2022. 10. 03., Hétfő
Helga névnapja

A devizahitel hemzseg a hazugságoktól (Interjúnk Dr. Bednár András VOSZ-tanácsadóval)

A devizahitel hemzseg a hazugságoktól (Interjúnk Dr. Bednár András VOSZ-tanácsadóval)
2015-04-14
A nyitó lakossági fórumon Dr. Damm Andrea ügyvéd és Varga István, az MNB volt felügyelőbizottsági tagja is szólni fog, de országszerte szeretnének ilyen fórumokat szervezni, mert a központi média hazugságai és a károsultak súlyos szegénysége nagy tömegeknek még a tévézést sem engedi meg. Ezért a károsultak jelentős része tájékozatlan - nyilatkozta mai interjúnkban Dr. Bednár András, a VOSZ Regionális Tanácsadója.
 
Lájkolhatja a Facebook-oldalunkat is:
https://www.facebook.com/hirarena

Interjú: Molnár F. Árpád
Executive producer: Domján Tibor
 
A Devizahitel-károsultak Fórumának országos megnyitó lakossági fóruma hírére interjúvoltam úgy egy órával ezelőtt Dr. Bednár Andrást, a VOSZ Regionális Tanácsadóját. A devizahitelesek lakossági rendezvényéről Varga István Attila villamosmérnök, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Fejér megyei Szervezetének elnöke értesített.

Dr. Bednár András elmondta, hogy a pártok közül - ilyen formában - a Jobbik Magyarországért Mozgalom foglalkozik a devizahitel-károsultakkal. Mi, újságírók és jogvédők jó néhány alkalommal figyelmeztettünk arra, hogy civil szervezeti kerekasztalokat és fórumokat is kizárólag a Vona Gábor által vezetett Jobbik Magyarországért Mozgalom szervez, és ezen kerekasztalokra egyetlen más országgyűlési és azon kívüli párt nem hajlandó megjelenni, a meghívásokra meg sem mozdulnak, és ugyanakkor eszük ágában sincs szervezni ilyen civil jogvédőkkel és/vagy a lakosság számára szervezett találkozókat, fórumokat vagy kerekasztalokat. Ennyire fontos a pártoknak az, hogy az ezermilliárdosokat tömörítő nemzetközi monetáris maffia a devizahitel-bűntettekkel súlyos gazdasági és humanitárius katasztrófákat okozott Magyarországon és világszerte, végigsöpörve a nyugati világbirodalmon és a világ számos további országában.

- A mai nap - nyilatkozta Dr. Bednár András - Székesfehérváron, a Civilek Házában (Székesfehérvár, Rákóczi út 25.), 17 órától az úgynevezett Devizahitel-károsultak Fórumának első országos megnyitó lakossági fórumát tartjuk. Ennek a sikerét garantálja a két országos hírű kitűnő szakember, akik előadást fognak tartani: Dr. Damm Andrea ügyvéd és Varga István, a Magyar Nemzeti Bank volt felügyelőbizottsági tagja. Mint szervező, természetesen én is részt veszek, Dr. Bednár András. Én fehérvári tanácsadóként találkozom naponta elkeseredett emberek tucatjaival, százaival, ezreivel; ezért gondoltuk azt, hogy az állami központi médián keresztül küldött információk mellett szükség van arra, hogy lerántsuk a leplet, hogy az úgynevezett devizahitel - ami egyébként kölcsönformában érkezett meg a hiteláldozatokhoz - milyen hibáktól hemzseg. A mai előadásnak a címét éppen ezért a következők szerint adtuk: "Hiányzik a forintosítás jogalapja". Tehát az, hogy most a valamikor 150 forinton fölvett kölcsönt 256 forinton forintosította a bank illetve forintosítja a magyar kormány, ez egyértelműen a devizakárosultak eddig is sanyarú helyzetének a további romlását és rontását okozza. Ahhoz, hogy ők mit tegyenek, mit tegyen egy állampolgár a közül a 800 ezer devizahitel-károsult közül, akiről beszélünk, meg akit szeretnénk elérni ezzel a lakossági fórummal - még egyszer, ami majd országos körbemegy, tehát ahhoz, hogy ők lépni tudjanak, ahhoz tanácsot kell kérniük és kapniuk, erre vállalkoztunk mi; mint a devizahitel-károsultak kerekasztal egyik szakértője javasoltam azt, hogy lehet, hogy mi szakértők egymás között megállapítjuk, hogy jogilag ez hibás, a történet hemzseg a valótlanságtól, sőt, a hazugságtól ez az egész központi média által sugárzott nagyszerű megoldás (idézőjelben a "nagyszerű" szót), ezért szükséges szerintem -, hogy az ország minden területére, ha lehet, legtöbb városába, megyei jogú városba eljussunk, hogy ott olyan lakossági fórumokon első kézből kapjanak választ és tanácsot a devizahitel-károsultak, amellyel tudunk rajtuk segíteni. Azért lenne jó, és nagyon-nagyon szépen köszönjük, hogy közzéteszi a hírt, mert nagyon kevés információ jut el az emberekhez és szeretnénk... már hétvégén szóltak, hogy Veszprémben, Tatabányán, Nagykanizsán jó lenne tartani, Szeged, Debrecen... Hát attól függ, hogyan érnek rá a szakértőink is, meg hogyan tudunk elmenni, de mindenhová el akarunk jutni.
 
 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 

Csillag Ösvény Jósda