ezermilliárdokat mondunk helyette, annyira beláthatatlan mennyiségű pénz! Hogy jön ide 10 éves börtönbüntetésekkel egy kvázi suhancok általi verekedés?!

Hernádi Zsoltot bár az egész világ kőrözi, az INTERPOL által körözött bűnöző, aki ellen nemzetközi, európai elfogatóparancsot is kiadtak, ezért Európa diktátora, Orbán Viktor lekapcsolja a saját kezűleg vezérelt közpénz-rendőrséget, közpénz-ügyészséget és közpénz-bíróságot, aztán kiáll az interkontinentálisan körözött bűnözőjével a média és a világsajtó nyilvánossága elé.

Molnár F. Árpád és a HAARPEzalatt ugyanez az orbáni banda 10 gyermekes családot (jelen voltunk a helyszínen (Klikk!)) és nagycsaládokat dob az utcákra, nyilvánosan működteti a végrehajtói maffiát, 68 ezer Ft rezsitartozásért (személyesen jelen voltunk ott is) idős és beteg asszonyt lakoltat ki (Klikk!), 70 ezer Ft-os rezsitartozás miatt idős embert dob az utcára, 90 év feletti idős asszonyokat, mindkét lábára amputált nagymamát unokájával (ott is jelen voltunk (Klikk!)) lakoltat ki, a hajléktalan sorba vetett tömegeket pedig folytatólagos hatósági üldözés alá vetve sorban bebörtönzi, mondván, hogy életvitelszerűen az utcán élnek. Normális vagy elmebeteg igazságszolgáltatási rendszer az, amelyik az egész bolygón körözött bűnözőt a miniszterelnök oldalán fotózgatja, miközben a diktátor közpénzen fizetett hatóságai újságírókat és hajléktalanokat záratnak fogdákba és börtönökbe? Nyilvánvalóan vészesen leépült rendszer az, amelyik az Európai Unió demokratikus sereghajtójaként ilyeneket művel egy olyan országban, ahol a a diktátor legfőbb oldalbordája, a belügyminiszter, aki a polgári titkosszolgálatokat vezető miniszter is, Európa leghírhedtebb tömeggyilkos politikusa, aki bombák és nagyvárosi pokolgépek robbantásában is Európa-bajnok és maximum az Olaszországban elítélt Silvio Berlusconi miniszterelnök - tehát Orbán Viktor barátja és üzlettársa - jelentkezhetne arra, hogy higgyük el, ő még Pintér Sándornál is több pokolgépes robbantást szervezett!


CSERBEN HAGYÁSOS GÁZOLÁSÉRT JÉZUS KRISZTUS, SUHANCVEREKEDÉSÉRT KÖZEL ÉLETFOGYTIGLAN

Az arányoknál tartottunk. 2010. március elején az egyik online média főszerkesztőjével Kecskemét központi részén, a nagy posta épületénél átmentünk az úttesten. A tőlem ekkor éppen úgy 10 méterre került női főszerkesztő egy kerékpárt tolt. Megvárta, hogy az autók elhaladjanak, majd miután a többi megállt, hogy átengedje a zebrán, a főszerkesztőasszony elindult. Már átlépte a felezővonalat, amikor az álló kocsisor mellett, a belvárosban, a sebességhatárt jócskán túllépve egy autó száguldott el és fékezés nélkül úgy elgázolta a kezéből az egyébként saját tulajdonomban lévő kerékpárt, hogy az valami 10 métert repült. Ha a főszerkesztő hölgy a kerékpárt nem a jobb oldalán tolja, akkor halálos gázolás is lehetett volna. Így azonban megúszta.

A gázolás után az autóban ülők közül legalább ketten hátranéztek, de az autó sofőrje nem állt meg, az autó nem is lassított, hanem továbbra is a sebességhatárt jócskán túllépve, a kanyarnál élesen fékezve és befordulva balra elhajtott, a gázoló bűntársai pedig - egészen elfogásukig - ugyancsak elbujdostak. Nem egy verekedésről, hanem egy lapfőszerkesztő elleni cserben hagyásos gázolásról volt szó, amiért alapból börtönbüntetés kellene járjon.

Azonnal telefonáltam a rendőrségre, miközben több autós a cserben hagyásos gázoló nyomába eredt. A civil autósok már a rendőrség kiérkezése előtt visszatértek és - a jog "vis major"-nak hívja az ilyet - megálltak a forgalmas úton, ahol közölték velem a gázoló rendszámát és felháborodásuk miatt felajánlották - köztük egy az autójában csecsemőjét utaztató kismama is -, hogy tanúskodnak. A rendőrség kiérkezett és hatásunkra keresni kezdték a cserben hagyásos gázolót és társait. Közben szépen végignéztük, ahogyan már a rendőrség kiérkezése előtt szlávos, oroszos arcú, keményen bűnöző ábrázatú civil ügynökök jelentek meg a helyszínen, akik a rendőrségi helyszínelés után, a helyszínről távozásunkat követően is őrséget álltak, amerre jártunk.

Este 9 körül csörgött a telefon: megvannak az elkövetők. A gázolóról kiderült, hogy nem volt vezetői engedélye, az autó sem az övé volt, továbbá feltételes szabadlábon volt rablás bűntettéért. Azaz hivatalból kellett volna nem csak feljelenteni, de feltételes szabadlábra bocsátását azonnali letöltendőre változtatni. Csakhogy a rendőrség egyik magas rangú nyomozója védte...

Ekkor számomra soha addig és azóta sem tapasztalt dolog történt: ugyanis rendőrautót küldtek értünk, hogy ne kelljen sem ma, sem másnap fáradnunk, majd elvittek minket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe. Ott nyomozók fogadtak, akik - minthogy tudták, hogy keresztény vagyok - elkezdtek - ilyen sem volt előtte soha és azóta sem - hosszasan beszélni a Jézus Krisztusról és a krisztusi bűnbocsánatról, részletezvén: ne tegyünk feljelentést, itt vannak a gázolók, rendkívül sajnálják, nagyon bocsánatot kérnek és mi lesz szegényekkel, ha nem könyörülünk rajtuk. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az állami bűnözés általam leleplezése után akkor már közel egy évtizede folyamatosan üldözött, számos koncepciós perrel és szó szerinti emberölésre irányuló előkészülettel, ezért nem voltam hajlandó egy jottányit sem engedni. Groteszk volt, hogy még szívességet mernek kérni azok után, amiket elkövettek. A tanúvallomást semmiképpen nem akarták felvenni. Mivel nem jutottak dűlőre, a gázolót is behívták a szobába, aki jól láthatóan részletes villámkiképzést kapott, hogyan beszéljen és miket mondjon. Olyan alázatosságról és kenetteljes beszédről tett tanúságot, a rendőrség addig nekünk tett szavait ismételgetve, sűrűn emlegetve a Jézus Krisztust és a bűnbocsánatot, amilyenre soha életemben nem láttam példát. Azonban én tudtam, hol és kik között vagyunk, ezért ez a próbálkozásuk is kudarcra ítéltetett.

A nyomozó, aztán a gázoló pénzt ajánlott. Sűrűn elismételgették, hogy megtérítik az anyagi kárt. Azonban egy évtizedes nehézsúlyú állami üldözést azzal próbálva kiváltani, hogy rendőrségi bűncselekményekhez bűnpártolóként vagy tettestársként asszisztálva tussoljunk el egy médiafőszerkesztő elleni cserben hagyásos gázolást, mert az elkövető bűnözőt egy magas rangú, bűnöző rendőrtiszt védi, vajmi csekély indoknak bizonyult.

A cserben hagyásos gázolás ügye bíróság elé került, de mivel a helyi bíróság intézte az ügyet, ezért a rendőrség, az ügyészség és a bíróság Nánási Lászlósan (Bács-Kiskun Megye főügyésze), Karasz Csabásan (Kecskemét rendőrkapitány-helyettese) és Kopasz Zsoltosan (Kecskemét vezető ügyésze) oldotta meg az ügyet: tehát az elkövetőt mentesítették a szabadságvesztés alól, noha - ráadásul elfogásáig az összes bűntársával együtt szökésben volt - kötelező lett volna azonnal bebörtönözni.

A békéscsabai kvázi suhancok viszont - mert dulakodtak egymással - 10 hónapja előzetes letartóztatásban vannak, csoportos rablás bűntettét húzták rájuk, de az ügyben nem mutatható ki több, mint maximum egy esetleges könnyű testi sértés. Az iratok és tanúvallomások sorát áttekintve úgy tűnik, hogy még a garázdaság sem áll meg, figyelembe véve, hogy az elénk került iratokból azt láttuk, hogy ahányszor arra járt valaki, mindannyian abbahagyták a dulakodást és megálltak egy helyben - természetesen a sértetti státuszt kapott személy is -, nehogy a kívülállók észleljék a konfliktust.


BEFEJEZÉS

Az ügyből az első pillanatoktól kezdve nyilvánvalónak tűnt, hogy a hatóságok a három személy közül valakit vagy pedig mind a hármat nagyon le akarták vadászni. Bűnüldözésben én is dolgoztam a rendőrséggel és a titkosszolgálattal az első Orbán-kormány idején. Akinek én vagy bármelyikünk védelmet kívánt biztosítani, nem kellett többet tennie, mint ezt jeleznie és onnantól kezdve az a személy vagy banda érinthetetlenné vált. Ugyanakkor mindig világos volt, az operatív akciók megbeszélésénél is mindig, hogy a rendőrségnek és a vele napi munka- és szövetségesi kapcsolatban álló titkosszolgálatnak sosem számított, hogy egy operatív akció megszervezésénél, valamint rajtaütésnél hány, teljesen ártatlan kívülálló kerül hamis vádakkal börtönbe. Többek között ez az oka annak is, hogy az összes rajtaütést aláaknáztam úgy, hogy kivétel nélkül minden szociopata rendőrségi és titkosszolgálati akciót felszámoltam, noha amúgy is átlag feletti szociális érzékkel rendelkeztem (pl. a világszerte alaptesztként szolgáló MMPI-teszt 67-es önzetlenségskálát mutatott ki, amely a legmagasabb érték volt az engem jellemzett több száz tulajdonság és személyiségjellemző közül).

Az emberéleteknek a rendőrségnél és a titkosszolgálatoknál jobbára semmiféle értéke nincs. Ártatlan fiatal lányokat éppen úgy bebörtönöznek 10 évekre, mint nehézsúlyú, államilag nem védett gengsztereket. Az operatív akcióknál és a hamis vádas börtön- és fegyházbüntetések megszervezésénél kiemelt súlyúak egy-egy rendőr, egy-egy titkos szolga vagy egy-egy politikus személyes érzései és indulatai. Akire haragszanak, arra rááll az egész alosztály, az ellen a teljes Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) bűnrészességet vállal, és elkezdenek kínlódni, hogyan kellene az illetőt hamis vádakkal vagy bűncselekményekbe szervezéssel börtönbe juttatni. Természetes, hogy ha egy csetepaté áldozata egy piti drogos, akinek a rokona vagy az akárkije rendőr, ügyész vagy bíró, akkor ellene gyakran bármilyen módszer megengedhető. Az ilyen akciókat nem egy rendszer, hanem egyetlen személy szokta kezdeményezni. A hierarchiában egyetlen személy kezdeményezése elegendő arra, hogy aztán sokszor a piramis alatta és összes felette álló személye és intézménye összefogjon.

Holnap ítélethirdetés lesz. Az ügyből az első pillanatoktól kezdve nyilvánvalónak tűnt, hogy a hatóságok vadásztak rájuk. Ez az ügy embervadászat volt.

Hála az igazságérzetükben motiváltaknak, úgy tűnik, általuk mindig motiváltak maradunk, hogy rajta maradjunk ezen az ügyön és harcoljunk a vádlottak törvény előtti egyenlőségéért.

Csillag Ösvény Jósda