2020. 08. 13., Csütörtök
Ipoly névnapja

A férfiak árnyoldalai. Csak nőknek!

A férfiak árnyoldalai. Csak nőknek!
2014-02-01
Ebben a cikkben, a 12 állatövi jegy kapcsolati mintáinak árnyoldalát mutatom be, azokat a férfiak által elkövetett hibákat, amik a legjobban bántanak minket. Ezek nem kőbe vésett szabályok, mindenki képes felülemelkedni a sötét oldalán. Nem szabad azonban pesszimistán gondolkodni és csak a rosszat várni a férfiaktól.
 
Szabad viszont magunkra ismerni a sorok között, még akkor is, ha férfiakról szól a cikk, mert sokszor hangoztatjuk, hogy minden férfi "disznó", de az az igazság, hogy mi ezeket a bűnöket ugyanúgy elkövetjük. Érdemes elgondolkodni és a bennünk rejlő démonokat felismerni.

Krősz Zsuzsanna, Budapest

Kos:
Egy férfi, aki a tenyerén hordoz és mindent megtesz érted, ő egy igazi hódító. A hódítókat ismerve, nem tudnak sokáig tétlenek maradni, hamar új hódításra váró területek után néznek. Csak egy olyan nő tudja megfogni, aki újra és újra megtudja lepni.
 
Bika:
A sérelmeit soha nem hozza a tudtodra, csak megjegyzi magának, akár éveken keresztül, aztán egyszer csak betelik nála a pohár. A makacssága a legveszélyesebb, ha ő eldöntötte, hogy szakít veled, soha nem fogod tudni meggyőzni, hogy legalább gondolja át vagy hallgasson meg.
 
Ikrek:
Amikor már azt hiszed, hogy érdekled, rájössz, hogy őt minden és mindenki ugyanúgy érdekli. Soha semmibe nem mélyed bele igazán. Felszínes beszélgetések, néha laza szex, de ennyi, hiába vársz tőle többet.
 
Rák:
Életét meghatározza a rokonszenv és ellenszenv, igen nehéz eljutni a szívéhez, ha nem voltál az első pillanatban neki szimpatikus. Egész lényén az érzelem uralkodik. Ösztönös megérzéseivel belelát a fejedbe és kiolvassa a gondolataidat. Járatosnak kell lenned a háztartásban, mert imád jókat enni. Mindvégig meg kell hagynod őt a vezető szerepében.
 
Oroszlán:
Imponáló lehet, egy erős, bátor férfi, legalábbis egy ideig. Ő mindig a középpontban van. Ha őt választod, nem árt hozzászoknod, hogy te csak a második lehetsz.
 
Szűz:
Visszafogott, szerény, vagyis kívülről annak látszik. Aztán megtapasztalod, hogy koszfoltot ejteni halálos vétek. Neki mindene a tökéletesség. Van abban valami kegyetlenség, ahogy a legapróbb hibákat is részletesen képes elemezni.
 
 
Mérleg:
A legfontosabb számára a harmónia, a problémákat képes akár évekig a szőnyeg alá söpörni. Egy boldogtalan kapcsolatból sem képes kilépni, mert a válás megzavarná a belső békéjét.
 
Skorpió:
Talán komolyan se veszed, ettől függetlenül padlóra fog küldeni és te szinte függő módjára ragaszkodni fogsz hozzá. Az első alkalommal amikor összetöri a szívedet, ne legyenek illúzióid, ez még csak a kezdet. Van abban valami démoni, ahogy "húzd meg, ereszd el" játékával kínozza áldozatait. Gyengéd érzelmeket ne várj tőle. Nem lesz kíméletes. Csak egyszerűen újra és újra megteszi, te pedig újra és újra romokban fogsz heverni.
 
Nyilas:
Nagyon jókat lehet vele társalogni hitről, vallásról, idegen kultúrákról, az élet nagy dolgairól. Annyira lefoglalja, hogy helyesen, tisztességesen éljen és igaz ember legyen, hogy elfelejt a valóságban élni. De vigasztalhatod magad azzal, hogy egyfajta szent papnőként fog rád gondolni és szeretett papnőjét nem fogja  bemocskolni a szexualitás alantasságával, inkább keres valakit, akit majd lenézhet azért, mert lefekszik vele.
 
Bak:
Ha nem vagy egy milliomos örököse valószinűleg nem fog észrevenni. Nem jó ám neki akárki, tudod, van az a mérce, amit pénzben és rangban kell érteni. Ne várd, hogy a pénzedért egy érzelem dús férfit kapsz, rideg távolságtartásban lesz részed. De vigasztaljon az a tudat, hogy mellette egy igazi Jégkirálynő lehetsz.
 
Vízöntő:
Hamar rá fogsz jönni, hogy ő nem olyan, mint a többi ember. Különcsége, talán még imponálni is fog, de a szabadság bálványozása már nem annyira. Gondolkozhatsz rajta, hogy melyik a rosszabb, amikor elhagy, mert ő szabad akar lenni, vagy amikor önön függetlenségének zászlaja alatt, szinte idegenként éltek egymás mellett.
 
Halak:
Mindegy mit csinálsz, csak rosszul jöhetsz ki, úgy irányítja az eseményeket, hogy mégis ő lesz az áldozat. Persze ő soha nem fog szakítani veled, úgy intézi, hogy ezt te tedd meg. Ha mégis akkor egyszerűen lelép, és többet nem tudod elérni. Miközben ő váltig állítja, hogy szeret téged és te vagy az igazi, csak most nagyon nehéz neki. Valójában nagyon is tudja, hogy mit akar csak gyáva ahhoz, hogy a szemedbe mondja. Inkább kertel, és megpróbál a döntés alól kibújni.
 

Csillag Ösvény Jósda