2021. 04. 13., Kedd
Ida névnapja

A gabonacsíra fogyasztás veszélyei

A gabonacsíra fogyasztás veszélyei
2015-09-07
A gabonacsírák áldásos és egészség javító hatásáról harsonázik az egész internet és sajtó. És mi van akkor, ha mindezek mellett ez a cuki kis hajtás még mérgező is? Tudom, már sokmindenről állították ezt, a búza mégis egy állandó téma, ha az egészségről van szó.
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
Forrás:www.tenyek-tevhitek.hu / Mezei Elmira fordítása alapján

Ha elkezdünk keresgélni az interneten gabonacsírák után, és most kifejezetten csak a gabonacsírákról lesz szó, akkor ezt találhatjuk például a búzacsíráról: negatívan hat a rákos sejtek életben maradására, segíti a májműködést és az emésztést, karban tartja a fizikai és szellemi teljesítőképességet, növeli a nemi aktivitást, hurutoldó hatású, csökkenti a radioaktív sugárterhelést, csökkenti a koleszterinszintet, szóval igen sok ígéretesnek hangzó dolgot.

Főbb összetevőiként a vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, zsírok és enzimek vannak megjelölve a legtöbb esetben. Vajon miért felejtik el megemlíteni az egyik két legfontosabb összetevőjét, ami nem más mint a dimboa és diboa, két mérgező toxin. Ezek a toxinok a csírázáskor termelődnek legnagyobb mennyiségben, ugyanis a búza és a gabonák így védekeznek a kártevők ellen. Furcsa, hogy erről szinte sehol sem olvasni és nincs róla információ, kevés a kutatási anyag, csak az egészségről szóló téves infók tömegei szárnyalnak a gabonákról. Ez a két toxin olyan mutációkat hoz létre ami sejthalálhoz és rákhoz vezethez. A gabonacsírák tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben ezeket a toxinokat, mégis egészséges élelmiszerként reklámozzák őket. Ez egy véleményem szerint elég fontos információ, már ha valaki tényleg egészségesnek hiszi a gabonacsírákat.

A búza és gabonacsírák egészségre jótékony hatását éppen olyan ügyességgel injekciózták bele az emberekbe, mint az összes egészségesnek kikiáltott dolgot. Annyi mindenről hazudtak már, hogy az emberek már nem is tudják, hogy miről, kinek és mit higgyenek el. Sajnos a valódi információkat rejtve találhatjuk meg idézőjeles véletlenek folytán, ahogyan hozzám is el szoktak jutni. Szóval, ha valaki gabonacsírát fogyaszt, az ne gondolja hogy most nagyon egészséges lesz ezáltal. Szerintem inkább ajánlatos kerülni. Sokan, köztük én is, a búzát is kivonták az étrendjükből. A búza önmagában is tartalmaz egy egészségkárosító anyagot és ez a glutén, de gondolom erről már sokan hallottak.
 
A glutén egy veszélyes anyag, számos betegség és probléma forrása. Amikor a testünk már nagyon nem birja elviselni a jelenlétét tünetként a fáradtságot, a vércukor ingadozást, mindenféle emészései problémát, depressziót, izomfájdalmakat de akár igen súlyos betegséget is küld. A gluténról az a hír járja, hogy csak az erre érzékenyeknek kellene róla lemondania. Én erről azt gondolom, nincs erre vagy arra érzékeny ember, csak van akinek a teste hangosabban kiabál. A búza lektinjei is károsak az emberi egészségre. Ezek olyan emészthetetlen fehérjék, melyek a szervezetben hozzákötődnek sejteken belüli cukormolekulákhoz, ami bélsejt gyulladást eredményezhet és így a lektinek létfontosságú szervekhez is eljuthatnak. Visszatérve a búzacsírára, sosem próbáltam ki. Valami mindig visszatartott tőle, talán egy megérzés.

Csillag Ösvény Jósda