2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

A Jobbik hívei népirtást akarnak Ukrajnában, de Orbán, Schiffer, Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy nem! (Elemzéssel)

A Jobbik hívei népirtást akarnak Ukrajnában, de Orbán, Schiffer, Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy nem! (Elemzéssel)
2014-03-07
Orbán Viktor és az összes ellenzéki párt Ukrajna függetlensége, szabadsága és demokráciája mellett áll. Kizárólag a Jobbik sajtóorgánumaiból és híveiből ömlik az orosz katonai megszállás és az oligarchákkal elégedetlenkedő polgári lakosság tömeges lemészárlásának vágya.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nevű országgyűlési párttal ellentétben kivétel nélkül az összes parlamenti párt, annak sajtóorgánumai és szavazói Ukrajna szabadsága, függetlensége és demokráciája mellett állnak. A Vona Gábor által vezetett Jobbik nevű szélsőjobboldali, magát nem demokratikusnak valló párt embereinek sora, sajtóorgánumai és hívei az egyetlen parlamenti lobbi, akik gyakran teljesen nyíltan, kifejezetten uszítanak a szabadságáért küzdő, a putyini és annak csatlós oligarchiái ellen tiltakozó ukrán lakosság elnyomásáért, rendőrségi és katonai eszközökkel vérbe fojtásáért, valamint Ukrajna orosz katonai megszállás alá tételéért és orosz csatlósállammá degradálásáért.

A Fidesz ukrajnai állásfoglalása egy ideje már nyíltan felfedte a politikai beszédhez konyítók előtt, hogy Orbán Viktor részben elkezdett kihátrálni Putyin mögül, amikor az ukrán függetlenségi és demokratikus törekvések elleni orosz erőszakkal szembesült. Ez ugyanakkor nem a jövőt jelenti és nem azt, hogy az oroszok paksi térnyerését - amely legkevesebb egész Európát is fenyegeti - megtagadta volna! Eközben a demokratikus ellenzék, így az LMP, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt-PM egyre határozottabb nyilatkozatokat tett az orosz agresszió ellen, Ukrajna és annak népe szabadságáért, számon kérve Orbán Viktoron a nyílt és határozott állásfoglalást. A Fidesz - nyilvánvalóan a nyomás hatására is - mára sokkal inkább levetve a nép számára gyakran értelmezhetetlen, a szakavatottabbak részére viszont eddig is világos árnyalt beszédstílust, lényegesen egyértelműbben nyilatkozott, ami Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi szavaiban is érzékelhető. Mint azt Orbán Viktor mondta:
 
- Mi egy demokratikus, független, saját lábán álló Ukrajnában vagyunk érdekeltek, ahol az ott élő magyarok biztonságban lehetnek és otthon érezhetik magukat.

Ennél sokkal határozottabban állt ki az ukrán népért Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, továbbá ugyancsak Ukrajna és annak népe szabadsága és függetlensége oldalán - Orbán Viktorhoz képest - sokkal keményebben és heroikusabban szállt síkra a Schiffer András által vezetett LMP, de ha pl. Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök, az Együtt-PM vezetője pár nappal ezelőtti demonstrációs beszédéből idézünk, akkor Bajnai Gordon esetében az egyik legfényesebb szabadságbeszéddel találkozhatunk, ami Ukrajna kapcsán Magyarországon nagyobb nyilvánosságra került.

Nemzetbiztonsági szempontból, továbbá a magyar és a többi ország és nemzetállam, valamint annak lakosai szempontjából, továbbá világpolitikai szempontból a legnagyobb fenyegetést tehát - úgy tűnik - jelenleg az jelentené Magyarország felől, ha a magyar pártok közül most vagy a közeli jövőben a Jobbik Magyarországért Mozgalom kerülne kormányra, avagy annak az egész Emberiséget és az egész civilizációt fenyegető beteg nézetei más államok lakossági szintjén teret nyernének. Ukrajna ügye azt bizonyította, hogy a Jobbik egy olyan rosszindulatú rákos fekély a Föld testén, amely még lehetőséget sem kapott a kormányzásra, de máris bizonyítottan annyira súlyosan terhelt, irracionális, őrült, hitleristán embertelen és súlyosan pszichopatológiás és skizofréniás, amely beteg nézeteivel az egész civilizációt fenyegeti.

Putyin szélsőségesen patológiás viselkedése ahhoz vezetett, hogy mára jobbára csak a legsötétebb diktatúrák tömeggyilkosai, valamint az egyes országok erkölcsileg és mentálhigiéniai szempontból leglecsúszottabb rétegei támogatják. Így - néhány magát kommunistának valló, a vadkapitalista tömeggyilkos despota orosz oligarchia mellett álló személyen kívül - Magyarországon szinte kizárólag a Jobbik nevű párt emberei, pártlapjai, valamint a főleg hozzájuk csapódott fasiszták és a nácik. Tehát a magyar társadalom legmegbízhatatlanabb rétegei és intellektuális, morális és humanitárius szempontból a társadalom legalja.

Vlagyimir Putyin nem számított az Emberiség részéről akkora ellenállásra, amikor Ukrajnában is megpróbálta vérbe fojtani a polgári lakosság szabadságvágyait. Mindeddig Putyin megszokta, hogy azt csinál, amit akar. Az ukrán helyzetkezelésével viszont még potenciális és aktív szövetségesei egy részét is ellenállásra késztette. A csehek és a lengyelek, valamint a nyugat az orosz atomerőmű-fejlesztések kapcsán is úgy nyilatkoztak, hogy ezek után nem kell, illetve szóba sem jöhet Oroszország atomerőmű-fejlesztések vagy építések terén. Még az Amerikai Egyesült Államokban is - akit Obama óta túlzottan elnéző, megengedő magatartással vádolnak - olyan nyilatkozatok hangzottak el vezető amerikai politikusok részéről, hogy ha Putyin hidegháborúval fenyeget, akkor megkaphatja a hidegháborút! A putyini agresszióra, a civilizáltabb világ részéről tanúsított közfelháborodás mindazon médiaszemélyiségeket és vezetőket is soha eddig nem tapasztalt éles kritikára és ellenállásra sarkallta Putyinnal és az orosz fenyegetéssel szemben, akik eddig az orosz lobbihoz tartoztak. Így lett ez Magyarországon is. A putyini brutalitás közvetlenül vezetett Vlagyimir Putyin, az orosz lobbi és az orosz állami maffia (tehát a KGB (FSZB)) tekintélyének jelentős lecsökkenéséhez és befolyása gyors, bár lehet, csak átmeneti visszaszorulásához a közép-kelet-európai, valamint az Európai Unió országaiban.

A korábbi esztendőkben az Európai Unió és az USA látványosan, valóban nagyon feltűnő módon engedte, hogy az orosz maffia és az ezzel szétválaszthatatlan putyinizmus politikai, nagyhatalmi, gazdasági és igazságügyi térhódítást eszközöljön szerte az Európai Unióban. Ez már akkoriban is nyugtalanságot keltett bennünk, akik látták, hogy a nyugat minden látható ellenállás nélkül kiszolgáltat szinte bármit az oroszoknak (értsd: az orosz rezsimnek), akik sosem ismerték a kulturált viselkedés, a demokrácia, az emberi jogok és a szólásszabadság nyugaton általános normáit és elvárásait. Azaz bár saját népüket és csatlósállamaik lakosságát "csak" elnyomják, terrorizálják és élethosszig tartó terrorban tartják, ugyanakkor viszont állandó fenyegetést jelentenek az egész Emberiségre! Egy Ukrajna elleni orosz putyini agresszió kellett ahhoz, hogy - legalábbis átmenetileg - felálljon az az ellenállás, amely nem tűr el mindent az egyébként az egész világot fenyegető putyini elnöki diktatúrának és az egész világot veszélyeztető szeszélyes, kiszámíthatatlan, agresszív és brutális orosz terrorizmusnak.
 
Cikk: Molnár F. Árpád
 
A kapcsolódó cikkekből:

Csillag Ösvény Jósda