2024. 07. 19., Péntek
Emília névnapja

Abban a pillanatban távozom az országból! (Fira Heffner)

Abban a pillanatban távozom az országból! (Fira Heffner)
2014-11-20
A népszerű videós, a firaizmus megteremtője, Fira Heffner nyilatkozott a HírAréna számára, aki elmondta: nem látja megfelelő politikai alternatíváját a jelenlegi rablóbanda rendszernek. Azt is elmondta, mi az a pillanat, amikor úgy véli, neki is távoznia kell az országból.
 
HírAréna:
http://www.hirarena.com/
Facebook-oldalunk:

Interjú:
Molnár F. Árpád
 
 
- Konkrétan a politikával sosem foglalkoztam - nyilatkozta a firaizmus atyja, Fira Heffner, aki a legnépszerűbb videobloggerek közt van Magyarországon. - Ugyanis szerintem az egész hazai, de talán külföldi politika is nem szól másról, mint üzletről. Ideológiák és egyéb hülyeségek mögé bújtatva. Amíg az emberek (jobbosok, balosok) egymást hergelik, addig nem veszik észre, hogy a hatalom (politikai irányvonaltól függetlenül) nem tesz mást, csak megszedi magát 4 évenként. Az emberek meg hülyék; mindig arra szavaznak, akik a nagyobbat hazudják nekik. Ezért a videóim zöme is arról szól, hogy az emberek próbáljanak végre önállóan gondolkozni, és ne viselkedjenek úgy, mint a szúnyog, aki vesztébe rohan, mikor a csábító fény felé repked, aztán meg megsül az izzótól.

Fira Heffner is azok közé tartozik, akiket a legutóbbi orbáni intézkedések - így pl. az Internetadó és nézőinek a netadó kapcsán kelt érdeklődése és felháborodása - arra késztetett, hogy több, a társadalmat  közvetlenül frusztráló és hergelő állami intézkedésekre is videók által reagáljon.

Fira Heffner szerint:

- Egyelőre nem látni semmi olyan mozgalmat vagy bármit, ami megfelelő alternatívája lehetne a mostani rablóbanda rendszernek (nem csak az aktuális kormányra gondolok rablók alatt). Ezért szerintem az embereknek illetve családoknak egyelőre nem a politikával kellene foglalkozniuk. Haza, dicső eszmék semmit nem érnek, amíg üres az ember hasa és kilátástalan a jövő.

A firaizmus kiötlője elmondta, mi az a határpont, amiről úgy véli, akkor már menekülnie kell az országból:

- Részemről azt szoktam tanácsolni az embereknek, hogy húzzanak ki külföldre és vissza se nézzenek - akkor se jöjjenek vissza, ha már kissé jobb a helyzet. Én egyelőre kivárom azt a pillanatot, mikor azt látom, hogy komoly esélyeink vannak rá, hogy kizárjanak minket az unióból. Abban a pillanatban menekülni fogok el innen.

Mit mondhatnánk Fira Heffner záró gondolataira: sokan vélik így. Én is szoktam hangoztatni, hogy azelőtt kell elmenekülni az országból, hogy Orbán Viktor lezárná a határokat. Az Európai Unió végével Magyarország - a határok átléphetőségét tekintve is - tulajdonképpen ténylegesen vasfüggöny mögé kerül. Attól a pillanattól kezdve a határokat magyar állampolgár csak akkor lépheti át, ha a kormány Belügyminisztériuma útlevelet bocsát ki számára, továbbá ha az útlevéllel egyáltalán engedik, hogy átlépje az államhatárt. De ekkor már - amint azt számtalanszor láthattuk Orbán Viktor részéről - bármelyik pillanatban arra kelhet fel reggel a vezér, hogy aznap vagy másnap éjfélre törvényt hoz arra, hogy szinte senki, akinek a Belügyminisztérium külön nem engedélyezi, nem hagyhatja el Magyarországot.

És akkor eljött a sötétség bére és az új félelem kora.
 
 

Csillag Ösvény Jósda