2021. 06. 19., Szombat
Gyárfás névnapja

A Jobbikra szavazzunk, majd tegyünk a megtisztulására - nyilatkozta Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán

A Jobbikra szavazzunk, majd tegyünk a megtisztulására - nyilatkozta Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán
2014-03-18
Orosz Mihály Zoltánnal, Érpatak független polgármesterével készítettünk villáminterjút tegnap, Budapesten. Orosz Mihály Zoltán - a választókhoz fordulva - a Jobbik nevű párt megerősítését szorgalmazta.
 
Villáminterjú: Molnár F. Árpád
Munkatárs: Kovács Adrienn Nikoletta

(A nyitókép korábbi és Érpatakon készült.)

Orosz Mihály Zoltánnal - a nép ma még így szokta ezt mondani - "véletlenül" futottunk össze, egyébként az egyik budapesti Tesco előterében. Az érpataki polgármester - aki elmondta, hogy kampánygyűlésekre hívják "az érpataki modell ismertetésére" - úgy nyilatkozott:

- Annyit kérünk a kampányidőszakban mindenkitől, hogyha lehet, akkor hazaáruló pártokra, piszkos gazemberekből álló koalíciókra, ha lehet, akkor senki ne szavazzon. És mindenki, mielőtt szavaz, mondja el, hogy "Hazádnak rendületlenül légy híve, ó, magyar" és utána annak megfelelően tegye majd az ikszet olyan pártra, amelyik a nemzet érdekét gondolja képviselni.

- És a Parlamenten kívüli pártok közül? Rengeteg új párt van... - kérdeztük.

Orosz Mihály Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében található Érpatak polgármestere így válaszolt:

- Hát én annyira nem tanulmányoztam őket, tehát nem tudom, a Parlamenten kívülieket nem nagyon ismerem, de hogyha kell, én most jelenleg azt látom, hogy a Jobbik az, amit meg kell próbálni a legjobb irányba segíteni elmozdítani, minél befolyásosabb - úgymond - pozícióra tudjon szert tenni a Parlamentben is és úgymond a közéletben, mert úgy gondolom, hogy jelenleg erre érdemes koncentrálnunk. Tehát nem tudom a többieket, de ne forgácsoljuk szét, ami van. Tehát tudnék én is rengeteg sérelmet felhozni a Jobbik kapcsán, de azt gondolom, hogy most a nemzet érdeke az, hogy ha lehet, akkor őket kell most segíteni, aztán majd meglátjuk, hogy mit tudnak összehozni, meg nyilván, hogyha nem megfelelők, akkor abban kell segítenünk, hogy megtisztuljon és onnan is azok, akik nem odavalók, azok minél előbb lépjenek hátrébb és hagyják el azt a pártot. Most ezt látom fontos feladatnak.

Az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán szavai szerint:

- Látjuk ma, hogy a baloldali és liberális oldalról is folyamatosan gyalázzák a Jobbikot és - úgymond - a jobboldalon belülről is megjelentek titkosszolgálati ügynökök segítségével és annak a megbízatásának az inspirációira, belül is megpróbálják, tehát a jobboldalról, a nemzeti oldalról is megpróbálják a Jobbikot most gyalázni és azt gondolom, hogy itt a kampány finisében nem a Jobbik gyalázása és támadása az adekvát magatartás, hanem az, hogy most - nyilván, mint nemzeti pártot - próbáljuk meg segíteni pozícióba juttatni, utána viszont próbáljuk meg abban segíteni, hogy oda is az alkalmatlan emberek, akik beszivárogtak - karriervágyból vagy haszonlesésből -, hogy azok takarodjanak onnan el és ők is először lépjenek hátrébb és hogyha nem megfelelők, akkor pedig hagyják el a pátot.

Orosz Mihály Zoltánnal legutóbb Érpatakon, majd onnan Debrecenbe utazva találkozunk, amely helyekre a családjával együtt kilakoltatott, 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné (Emőke) társaságában és szervezésében mentünk, aki médiát kért annak rögzítésére, ahogyan a Fidesz általi kilakoltatásuk után lakhelyet keresett. Az érpataki és debreceni találkozóról dokumentumfilmet publikáltunk "A kilakoltatott, 10 gyermekes családnak házat ajánlott Érpatak polgármestere!" címmel. A 10 gyermekes asszony és családja egy része végül a pest megyei Tóalmásra költözött, egy magánszemély által felkínált házba.

Faragó Ferenc Mihályné (Emőke), a Fidesz által politikai üldözés alatt álló 10 gyermekes családanya egyébként egyszerre szimpatizál a Jobbikkal és Gyurcsány Ferenccel. Az újságírók és az aktivisták körében egyaránt átlag fölötti népszerűségnek örvendő családanyáról legutóbb a HírArénában publikáltunk egy vele készített írott és filminterjút, "Ez a nemzet mindig fennmarad! (Villámriport a kilakoltatott, 10 gyermekes családanyával)" címmel.
 
 

Csillag Ösvény Jósda