2019. 09. 18., Szerda
Diána névnapja

Alekosz kiáll a magyar akácért

Alekosz kiáll a magyar akácért
2014-05-16
Bár minden VV celebnek lenne ennyi közérdemes cselekedete, mint Nagy Alekosznak, aki egy sajátos (Alekosz) stílusú videóüzenetben fejti ki véleményét az egyik leghasznosabb inváziós élőlényünkkel, az akácfával kapcsolatban.
 
Tudvalévő, hogy az Európai Unió valamiért kinézte magának a Magyarországon igencsak elterjedt és kivételes hasznosulás mellett szaporodó fafajtánkat és úgynevezett inváziós jellegére tekintettel - miszerint elnyomja az őshonos növénykultúrát -, annak teljes kipusztítására törekszik. Alekosz viszont nem sokat teketóriázott, videóüzenetben határolódott el az uniótól.

Domján Tibor, Budapest
 
 
A videóüzenetben, az akácokon kívül szó lesz még a pálinkáról és a Munkáspártról is, melyeknek Nagy Alekosz szintén elkötelezett híve.
 
„Akácfával fűtök. Semelyik fa nem veszi fel a versenyt az akácfa égési minőségével illetve fűtőértékével szemben. És az akácfa vizesen is ég. A legközkedveltebb fa Magyarországon az akácfa. Mi lesz, ha az Európai Unió eltakaríttatja Magyarországról az akácfát? Mivel fognak fűteni azok a családok vidéken és országszerte – köztük magam is –, akik akácfával fűtöttek?”
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda