2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

A Fidesznek takarodnia kell! (Chikán Kornélia, a Roma Összefogás szóvivője)

A Fidesznek takarodnia kell! (Chikán Kornélia, a Roma Összefogás szóvivője)
2014-02-05
Élesen kritizálta a Fidesz-kormányt és a romák körében gyakorlatilag osztatlanul megvetett Farkas Flóriánt Chikán Kornélia, a Nemzeti Roma Összefogás szóvivője. Chikán Kornélia a HírArénának nyilatkozott.

Kormányváltó hangulatban

A 2014-es parlamenti választás a legvéresebb, de egyben a legfontosabb választás a romák számára! Kormányváltó hangulatban számomra, ami most a legfontosabb, hogy ez a bagázs eltakarodjon, Orbán Viktorral az élén és vele együtt a frakció-helyettese, Farkas Flórián is, aki az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, a cigány társadalom árulója, Júdása, aki eladott minket egy maréknyi forintért! Hazugságokkal győztek és vannak most az ország élén 3/4-es többséggel.

Ennek a kormánynak a szociális érzéketlensége egekbe kiáltó. Egy millió munkahely helyett sárga mellényes egyenruhákban alázzák a jónépet. Teszik ezt büszkén, bőszen, mert "Magyarország jobban teljesít" - hangoztatják ők, a világosság angyalaiként feltüntetve magukat; közben - munkanélküliek oktatása címén - hópihékkel, malacröfögésre tanítással akarják a munkaerő piacon versenyképessé tenni az embereket! Magyarázzák ezt annak az egyszeri falusi parasztnak is, aki egész életében a földből kereste a kenyérét generációkon keresztül és ismeri az állatok szokásait és hangját. Tudjuk, hogy nincs két egyforma hópihe, de ők mégis kérdezgetik agyra-főre: milyen is egy hópihe? Ez nem csak a közmunkásokat hozza embertelenül megalázó helyzetbe, hanem azt a pedagógust is, aki első osztályos szintjén felnőtt embereket képez az új felzárkóztatói kompetencia programnak köszönhetően. Szégyen ez nekik, akik csak ennyire tartják az ő polgárait!

Igaz, ezt a Királyságot - amit ez a kormány berendezett és felépített - nem az egyszeri ember számára teszi jobbá és széppé; bár meg kell, hogy jegyezzem: azért építkezik értelmetlenül stadionokat, már egy egyszerű kis óvodába is műfüves pályát építtet, de mire megyünk ezekkel, ha éhes, korgó hasú gyerekek futkároznak rajta? Stadion helyett kenyér kéne, mert félmillió gyerek éhezik és fázik.

Távoznia kell Farkas Flóriánnak, aki ez elmúlt négy év alatt süket, vak és néma maradt a cigányságot érintő ügyekben, úgy, hogy minden eszköze megvolt arra és lehetősége, hogy a cigányok életminőségén javítson. Kiskirálysága és udvartartása zsírosan meg van fizetve, de ebből semmi nem jut nekünk, cigányoknak. Milliárdokat költ arra, hogy ez a "Királyság" megmaradjon! 15-20 milliárdos pályázatokból is az embereit fizeti ki. Az Országos Cigány Önkormányzat kifizető hellyé vált a Fidesznek. Ezek a cigány vezetők többet ártottak az elmúlt 4 évben a cigányságnak, mint a többi 20 év összességében. A néhai Lukács Mihály, Varga József, Farkas Flórián országgyűlési képviselőkként semmit nem tettek le az asztalra a cigányság érdekében. Többet ártottak, mint használtak! Soha, egyetlen szót nem emeltek a rasszizmus ellen népünkért, csak ártottak azzal, hogy talpnyalóként hajlongtak a Parlament falai között; ők jól éltek, mi meg ide jutottunk általuk, ahol vagyunk! Teljesen kiszorultunk a perifériára, annak is a legszélére! Nem kapunk segítő kezet senkitől, sőt, bátran ki merem mondani, hogy tolnak is rajtunk még egyet, hogy egy feneketlen szakadékba lökjenek! Emlékezzünk vissza: a Tavares-jelentés is megfogalmazta, hogy ezt tették!

Nem engedhetjük, hogy Horthy Miklós eszméjét, rendszerét visszaállítsák. Összefogunk közösen mi, cigányok, magyarok és zsidók, hogy megteremtsük a társadalmi, demokratikus békét Magyarországon.

Gondolom ezt, mint családanya, továbbá mint a Nemzeti Roma Összefogás elnökségi tagja és szóvivője, hogy ennek a kormánynak takarodnia kell és a cigányok árulójának is! Ezen dolgozunk a szervezetünkkel és országosan kampányolunk és felvilágosítjuk az embereket a szövetségeseinkkel, hogy ne adják el magukat a Fidesznek! Cigányváltó erőként segíteni fogjuk a demokratikus ellenzék választási győzelmét!

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda