2021. 01. 23., Szombat
Rajmund,Zelma névnapja

A tejiparon hatalmas az állami támogatás - mondta Bonifert Anna (Videoval)

A tejiparon hatalmas az állami támogatás - mondta Bonifert Anna (Videoval)
2014-04-13
A vegánság ott kezdődik, hogy az ember elkezd nem hazudni önmagának - mondja Bonifert Anna a 2013-as Vegetáriánus Fesztiválon.
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Sokan még úgy gondolják - vagy nem gondolják sehogy -, hogy a tehenek, akik a tejet adják, boldogan élnek és annyi a céljuk az életben, hogy az embereket ellássák tejjel. Ez azért nem egészen így van a valóságban. Sajnos, borzalmas körülmények között szenvedve és kínok között élnek. Az emberek teljes mértékben kihasználják őket, nem törődve szenvedésükkel.

Az újszülött kisbocikat azonnal elválasztják az anyjuktól, hogy a tejet az embereknek adhassák. Aki már szült gyermeket, belegondolhat, mit érezhet az anya tehén, amikor az újszülött gyermekét elveszik tőle. Ti mit szólnátok ehhez, emberek? A szülőszobában felébredve a gyermeketek sehol sem találnátok. Az anyatehén ilyenkor bőgve ordít. Hogy a kisborjúk hová kerülnek? A feléből tehén nevelkedik. És a többi? Kegyetlenül lemészárolják őket is. Ettetek már borjúhúsos ételt? Borjúhúst vásároltatok a hentesnél? Milyen lenne a kisbabátokat ott látni a hűtőpultban, meghalva?

És hogy "a tej élet, erő, egészség" lenne? Ez csak egy emberekbe ültetett program, ami a tejipar felvirágoztatásához kellett. Valójában a tej minden újszülött kisbaba vagy kisállat tápláléka. Minden felnőtt szervezetre káros hatásokkal rendelkezik. Állami támogatás azokon a dolgokon van, ami káros az embereknek és amiben rengeteg a pénz. Mert a pénz irányítja, sajnos, a világunkat. Annyira, hogy minden élőlényen átgázolnak érte és megölik a természetet, az állatvilágot. Szóval ne higgyük el egy percig sem, hogy a tej majd megőrzi egészségünket, mert éppen az ellenkezőjét hozza el. Semmiből nem származhat jó eredmény és semminek sincs jó hatása, ami másnak a kárára, másnak a szenvedésére, másnak a halálára épül.

Bonifert Anna előadását láthatják, aki igen tapasztalt vegán aktivista és már könyvet is írt a vegán életmódról. Rendszeresen szervez vegán pikniket, ételkóstolót, előadásokat. Ebben az előadásban Anna a teljes vegán életmódról beszél, az egészségről, a vitaminokról, az állatvilágról, a termékekről, a tejiparról, a természetről. Mindenki, aki csak szeretne tenni önmaga, családja és a világ egészségéért, nézze meg. Biztos vagyok benne, hogy minden kérdésükre választ kaphatnak belőle.
 

Csillag Ösvény Jósda