2021. 04. 13., Kedd
Ida névnapja

A zöld turmixok betegségeket is megszüntetnek

A zöld turmixok betegségeket is megszüntetnek
2015-05-31
Amikor zöld turmixról van szó, sokan nem tudják, hogy ez mit is jelent. Nézzük, mi is az a zöld turmix.
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
Forrás: Victoria Boutenko A nyersétel csodája című könyve


A zöld turmix minden olyan ehető zöld levél, hajtás, gyógynövény, virág vízzel és némi gyümölccsel való elkészítése egy finom itallá, ami jelentős hatással van az egészségünkre. Miért is van hatással az egészségünkre? Victoria Boutenko írónő  az "A Nyersétel csodája" című könyv szerzője, kutatásokat is végzett a zöld turmixokkal, amiket le is rögzített. Kimutatták, hogy ezekben a zöld levelekben sokkal több vitaminok és a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok sokkal nagyobb számban vannak, mint a nyers zöldségekben és gyümölcsökben.  A zöld levelekben több a tápanyag, mint bármelyik másik ételcsoportban. Például a répa zöldjében sokkal több vitamin van, mint magában a répában. A zöld levelek gazdagok klorofillban, fehérjében, vitaminokban, rostokban. Mivel a hatóanyagok nagyon mélyen vannak raktározódva ezekben a zöld levelekben, a növény setjeiben és rágással sem tudnánk előhozni azokat, mivel szinte krémes állagúra kellene szétrágni őket, ezért van szükség a turmixgéppel való megdolgozásukra, így szabályszerűen helyettünk vannak megrágva a levelek.
 
A zöld turmixok finomak, lágyak és frissítőek. Aki elkezdi naponta fogyasztani, már hetek múlva jelentős változásokat fog saját magán észrevenni. Én is lelkes fogyasztója vagyok, egyszerűen fülig ér a szám, ha elkezdem elkészíteni a zöld levelekből készülő turmixot, mert tudom, hogy igazi energiabombát fogok iszogatni. Én a leggyakrabban egy marék friss sóskából, egy marék friss mentából, néhány pitypanglevélből és répa vagy zöldség zöldjéből készítem egy-két banánnal és negyed almával, amit jól felöntök vízzel. A mentától olyan finom friss aromát kap, hogy üdítő fogyasztani és nagyon finom. Az anyukámmal jót szoktunk mosolyogni azon, hogy mi tényleg legelünk a kertünkből. De nagyon finom uborkával és kaporral is banán és alma helyett. Nyugodtan próbálgassuk őket, a lényeg, hogy jó alaposan legyen összeturmixolva. Persze, még rengeteg zöld levél van, amiből készíthetjük és ajánlatos mindig egy másikat választani, vagyis váltogatni ezeket. Vannak olyan zöld hajtások, amiket a legjobb a természetből saját kezűleg beszerezni. Léteznek ehető gyomnövények, amik gyakran több vitamint tartalmaznak, mint a zöldségesnél vásárolt levelek.
 
A zöld levélhajtások közül fogyaszthatjuk a sóskát, spenótot, rukkolát, cékla zöldjét, répa zöldjét, retek zöld levelét, fehér répa zöldjét, zellert, római salátát, káposztát, mustárfüvet, brokkolit, leveles kelképosztát, mángoldot, endíviasalátát. Ehető gyomnövények közé tartozik a tyúkhúr, lóhere, pitypang, disznóparéj, vad papsajt, útilapu, porcsin, csalán. Turmixhoz való gyógynövények a bazsalikom, kapor, borsmenta, fodormenta, menta, petrezselyem, aloe vera, korianderlevél. Természetesen mindegyiket friss formában szerezzük be és alaposan mossuk meg őket. A zöld turmixok élettel töltik fel a fogyasztókat, frissek, energikusak lesznek tőle és számos testi tünetük szűnik meg általa.
 
Beszámolók szerint a legkülönfélébb változások mentek végbe azokon, akik elkezdték inni a zöld turmixokat. Voltak, akik az egészségtelen ételekről teljesen leszoktak, lefogytak, javult az energiaszintjük, jobban érezték magukat, nagyobb erőnlétre tettek szert, betegségeik maguktól jöttek helyre és múltak el, vérnyomás-problémák  normalizálódtak, sportoláshoz kaptak kedvet, elmúlt a depressziójuk, kivirultak, mint egy friss hajtás, megőszült haj nyerte vissza természetes színét, bőrbetegségekből gyógyultak, leszoktak a kávéról, a húsról és még számos elbeszélésről olvashat az, aki áttanulmányozza az "A nyersétel csodája" című könyvet, amit szívből javaslok mindenkinek, mert az egyik legnagyszerűbb könyv, ami napvilágot láthatott. A könyv az interneten is elérhető és számos zöld turmixos és nyers étel recept is található benne. A zöld leveleket bármilyen gyümölccsel összepárosíthatjuk, mert a zöld levelek ételcsoport mindennel harmonizál és inkább felerősíti azok hatását. Csak buzdítani tudom önöket, hogy kezdjék el fogyasztani a nagyszerű zöld italokat azonal. Jó egészséget!
 
 

Csillag Ösvény Jósda