2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

Ahol kinyílik a világ - izgalmas trailerrel kínálja új évadját az Állami Operaház

Ahol kinyílik a világ - izgalmas trailerrel kínálja új évadját az Állami Operaház
2014-04-10
25 bemutató, 32 opera, 20 világhírű énekes és számos elismert karmester – ráadásnak pedig Jiri Menzel. Történetének leggazdagabb kínálatával várja az ősszel 130 éves Magyar Állami Operaház a következő évad közönségét, plakátkampánya és filmtrailere pedig egyenesen a hollywood-i mozik színvonálát és képi világát idézik.

Domján Tibor, Budapest
 Forrás: welovebudapest.com
 
Nem volna ildomos, ha korunk Budapestjét kizárólag a romkocsmák, szabadulószobák és vad bulik színtereként aposztrofálnánk. A kultúra mindenhol jelen van szerte a városban: galériák, múzeumok, kultúrkörök, színházak várják a minőségi kikapcsolódásra vágyókat. Az Ybl Miklós tervezte Operaház 130 éves múltja és jelene elevenedik meg egy csodaszép kisfilmben, Gács Tamás rendezésében.
 
 
Operába, színházba járni életérzés és bizony nagyon menő dolog. Az élő előadás izgalma, a díszletek, a színészek, a hangzás patetikussá teszi a programot, pláne, ha a világ legszebb és legkülönlegesebb atmoszférájú színházaiban élvezhetjük az előadásokat. A Magyar Állami Operaház mind építészetileg, mind repertoárját tekintve méltán említhető egy lapon a milánói Scalával, New York-i Metropolitannal, vagy a moszkvai Bolsojjal. Az intézmény  "Ahol kinyllik a világ” kampánya ezt a világszínvonalat és szakmai nagyságot előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a budapesti operakultúrát.
 
 
A legtökéletesebb formában szólnak a jelenlegi és a jövendőbeli közönséghez: egy lebilincselően profi image filmmel, amelyben színházas és zenei szimbólumok segítségével elevenedik meg az Operaház mesebeli világa. Különleges vágások, szürreálisba hajló megjelenítések és operaértők által egész könnyedén felfedezhető jelképek teszik hátborzongatóan különlegessé a kisfilmet.
 
Az alapkoncepciót Fekete Zoltán, Gács Tamás, Kéri Attila, Ókovács Szilveszter, Turkovics Monika, Végh Endre neve fémjelzi, a kisfilm látványtervezője Pater Sparrow, koreográfusa Tóth Ali, jelmeztervezője Virág Anikó, zeneszerzője Gulya Róbert volt. Gratulálunk!
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda