2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

A Vajna-féle működés olyan, mint mikor az Alient megölik és emeleteket éget át a sav

A Vajna-féle működés olyan, mint mikor az Alient megölik és emeleteket éget át a sav
2014-08-27
Janisch Attila filmrendező, a Filmművészek Szövetségének főtitkára igen érzékletesen ábrázolta az orbáni Andrew G. Vajna irányítása óta a magyar filmiparban elharapózott antidemokratikus és fejlődésellenes gyakorlatot.
 
Villámcikk: Molnár F. Árpád

Orbán Viktor az Európai Unió demokratikus sereghajtója, akinek országlása alatt - mint azt egy EBESZ-es elmondta - 2010 óta 800 törvényt hoztak a diktatúra kiépítése irányába. Orbán Viktor az Európa-rekord és világhírhedt elnöki diktatórikus művét azonban nem teljesen egyedül hozta létre, hanem a lakosság pénzén busásan eltartott szolgákkal és lakájokkal.

Janisch Attila filmrendező, a Filmművészek Szövetségének főtitkára az ATV Start Plusz című műsorában Rónai Egonnak nyilatkozott, ma reggel. Mint azt Janisch Attila a hollywood-i filmipar krémjéből a világ teljes fejlett részén megvetett magyarországi elnöki diktatúra diktátor-lakájáig lecsúszott filmproducer, Andrew G. Vajna orbáni, teljhatalmi irányításáról elmondta:

- Ilyen módon a Vajna-féle működés, meg ez a Filmakadémia, meg a Filmhét, meg minden ilyen erőszakosan létrehozott, a hagyományokat pusztító dolog, az minden föntről jön(!), tehát olyan, mint A nyolcadik utas a halál-ban, amikor elvágták az Alien-nek a torkát és folyt le a sav és szaladtak le és nézték, hogy hány emeletet fog átégetni! Na most ilyen savak folynak le tulajdonképpen a legmagasabb politikából...
 
 
A kapcsolódó irodalomból:

Csillag Ösvény Jósda