2021. 04. 13., Kedd
Ida névnapja

A valós horrorfilm, melyben mindenki szereplő

A valós horrorfilm, melyben mindenki szereplő
2014-11-27
Az emberek között megoszló véleményt alkot még a húsfogyasztás. Egy ma reggeli beszélgetésből indult ki a következő cikk, amiben bepillanthatunk egy kis részben, mert ez nem a teljes képet mutatja, hogyan is kerül az emberek tányérjára a hússzelet. Bármilyen hihetetlen is, de egy élő, érző lény testéből, akit kínoznak és megölnek ezért. 
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

 
Hogy ne öljünk, az szerintem mindenkire vonatkozik, emberre és állatra is. Persze, az öldöklést jól belenevelték az emberekbe, hiszen mindenki így nőhetett fel. Régebben nem voltak vágóhidak, a házaknál éldegélő állatkákat tartották, ki így, ki úgy. Ma napi szinten irdatlan mennyiségű állatka van lemészárolva, brutális módon. Ezek az állatok szűk ketrecekben nevelkednek, állnak egy helyben, mozdulni sem tudnak. Sokuk belehal abba a fájdalomba, ami az izmok mozdulatlansága miatt következik be.
 
A csirkék csőrét levágják, hogy ne marják össze egymást, mert a szűk ketrecekben egymást ölnék kínjukban. Így várják egymás ürülékében taposva, hogy aztán felakasszák őket egy horogra és elvágják a torkukat. A vérüket folyatva, egymást látva halnak meg. De van, ahol egyszerűen hidegvérrel lefejezik őket. Ez a húsipar. Ez belefér az erkölcsbe? Szerintem nem.
 
 
 
A teheneket folyamatosan megerőszakolják, hogy kisborjú szülessen, akit azonnal elvesznek az anyától, ahogy megszületik. Az anya ordít a gyermeke után! Ugyanazt érzi, mint az ember, mint bármelyik anya!!! Ez erkölcsös? Szerintem ez sem az. Ami ezután jön, az már nemhogy nem erkölcsös, hanem brutális horror. A kisborjúkat nem sokkal később megölik. Ez a borjúpörkölt. Fel tudjuk ezt fogni? Bele tudnak gondolni, hogy önök miatt van ez? Akik megveszik egy kis borjú fiúcska halott testét, hogy aztán élvezettel belakmározhassák! A teheneket, amíg csak ki tudják használni, ez várja egész életükben, évről-évre mindaddig, amíg a vágóhídon a lábuknál fogva kiláncolják őket és beléjük döfik a nagy kést.
 
A malackák sorsa talán még kegyetlenebb. Szűk ólak, karámok. Van olyan is, aki csak feküdni tud. Mozdulatlanul, hogy gyorsan hízzon és gyorsan levágják. Ez kimeríti a legkegyetlenebb állatkínzás fogalmát. A vágóhídra vezető úton már tudják jól, hova mennek. A halálba. Nincs menekvés. Összeszorul a torkuk, menekülnének. A kocsiról le sem akarnak menni. De muszáj és mennek. A halál szaga szinte vágható a levegőben. Egymás után hasítják fel őket egy nagy késsel. A vér patakokban folyik. Ennyi volt, vége a szenvedésnek, vége az életnek, ami el sem kezdődött.
 
Ez erkölcsös? Ez mind belefér? Támogassuk ezt, aztán majd elmegyünk a templomba és imádkozunk, Isten majd megbocsát? Ez inkább a nemtőrődömség, az egoizmus, a képmutatás és a kínzásban való részvétel. Ezt kell megszüntetni. És nem úgy, hogy ha nem látom, akkor nincs is. De van napi szinten. És lesz is, amíg csak bemennek a henteshez! Az emberek miatt kínoznak. Ez az igényük! És szép világot akarnak közben, de ez belefér? Ez a szép világ része? Miközben a gyilkos rendszer éltetői és fenntartói. Valóban ezt érdemlik ezek az állatok tőlünk, emberektől?
 
A 21. században az embernek már fejlődnie kellene és nem abba az irányba még mindig, hogy hogyan pusztítson! Hogy hogyan öljön! A kíméletes életmód felé kellene hajlani, mind a természet, mind az állatok és minden iránt. Ma már az internet korában rengeteg információt gyűjthetünk mindenről. Van más lehetőség is a táplálkozásra, ami lényegesen egészségesebb is. Nem kell hozzá vért folyatni. Ez egy nagyon fontos szempont, ha az ember valóban meg szeretné tapasztalni, milyen a valódi erkölcs és egy másik létállapot. Milyen közelebb lenni egy olyan frekvenciához, ami a tiszteleten alapul és ami talán közelebb van a szeretethez. Amiben talán kevesebb az erőszak.
 
Akimég rendszeresen húst fogyaszt, az el sem tudja képzelni, hogy van élet azon kívül is, hogy meg kellene ölnünk hozzá valakit. Bármilyen ételt megfőzhetünk, amit eddig megszoktunk, csak növényi alapanyagokat használunk hozzá. A lenti képek mind erőszakmentesen és teljesen növényi alapanyagból készültek. A képekből láthatjuk, hogy a vegán ételek igen változatosak, színesek, tapasztalatból pedig mondhatom, hogy egészségesek, laktatóak és nagyon finomak. Vegán ételek:
 
 

Csillag Ösvény Jósda