2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Aki ül és nem tesz semmit, mindenét el fogják venni! (Dr. Polgár Zoltán ügyvéd)

Aki ül és nem tesz semmit, mindenét el fogják venni! (Dr. Polgár Zoltán ügyvéd)
2016-01-29
- Az a jólét, amiben ők [a hatalom] élnek(!), a mi vérünkből van! És nekünk ugyanúgy jogunk van jól élni! - Az egyik legjobb ügyvéd Magyarországon Polgár Zoltán. Zengő beszédéből idézünk, aki pedig akarja, filmünkben is meghallgathatja szavait.

A kilakoltatások és a devizahitelek ellen harcoló Dr. Polgár Zoltán - sűrűn méltatva a kilakoltatások ellen harcias ellenállással fellépő otthonvédő Koppány Csoport női és férfi állományát - elmondta:

- Én azt gondolom, Magyarország végveszélyben van (...). Nemhogy egyharmada az országnak van végveszélyben és leszakadt, 50 % felé haladunk. A jelenlegi kormányzat abból él, hogy elveszi, ami az embereké. Termelés nincs. (...) Össze kell fogni és csinálni kell. Aki nem jön, az ott marad.

Ekkor hangos beszédre váltott. Szavai zengtek a hangszórókból, miközben gyakran szavanként megállt, erőteljes és hangos nyomatékot adva minden szónak:

- Egyetértek abban: csak(!) az(!) menekül(!) meg(!), aki föláll a karosszékből! Ez az állam senkit(!) nem fog(!) megmenti! Tessék tudomásul venni! (...) A karosszékből, billentyű nyomogatásból - nagyon jól mondta Dabasi Tamás barátunk - nem lehet(!) megoldást(!) találni! Minden nap emberi életek vannak veszélyben! (...) Fizikálisan föl kell állítani csapatot, amely fizikálisan ütőképes, mögé kell rakni az íjászokat, mondjuk a jogászokat, és együttesen kell támadni, minden egyes akciót meg kell tervezni (...)! (...) Csak azt kell tudomásul venni(!): aki nem áll föl a székből(!) - azt tudjuk, mi fölálltunk, nem nekünk szól ez -, aki nem áll föl a székből, annak nem(!) lesz(!) megoldás! Nem billentyűket kell nyomogatni, hanem ki kell menni és tenni kell (...)! Tudomásul kell venni(!): aki ül és nem tesz semmit, mindenét(!) el fogják(!) venni! Mindenét!

Dr. Polgár Zoltán a nemzet egyik legnevesebb ügyvédje, Dr. Damm Andrea Szegeden elhangzott szavaira emlékeztetett, ahol Damm Andrea azt mondta: visszatérhet a II. Világháború óta nem látott utcai vetkőztetések ideje, amikor olyan szegénység volt, hogy utcai bandák vetkőztették a járókelőket. Dr. Polgár Zoltán elmondta: a kormány ez ellen nem tesz semmit! Hangos szónoklatában megerősítette:

- Hogyha itt a kilakoltatások megindulnak, egy idő után visszatér a vetkőztetés bűncselekmény! (...) Ezek, akik ott fönt vannak, elfelejtettek mindent! Magukon kívül semmit nem látnak! Azt gondolják, a hatalmuk végtelen! Azt gondolják, nem fognak meghalni! De nincsen senkinek joga arra(!), hogy tönkre tegye a másik embert! Mert belőlünk élnek! A mi vérünket szívják! (...) Mert az a jólét, amiben ők élnek(!), a mi vérünkből van! És nekünk ugyanúgy jogunk van jól élni! Döbbenet, de így van! (...) Vissza a termelést(!), az elrabolt vagyont elszámoltatni(!), és egy normális társadalmat kell felépíteni. (...) És még egy dolgot, hogy miért kell ezt csinálni. Én hívő ember vagyok. Egyetlenegy emberi életnél(!) nincsen drágább a világon! És ha egyet megmentünk(!), egyetlenegy könnyet letörlünk(!), egyetlen boldog embert csinálunk, már megérte, hogy elindultunk. Köszönöm.

A Polgár Zoltánnal Molnár F. Árpád által készített korábbi interjúnkat is ajánljuk, ami jelenleg több, mint 7200 Facebook-os megosztásnál jár: "Ezek miatt az 1 milliónál több devizahitel-szerződés semmis (Interjúnk Polgár Zoltán ügyvéddel)".
 
Aki ül és nem tesz semmit, mindenét el fogják venni! (Dr. Polgár Zoltán ügyvéd)

 
 
Szól:
Dr. Polgár Zoltán
(jogász)

Kamera:
Molnár F. Árpád (ÉLI)

Zeneszerző:
Sid Modwooder

(A HÍRHÁTTÉR Filmjeihez komponálta)

Executive producer:
Emma Paradigma

Munkatárs:
Narciso Rojo
 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda