2020. 09. 22., Kedd
Móric névnapja

A népirtó Franco tábornok módszereiről sokunknak szüntelen Orbán Viktor jutott eszébe

A népirtó Franco tábornok módszereiről sokunknak szüntelen Orbán Viktor jutott eszébe
2019-04-09

Tegnap, 8-án délután a Politikatörténeti Intézetben egy ELTE professzor emeritus, az SZTE főiskolai docense, valamint az MTA TK egy szociológusa tartott egymástól függetlenül előkészített előadást. A címe: A spanyol polgárháború és az antifasizmus Európában.

A Parlamenttel szemben, a Politikatörténeti Alapítvány által (Budapest, Alkotmány utca 2.) tartott előadásra Molnár F. Árpád, a HírAréna Online főszerkesztője, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője hívta fel több kollégája figyelmét. Ezért a média állandó és nem állandó munkatársai közül eljöttek Nagy Sándor (Naleksz), aki több mint 10 éve állandó tudósítónk és ügyintézőnk stb., de eljött Tóth Marianna Maya (írónő, tanárnő) és a jobbikos Kiss László is, aki mostanában lett a munkatársa az egyébként pártfüggetlen és minden párttal (a Fideszt kivéve) jó viszonyban lévő, valamint bármelyiket és mindet kritizáló médiáinknak.

Az előadást Székely Gábor, az ELTE professzor emeritusa kezdte és Zombory Máté szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA TK) Szociológiai Intézetének szociológusa zárta. Eztán következtek a nézői kérdések és felvetések. A rendezvényre meghatározott 2 órás idő nagyon rövidnek bizonyult.

Székely Gábor (ELTE) és Zombory Máté (MTA TK) felszólalásai között tartott kiváló előadást Zalai Anita, a Szegedi Tudományegyetem főiskolai docense, aki nagy vesztesége a fővárosnak, mivel nem Budapesten oktat, hanem Szegeden.

Az egyébként is lebilincselő történelmi előadása, amely gerincében a spanyol Franco tábornok vezette diktatúra propaganda és egyéb módszereit tételről tételre, gondolatjelről gondolatjelre tárgyalta, mindannyiunkban szüntelen Orbán Viktor rendszerének kiépítésére asszociált, és mindőnk állandóan párhuzamot látott a két bűnöző, Franco és Orbán népnevelési metódusaiban, ideológiai, álkeresztény, antiszociális és propaganda, oligarchagyáros, feudalisztikus stb. módszereit illetően, de még a nők lekezelésében is.

Olyannyira rengeteg, és csöppet sem árnyalt párhuzam fedezhető fel a saját népe tömeggyilkosaként regnált Franco tábornok és Orbán Viktor ideológiai és módszertani ámokfutásában, hogy egy ízben Zalai Anita, a szegedi egyetem docense meg is jegyezte, hogy megengedettek az "áthallások".

Mivel az előadásokra az átlagnál lényegesen értelmesebb emberek voltak kíváncsiak - azaz fideszes pártdrukkerek messzire elkerülték a tudás és az ismeret e helyét is, ahogyan az összest -, ezért Zalai Anita docensnek nem kellett ennél többet mondania; az "áthallások" szó elegendő volt az érthetőséghez.

Érdemes megjegyezni, hogy egyébként a budapesti ELTÉ-n pl. maximum nagyon elvétve találni olyan egyetemi oktatót, tanárt vagy professzort, aki ne utasítaná el Orbán Viktor társadalompusztító és köztörvényes bűnözői antiszociális egoista ámokfutását, és mi csak hírből hallottunk olyan egyetemi oktatóról (mert valaki azt állította róla), hogy Fidesz-párti. Azonban - mint a havasi jetivel - ilyen fideszes egyetemi furcsasággal, csodabogárral, számunkra csak elvileg létező fantázialénnyel még nem találkoztunk.

Az szinte bizonyos, hogy ha létezik egyáltalán fideszes egyetemi tanár, aki nem pénzért, hanem saját szellemi állapotánál fogva fideszes, akkor nincs okunk kételkedni a havasi jeti, vagy pl. a Chucacabra létezésében sem. Igazándiból a fideszes tanár létezésének elméletétől már csak egy lépésre található a lapos Föld teóriája.

Csillag Ösvény Jósda