2022. 08. 14., Vasárnap
Marcell névnapja

A magyar élsport rákfenéje

A magyar élsport rákfenéje
2018-12-09

Is.

Az elmúlt évtizedek arról szólnak, hogy egyre inkább csúszunk lefelé. Egyéni és csapat szinten már csak elvétve vannak kiemelkedő klasszis teljesítmények. Ráadásul ezek biztosan egyre kevesebbek lesznek a közeljövőben.

 

Empíria: Nagy Sándor (Naleksz)

A teljesítőképesség általános visszaesésének oka a felelőtlen gyermekkori egészségügyi kezelés. Még több pénzzel, új stadionnal, sportakadémiával, beígért prémiummal, külföldi edzővel, kiváló sportdiplomáciával, ilyen-olyan menedzserekkel, pszichológusokkal, a legmodernebb fizikoterápiás kezelésekkel sem enyhíthető az a károkozás, amit a gyerekeinkben születésüktől fogva kamasz korukig teszünk. A probléma kompenzálására csak egy egyre gyakoribb hatékony eszköz maradt; a felnőtt külföldi tehetségek honosítása.

A Magyarországon élő gyermekeknek kell elszenvedniük a világon a legtöbb vizsgálatok nélküli oltást, ismétlőoltást (többnyire túloltást) - így azok számos kikerülhetetlen, komplex, hosszútávú hatásait is. Mindezt hivatalosan egy busásan jövedelmező, javarészt nyugat-európai érdekeltségű üzletág fél évszázados járványparanoiás dogmájával indokolva. A környező országokban meg úgy nőnek fel gyerekek (köztük a sportra tehetségesek), hogy nem kapnak egy oltást se, ha egyébként egészségesek. Gyermekorvosaink agymosó „továbbképzésekkel” és anyagi érdekeltséggel éppen annyira befolyásoltak, hogy még mindig nem emelik fel szavukat a történelmi gaztett ellen, holott egyre többen érzik legalább a túlzottságot és a feleslegességet.

Gyermekeinknek tehát esélyük sincs a későbbi kiugró eredményességre. A ható- és segédanyagokkal leterhelt és szándékosan irritált immunrendszer, illetve a sérült bél-agy tengely kimutatottan(!) olyan anyagcserezavarokat, idegrendszeri ártalmakat okoz, amely aztán majd éppen a verseny hevében pár százalékkal erősebb fájdalomérzetet, század- és tizedmásodpercekben megmutatkozó döntéskésést és hajszálnyival nyomasztóbb kimerülést garantál. Olyan mintha versenyen pontelőnyt, mérkőzésen gólelőnyt, táv időre történő teljesítésekor pedig métereket vagy másodperceket adnánk az ellenfélnek. Persze ez - mármint a cirkusz része - lenne a legkevesebb gond, sajnos azonban a hazai lakosságot is elkerülhetetlenül érintő egészségromlás számos társadalmi területet érint katasztrofálisan. A nyelvünkben szerencsétlen "védőoltás" megnevezés, illetve a töménytelen mennyiségű "gyógyszer"reklám miatt képtelenek vagyunk összeállítani a lehangoló sorozatos eredménytelenségnek és a világhírű, zseni magyar sportolók kihalásának magyarázatát. Már nem is emlékszünk arra, hogy milyen volt büszke nemzetnek lenni egy megnyert világverseny alkalmával...

Végül is a múlt század két nagy háborúját vesztett nép vagyunk. Talán nem véletlenül kötelező ismétlőként csak itt hatodikos mamlaszainkba és bakfisainkba például a győztesek által gyártott, 20 éve még mindig kísérleti szakaszban lévő, "A Priorix biztonságosságát és immunogenitását serdülőknél és felnőtteknél célzottan nem vizsgálták a klinikai vizsgálatokban." figyelmeztetéssel forgalmazott, tulajdonképpen hadisarc gyanánt kirótt oltóanyag.

 

 

Nagy Sándor

Sorok-s-ár, 2018. december 09.

 

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

Csillag Ösvény Jósda