2020. 08. 11., Kedd
Tiborc,Zsuzsanna névnapja

A titokzatos hetes, nyolc életszakasza. Miért hét évente kapunk egy nehéz sorsfeladatot?

A titokzatos hetes, nyolc életszakasza. Miért hét évente kapunk egy nehéz sorsfeladatot?
2014-05-16
Sokan tapasztalták már, hogy a kapcsolatokban, személyes életünkben minden hetedik év nehéz, életünk kardinálisan megváltozik. A titokzatos hetedik év a személyes sorsunkban is fontos szerepet kap. Mi asztrológusok ezt a változást a nagy sorsbolygó, a Szaturnusz hatásának tudjuk be.
 
Az átmenet az egyik periódusból a másikba szinte sosem megy gyorsan vagy fájdalommentesen, ugyanakkor meg lehet könnyíteni a nehéz időszakot, és megteremthetjük a stabil alapot a következő ciklushoz.

Krősz Zsuszanna, Budapest
 
A Szaturnuszt gyakran nevezik Égi Tanítónak vagy az Idő Urának is, mindezt azért, mert ez a bolygó jelöli a horoszkópban a megpróbáltatásokat, a gátló hatásokat, a katasztrófákat és a nagy sorsszerű fordulatokat is. Olyan sorsfeladatokat jelez előre, amelyeket mindenképp teljesítenünk kell, mert ezek alatt tesz meg egy látszólagos kört az ekliptikán.
 
 
A tranzitképletekben (amelyekben a születési és a jelen idejű bolygóállásokat vetjük össze) nagyjából hét és fél évente kerül fontos fényszögbe önmagával. Képletesen fogalmazva: a Szaturnusz hétévente szólít fel bennünket felelni az élet iskolájában, a kérdés csak az, hogy megtanultuk-e a tananyagot. Aki nem készült rendesen, annak bizony hét évig igen csak nehéz lesz a sorsa, ezért éri meg figyelni, és jól vizsgázni.

A Szaturnusz vizsgatételei:
1. vizsga: 5-7 éves korban
 
Az én megtapasztalása. A gyerekek ebben a korban kezdenek el önálló lényként gondolni önmagukra. A Szaturnusz arra tanítja őket, hogy tudjanak önállóan dönteni testi szükségleteikről, képesek legyenek kilépni a nagyvilágba, és egy egész napot az iskolában tölteni.
 
2. vizsga: 14-15 éves korban
 
Ebben az időszakban a kamaszok az érzelmi önállóságból vizsgáznak az élet iskolájában. A tanárok és a popsztárok iránti rajongással, majd az első valós szerelmekkel bizonyítják a Szaturnusz előtt, hogy érzelmileg felkészültek, vagy még éretlenek a felnőtté válásra.
 
3. vizsga: 22-23 éves korban
 
Az egyik legnehezebb számonkérés: azt kell eldöntenünk, hogy mivel foglalkozunk hátralévő életünkben. A karrier választás és a politikai, vallási nézetek kialakítása.
 
4. vizsga: 29-30 éves korban
 
Az ego megtapasztalása. Ez nem is vizsga, valójában a Szaturnusz szigorlatra rendel bennünket. A feladat, hogy eddigi döntéseinkről számott adjunk. Azt kell megmutatnunk, hogy jól vezettük-e életünket. Sokan ebben a korban kötnek házasságot, vállalnak gyereket. Kevésbé szerencsések, a szakítás, válás vagy munkahelyváltás jut.
 
5. vizsga: 36-37 éves korban
 
Előtérbe kerülnek a pénzügyi feladatok. Ezt az évet a pénzügyi helyzetünk stabilizálásával kell töltenünk, legalábbis akkor, ha eddig nem tudtuk megteremteni a teljes anyagi függetlenségünket és a megélhetéshez szükséges feltételeket.
 
6. vizsga: 44-45 éves korban
 
Második házasság, késői gyerekvállalás. Ebben az időszakban sokan tapasztalják, hogy szokatlan érzelmi intenzitással élik az életüket. Szerelmek lángolhatnak fel vagy épp hunyhatnak ki.
 
7. vizsga: 51-52 éves korban
 
Életünk fő művét írjuk meg képletesen, bizonyságot kell adnunk, hogy elég okosak lettünk az elmúlt évtizedekben, képesek vagyunk a következő generációknak az élettapasztalatokat átadni.
 
8. vizsga: 59-60 éves korban
 
Ebben az évben a személyiségbeli feladatok kerülnek előtérbe. Ismét egy szigorlat, amelynek az a célja, hogy kiderüljön, sikerült-e megvalósítanunk az életfeladatunkat. Akinek igen, az szinte meg sem érzi a változást. Aki viszont rossz úton járt eddig, az most hirtelen éles váltással kezdhet új életet. Gyakran egy megbetegedés jelzi: eddig csak elblicceltük a vizsgáinkat, de most közeledik a nagy vizsga ideje. 

Csillag Ösvény Jósda